En MacBook Pro med Keynote-temaväljaren öppen på skärmen. Kategorin Alla teman är markerad till vänster och fördesignade teman ordnade i rader efter kategori visas till höger. Popupmenyn Språk och region finns i det nedre vänstra hörnet och popupmenyn Standard och Brett finns i det övre högra hörnet.

Kom igång med ett tema

Alla presentationer utgår från ett tema, vilket är en färdig uppsättning diabildslayouter som du kan använda som utgångspunkt. Du ersätter bilder och text i temat med eget innehåll och lägger till fler diabilder vid behov.

Skapa en presentation

Verktygsfältet med knappar för att lägga till tabeller, diagram, textrutor, former och medier. Diagram är valt och visar knappar för 2D- och 3D-diagram samt interaktiva diagram. 3D är valt och diagramalternativ visas nedan.

Lägg till text, bilder, diagram med mera

Lägg till objekt som textrutor, tabeller, diagram, former och medier (bilder, ljud och video) i en diabild. Du kan lägga objekt i lager, ändra storlek på dem och länka dem till webbsidor eller andra diabilder i presentationen.

Introduktion till bilder, diagram och andra objekt

Formatreglagen på högra sidan av skärmen för att ändra storlek och utseende på den markerade videon. Knapparna Stil, film och Ordna finns överst bland formatreglagen.

Ljus, kamera, tagning

Ge din presentation liv med filmer, livevideo, inspelad berättarröst, musik med mera.

Lägga till video eller ljud

En presentation spelas upp i uppspelningsläget med fönster. Presentatörsskärmen visas i ett fönster medan den aktuella diabilden spelas i ett annat.

Presentera i alla lägen

Spela exempelvis upp en presentation under en virtuell videokonferens med flera presentatörer, som en film med inspelad berättarröst med mera.

Spela upp en presentation

Animeringsreglagen för att lägga till animering till den markerade bilden. Knapparna Bygg in, Animering och Bygg ut finns högst upp i sidofältet. Bygg in är valt och visar reglage för effekten Glid och skala.

Förtrolla dem med animering

Lägg till visuella effekter eller animeringar som fångar publiken. Du kan t.ex. lägga till en övergång så att varje diabild blir upplöst i nästa, eller låta varje ord i en titel studsa in på diabilden.

Lägga till övergångar mellan diabilder

Samarbetsmenyn med namnen på de personer som samarbetar på en presentation.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta tillsammans med dig på presentationen. Alla du bjuder in kan se ändringar som görs. Däremot kan du styra vem som kan göra ändringar eller bara titta på presentationen.

Introduktion till samarbete

Den här handboken hjälper dig att komma igång med Keynote 13.2 på datorn. (Om du vill se vilken Keynote-version du har väljer du Keynote > Om Keynote i Keynote-menyn högst upp på skärmen.) Om du vill utforska Keynote Användarhandbok klickar du på Innehållsförteckning överst på sidan eller skriver ett ord eller en fras i sökfältet.

Om du behöver mer hjälp besöker du supportwebbplatsen för Keynote.