En MacBook Pro med Keynote-temaväljaren öppen på skärmen. Kategorin Alla teman är markerad till vänster och fördesignade teman ordnade i rader efter kategori visas till höger. Popupmenyn Språk och region finns i det nedre vänstra hörnet och popupmenyn Standard och Brett finns i det nedre högra hörnet.

Kom igång med ett tema

Alla presentationer utgår från ett tema, vilket är en färdig uppsättning diabildslayouter som du kan använda som utgångspunkt. Du ersätter bilder och text i temat med eget innehåll och lägger till fler diabilder vid behov.

Skapa en presentation

Verktygsfältet med knappar för att lägga till tabeller, diagram, textrutor, former och medier. Diagram är markerad och visas knappar för 2D, 3D och interaktiva diagram. 3D är markerad och diagramalternativ visas nedanför.

Lägg till text, bilder, diagram med mera

Lägg till objekt som textrutor, tabeller, diagram, former och medier (bilder, ljud och video) i en diabild. Du kan lägga objekt i lager, ändra storlek på dem och länka dem till webbsidor eller andra diabilder i presentationen.

Introduktion till bilder, diagram och andra objekt

Formatreglagen för att ändra storlek och utseende på en markerad bild. Knapparna Stil, Bild och Ordna finns överst bland reglagen.

Anpassa varje detalj

Anpassa utseendet på något du lägger till på en diabild. Välj en ny färg, lägg till en kantskugga, ändra genomskinligheten med mera.

Introduktion till Keynote

Animeringsreglagen för att lägga till animering till den markerade bilden. Knapparna Bygg in, Animering och Bygg ut finns högst upp i sidofältet. Bygg in är markerad och visar reglage för effekten Glid och skala.

Förtrolla dem med animering

Lägg till visuella effekter eller animeringar som fångar publiken. Du kan t.ex. lägga till en övergång så att varje diabild blir upplöst i nästa, eller låta varje ord i en titel studsa in på diabilden.

Lägga till övergångar mellan diabilder

Menyn Samarbete med namnen på de personer som samarbetar på en presentation. Under namnen finns delningsalternativ.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta tillsammans med dig på presentationen. Alla du bjuder in kan se ändringar som görs. Däremot kan du styra vem som kan göra ändringar eller bara titta på presentationen.

Introduktion till samarbete

Kom igång med Keynote 10.3 på datorn med hjälp av den här handboken. Om du vill se vilken Keynote-version som finns på datorn väljer du Keynote > Om Keynote (i Keynote-menyn högst upp på skärmen). Du bläddrar i handboken genom att klicka på Innehållsförteckning högt upp på sidan. Du kan också hämta handboken från Apple Books (där den är tillgänglig).

Om du behöver mer hjälp besöker du supportwebbplatsen för Keynote.