Skapa ett Apple-ID

Använd samma Apple-ID för att dra nytta av alla Apple-tjänster. Ta reda på hur du skapar ett.

Ett Apple-ID är kontot som du använder för att komma åt Apple-tjänster som iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, iMessage, Apple Music, Apple TV App och Apple Podcasts. Det innehåller e-postadressen och lösenordet som du använder när du loggar in, samt all kontakt-, betalnings- och säkerhetsinformation som du använder för Apples tjänster. Du behöver bara ett Apple-ID, eftersom du kan använda samma överallt.

Om du använder Apples tjänster har du redan ett Apple-ID och behöver inte skapa ett nytt. Är du inte säker på om du har ett? Du kan ta reda på det genom att gå till kontosidan för Apple-ID och välja Har glömt Apple-ID eller lösenord.

Oavsett var du skapar ditt Apple-ID ska du komma ihåg att använda samma för att logga in på alla Apple-tjänster. Då kan du komma åt och hantera allt med samma konto och lösenord.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

Skapa när du ställer in en enhet

När du ställer in din nya iPhone, iPad eller iPod touch kan du uppmanas att ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett nytt:

1. Tryck på Glömt lösenord eller har inget Apple-ID.
  2. Tryck på Skapa kostnadsfritt Apple-ID. Du kan även ställa in det senare i Inställningar.
  3. Ställ in din födelsedag och ange ditt namn. Tryck på Nästa.
  4. Tryck på Använd din nuvarande e-postadress eller tryck på Skaffa en gratis e-postadress för iCloud.

Använda App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store och tryck på .
  2. Tryck på Skapa nytt Apple-ID. Om det här alternativet inte visas ser du till att du är utloggad från iCloud.
  3. Ange din e-postadress, ditt lösenord och välj ett land eller en region som matchar faktureringsadressen för din betalningsmetod. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  4. Läs villkoren och Apples integritetspolicy och tryck sedan på Godkänn villkoren. Tryck på Nästa.
  5. Ange namn och födelsedatum och tryck sedan för att prenumerera på Apple-uppdateringar om du vill. Då får du uppdateringar om senaste nytt, mjukvara, produkter och tjänster från Apple. Tryck på Nästa.
  6. Ange ditt kreditkort och din faktureringsinformation och tryck sedan på Nästa. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Du debiteras inte förrän du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Bekräfta ditt telefonnummer. Det hjälper dig att verifiera din identitet och återställa ditt konto om det behövs. Tryck på Nästa.
  8. Kontrollera om du fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och följ stegen för att verifiera din e-postadress. Läs om vad du kan göra om du behöver ställa in e-post på din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt Apple-ID till att logga in på iTunes Store, App Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

Använda iTunes på din Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Välj Konto > Logga in i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Klicka sedan på Skapa nytt Apple-ID.
  3. Läs och godkänn villkoren och Apples integritetspolicy för att gå vidare.
  4. Fyll i formuläret för att skapa ditt nya Apple-ID. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. I formuläret finns också säkerhetsfrågor för att skydda dig.
  5. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt. Om du får en varning om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  6. Ange ditt kreditkort och faktureringsinformation och klicka sedan på Fortsätt. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID till att logga in i iTunes Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

* I Kina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra ditt land eller din region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.