Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan sätta din iOS-enhet i återställningsläge och sedan återskapa den med iTunes.

I följande situationer kan du behöva använda återhämtningsläget för att återskapa enheten:

• iTunes känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återställningsläge.
  • Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen Anslut till iTunes.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Sätt enheten i återställningsläge och konfigurera den igen.

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av iTunes
  2. Om iTunes redan är öppet stänger du det. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner för att få hjälp.
  3. När din enhet är ansluten tvingar du fram en omstart med dessa steg men släpp inte knapparna när du ser Apple-logotypen, utan vänta tills skärmen Anslut till iTunes visas:
    • På iPhone 8 och senare: Tryck ned volymhöjningsknappen och släpp den snabbt. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan och håll ned sidoknappen tills skärmen Anslut till iTunes visas.
    • På iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt att hålla ned dem tills du ser skärmen Anslut till iTunes.
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad och iPod touch: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt att hålla ned dem tills du ser skärmen Anslut till iTunes.
      skärmen Anslut till iTunes
  4. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. iTunes försöker installera om iOS utan att radera dina data. Vänta medan iTunes hämtar mjukvaran till din enhet. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och enheten stänger skärmen Anslut till iTunes låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan steg 3.
    det är problem med iPhone-skärmen
  5. När uppdateringen eller återskapningen är slutförd ställer du in enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge, eller om du inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder, kontaktar du Apple-supporten.