Hur man begär borttagning av en avliden persons Apple-ID

Den här artikeln förklarar hur man använder Apple Digital Legacy-portalen för att begära radering av en persons Apple-ID och tillhörande information efter att de har gått bort.

Varje dag sparar människor över hela världen viktiga dokument, minnen med mera på sina Apple-enheter och i iCloud med sitt Apple-ID. På Apple anser vi att integritet är en grundläggande mänsklig rättighet och våra kunder förväntar sig att vi alltid ska förvara all information privat och säkert.

Om en kund dör kan inte Apple veta om kunden hade velat att hans eller hennes information skulle delas med någon, eller med vem som den kan delas med. För att hantera detta tillhandahåller Apple en Digital Legacy-portal där man kan begära borttagning av en avliden persons Apple-konton. Efter att ett Apple-ID raderas slås Aktiveringslåset av, vilket tillåter åtkomst till Apple-enheterna som hörde till det kontot.

Processen som beskrivs här gäller inte för andra förfrågningar, till exempel de som är relaterade till Dataskyddsförordningen (GDPR). Se Apple data och integritet för mer information om dessa förfrågningar.

Krav

Apple kräver juridisk dokumentation innan vi kan hjälpa till att radera en avliden persons information som finns lagrad i iCloud och ge åtkomst till associerade enheter. Kraven kan variera beroende på land eller region. De specifika dokumenten du behöver listas när du besöker Digital Legacy-portalen.

Begärans process

Om du är redo att begära radering av ett Apple-ID, logga in på Digital Legacy-portalen

Kom ihåg att logga in med ditt Apple-ID, inte det Apple-ID som du vill radera. Du kan skapa ett Apple-ID om du inte har ett.

När du har loggat in med ditt Apple-ID blir du ombedd att ange Apple-ID:t för kontot som du vill radera. Om du inte är säker på om den e-postadress som du har för den avlidna personen är kopplad till ett Apple-ID kan du använda iforgot.apple.com för att kontrollera den.

Vi känner starkt för kvarvarande familjemedlemmar. Så snart vi har fått begäran och all nödvändig dokumentation börjar vi raderingen. Observera att vi för säkerhetsändamål verifierar alla begäran om borttagning. Apple-ID:t kommer att förbli aktivt medan verifieringen pågår.

Planera i förväg

Vi uppmuntrar kunder att lägga till en arvsplan i deras testamente som täcker den personliga information som lagras på deras enheter och i iCloud. Detta kan förenkla processen att radera ett konto eller skaffa ett korrekt domstolsbeslut.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.