Ställa in ett Apple-ID i iTunes

Har du inget Apple-ID? Lär dig hur du skapar och ställer in ett Apple-ID i iTunes så att du kan handla i iTunes Store och använda alla andra Apple-tjänster.

Du behöver ett Apple-ID för att köpa och hämta från iTunes Store. Ditt Apple-ID är kontot du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster, till exempel iCloud, Mac App Store eller om du har köpt innehåll från Apple Online Store, kan du använda samma Apple-ID när du vill logga in i iTunes Store.

Innan du skapar ett nytt Apple-ID tar du reda på om du redan har ett. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett i iTunes på datorn eller på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Skapa ett Apple-ID i iTunes

1. Öppna iTunes. Om du inte har iTunes kan du hämta det.
  2. Gå till menyn Affär, välj Skapa Apple-ID och klicka sedan på Fortsätt.
  3. Läs och godkänn villkoren och Apples integritetspolicy.
  4. Fyll i formuläret för att skapa ditt nya Apple-ID. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. Formuläret innehåller också säkerhetsfrågor som skyddar dig och du blir dessutom tillfrågad om en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
  5. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt.
  6. Om du får ett meddelande om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID i stället.
  7. Ange ditt kreditkort och din betalningsinformation och klicka på Fortsätt. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp.
  8. Verifiera din e-postadress. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du logga in på iTunes Store och andra Apple-tjänster med ditt nya Apple-ID.

Skapa ett Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. På hemskärmen trycker du på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Tryck på Skapa nytt Apple-ID. Om du redan är inloggad med ett Apple-ID och vill skapa ett nytt Apple-ID för iTunes Store och App Store måste du gå till webbplatsen för Apple-ID för att skapa ett nytt Apple-ID.
  3. Välj ett land för affären som matchar faktureringsadressen för din betalningsmetod, och tryck sedan på Nästa.
  4. Läs villkoren och Apples integritetspolicy och tryck på Godkänn.
  5. Slutför formuläret för att skapa ett nytt Apple-ID och tryck på Nästa. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. Formuläret innehåller också säkerhetsfrågor som skyddar dig och du blir dessutom tillfrågad om en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
  6. Om du försöker skapa ett konto med ett befintligt Apple-ID, till exempel din iCloud-e-postadress, får du ett meddelande om att din e-postadress redan är ett Apple-ID. Tryck på Fortsätt och tryck sedan på Använd befintligt konto på nästa skärm.
  7. Ange ditt kreditkort och din betalningsinformation och klicka på Klar. Du debiteras inte något förrän du gör ett köp.
  8. Verifiera din e-postadress. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress. Lär dig vad du ska göra om du behöver ställa in e-post på din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du har verifierat din e-postadress kan du logga in på iTunes Store, App Store och andra Apple-tjänster med ditt nya Apple-ID.

Gå till Inställningar > iTunes Store och App Store och tryck på ditt Apple-ID för att ändra din kontoinformation, till exempel ditt Apple-ID, betalningsinformation eller faktureringsadress. Tryck på Visa konto när du uppmanas att göra det.

Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord på nytt.

Gå till Inställningar > iTunes och App Store, tryck på ditt Apple-ID och tryck på Logga ut för att logga ut från iTunes Store och App Store.

Läs mer

Senast ändrad: