Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan försätta din iOS-enhet i återhämtningsläge och sedan återskapa den med iTunes.

Använda återhämtningsläget

Du kan behöva använda återhämtningsläget för att återskapa din enhet i följande situationer:

• iTunes känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återhämtningsläge.
  • Du ser Apple-logotypen på skärmen under flera minuter, utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen Anslut till iTunes.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Du kan försätta enheten i återhämtningsläget genom att följa dessa steg:

1. Stäng av din enhet och vänta med att starta den.
  2. Anslut enhetens USB-kabel till en dator med iTunes.
  3. Håll ner enhetens hemknapp medan du ansluter USB-kabeln. Fortsätt att hålla ned hemknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes.
    Skärmbild som visar iOS-skärmen Anslut till iTunes.
  4. Släpp hemknappen när denna skärm visas. Om skärmen inte visas provar du att utföra steg 1–3 igen.

iTunes öppnas när din enhet är ansluten. Du får ett meddelanden om att iTunes har upptäckt en iPhone, iPad eller iPod touch i återhämtningsläge.

iTunes-meddelande: ”iTunes har upptäckt en iPhone i återhämtningsläge. Du måste återställa denna iPhone innan du kan använda den med iTunes.”

Återskapa enheten med hjälp av iTunes. Enheten raderas när den återskapas i återhämtningsläget. Om du nyligen har synkroniserat med iTunes eller iCloud kan du kanske återskapa enheten från en säkerhetskopia.

Mer hjälp

Läs om hur du gör om du inte hittar din enhet i iTunes för OS X eller i iTunes för Windows.

Om du av misstag har försatt din enhet i återhämtningsläge kan du starta om den. Alternativt kan du vänta i 15 minuter så att enheten automatiskt lämnar återhämtningsläget.

Senast ändrad: