Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan sätta din iOS- eller iPadOS-enhet i återställningsläge och sedan återskapa den med din dator.

I följande situationer kan du behöva använda återställningsläget för att återskapa enheten:

• Din dator känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återställningsläge.
  • Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen för återställningsläget.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Försätta enheten i återställningsläge och ställa in den igen

1. Se till att din Mac-dator är uppdaterad. Se till att du har den senaste versionen av iTunes om du använder det.
  2. På en Mac med macOS Catalina 10.15: öppna ett Finder-fönster. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en pc: öppna iTunes. Om iTunes redan är öppet stänger du det.
  3. Ha din enhet ansluten och tvinga fram en omstart med de här stegen, men släpp inte knapparna när du ser Apple-logotypen utan vänta tills skärmen för återställningsläget visas:
    • iPad-modeller med Face ID: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck ned den översta knappen tills enheten börjar starta om. Fortsätt att hålla ned den översta knappen tills enheten försätts i återställningsläge.
    • iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Sedan trycker du och håller ned sidoknappen tills skärmen för återställningsläget visas.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7:e generationen): Håll ned den övre knappen (eller sidoknappen) och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills du ser skärmen för återhämtningsläget.
    • iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills du ser skärmen för återhämtningsläget
  4. Leta rätt på din enhet på datorn. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. Din dator kommer försöka installera om mjukvaran utan att radera dina data. Vänta medan din dator hämtar mjukvaran för din enhet. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och enheten stänger skärmen för återhämtningsläget, låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan steg 3.
  5. När enheten har uppdaterats eller återskapats ställer du in enheten.

Få mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge, eller om du inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder, kontaktar du Apple-supporten.