Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan sätta din iOS-enhet i återhämtningsläge och sedan återskapa den med iTunes.

I följande situationer kan du behöva använda återhämtningsläget för att återskapa enheten:

• iTunes känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återhämtningsläge.
  • Du ser Apple-logotypen på skärmen under flera minuter, utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen Anslut till iTunes.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Sätt enheten i återhämtningsläge och konfigurera den igen

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av iTunes
  2. Om iTunes redan är öppet stänger du det. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner för att få hjälp.
  3. Använd följande steg för att tvinga din enhet att starta om medan den är ansluten
    • På iPhone 6s eller tidigare, iPad eller iPod touch: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och hemknappen på samma gång. Släpp inte när du ser Apples logotyp. Håll ned knapparna tills skärmen för återhämtningsläget visas.
    • På en iPhone 7 eller 7 Plus: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och volymsänkningsknappen samtidigt. Släpp inte när du ser Apples logotyp. Håll ned knapparna tills skärmen för återhämtningsläget visas.
  4. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. iTunes försöker installera om iOS utan att radera dina data. Vänta medan iTunes hämtar programvaran till din enhet. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och din enhet lämnar återhämtningsläget låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan följande steg.
  5. När uppdateringen eller återskapningen är slutförd ställer du in enheten.

Mer hjälp

Kontakta Apple-supporten om du inte kan uppdatera eller återskapa enheten med återhämtningsläget, eller om du inte kan använda återhämtningsläget på grund av att knapparna har gått sönder eller fastnat.

Senast ändrad: