Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan försätta iOS-enheten i återställningsläge och sedan återskapa den med iTunes.

I följande situationer kan du behöva använda återställningsläget för att återskapa enheten:

• iTunes känner inte igen din enhet eller uppger att den är i återställningsläge.
  • Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.
  • Du ser skärmen Anslut till iTunes.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Försätta enheten i återställningsläge och ställa in den igen

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av iTunes
  2. Om iTunes redan är öppet stänger du det. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner för att få hjälp.
  3. Följ dessa steg medan din enhet är ansluten:
    • iPad-modeller med Face ID: Tryck och håll ned den övre knappen och en av volymknapparna tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller den övre knappen intryckt. Håll den övre knappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPhone 8 eller senare: Tryck och håll ned sidoknappen och en av volymknapparna tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller sidoknappen intryckt. Håll sidoknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Tryck och håll ned sidoknappen (eller den övre knappen) tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller ned volymsänkningsknappen. Håll volymsänkningsknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Tryck och håll ned sidoknappen (eller den övre knappen) tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller hemknappen intryckt. Håll hemknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
      skärmen Anslut till iTunes
  4. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Uppdatera. iTunes försöker installera om iOS utan att radera dina data. Vänta medan iTunes hämtar mjukvaran för din enhet. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och enheten stänger skärmen Anslut till iTunes, låter du hämtningen slutföras och upprepar sedan steg 3.
    det är problem med iPhone-skärmen
  5. När enheten har uppdaterats eller återskapats ställer du in enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge, eller om du inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder, kontaktar du Apple-supporten.