Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan försätta din iOS- eller iPadOS-enhet i återställningsläge och sedan återskapa den med din dator.

I följande situationer kan du behöva använda återställningsläget för att återskapa enheten:

• Din dator känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återställningsläge.
  • Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen för återställningsläget.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Försätta enheten i återställningsläge och ställa in den igen

1. Se till att din Mac-dator är uppdaterad. Om du använder iTunes ser du till att du har den senaste versionen av iTunes
  2. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Om iTunes redan är öppet stänger du det och öppnar det igen. Se vilken version av macOS som din Mac-dator har.
  3. Håll din enhet ansluten och vänta tills återställningsläget visas:
    • iPad-modeller som inte har en hemknapp: Tryck på och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck ned den översta knappen tills enheten börjar starta om. Fortsätt att hålla ned den översta knappen tills enheten försätts i återställningsläge.
    • iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Sedan trycker du och håller ned sidoknappen tills skärmen för återställningsläget visas.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7:e generationen): Håll ned den övre knappen (eller sidoknappen) och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills du ser skärmen för återhämtningsläget.
    • iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills du ser skärmen för återhämtningsläget.
      En iPhone visar återställningsläget, med en länk till support.apple.com/iphone/restore.
  4. Leta rätt på din enhet på datorn. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. Datorn försöker att installera om mjukvaran utan att radera dina data. Vänta medan datorn hämtar mjukvaran för din enhet. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och enheten stänger skärmen för återhämtningsläget, låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan steg 3.
    Ett Finder-fönster på en Mac som visar alternativ för att återskapa eller uppdatera din iPhone.
  5. När enheten har uppdaterats eller återskapats ställer du in enheten.

Få mer hjälp

• Läs om vad du kan göra om ett fel uppstår när du uppdaterar eller återskapar din iPhone, iPad eller iPod.
  • Kontakta Apple-supporten om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge eller inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder eller att aktiveringslåset på din enhet inte kan inaktiveras.