Så här skapar du ett nytt Apple-ID

Använd samma Apple-ID för att dra nytta av alla Apple-tjänster. Det enda du behöver är ditt fullständiga namn, födelsedatum, telefonnummer och din e-postadress.

Är du inte säker på om du har ett Apple-ID eller har du glömt det? Hitta ditt Apple-ID genom att ange ditt namn och din e-postadress på iforgot.apple.com

Skapa ett Apple-ID på din iPhone, iPad eller iPod touch

Skapa ett Apple-ID när du ställer in din enhet

1. Tryck på Har du glömt ditt lösenord eller har du inte något Apple-ID?
  2. Tryck på Skapa ett kostnadsfritt Apple-ID.
  3. Ställ in din födelsedag och ange ditt namn. Tryck på Nästa.
  4. Tryck på Använd nuvarande e-postadress eller på Få gratis e-postadress för iCloud.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att verifiera din e-postadress och ställa in tvåfaktorsautentisering när du uppmanas till det. Om du väljer att hoppa över detta steg uppmanas du att göra det senare i Inställningar.

Skapa ett Apple-ID med hjälp av App Store på din enhet

1. Öppna App Store och tryck på inloggningsknappen .
  2. Tryck på Skapa nytt Apple-ID. Om det här alternativet inte visas ser du till att du är utloggad från iCloud.
  3. Följ stegen som visas på skärmen. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  4. Ange ditt kreditkort och din faktureringsinformation och tryck sedan på Nästa. Du kan även välja Ingen. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Du debiteras inte förrän du gör ett köp.
  5. Bekräfta ditt telefonnummer. Det hjälper dig att verifiera din identitet och återställa ditt konto om det behövs. Tryck på Nästa.
  6. Kontrollera om du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt Apple-ID för att logga in på iTunes Store, App Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Skapa ett Apple-ID på din Mac

Du kan skapa ett nytt Apple-ID i App Store eller i dina enhetsinställningar

1. Öppna App Store.
  2. Klicka på Logga in och sedan på Skapa Apple-ID. Om det här alternativet inte visas måste du kontrollera att du är utloggad från iCloud.
    Inloggningsfönster för macOS App Store med Skapa Apple-ID valt
  3. Följ stegen som visas på skärmen. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  4. Ange ditt kreditkort och faktureringsinformation och klicka sedan på Fortsätt. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp.
  5. Kontrollera om du fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID för att logga in i App Store och andra Apple-tjänster, till exempel iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Skapa ett Apple-ID på din Windows-dator

1. Öppna iTunes för Windows. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Välj Konto > Logga in i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Klicka sedan på Skapa nytt Apple-ID.
  3. Följ stegen som visas på skärmen. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  4. Ange ditt kreditkort och faktureringsinformation och klicka sedan på Fortsätt. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp.
  5. Kontrollera om du fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och verifiera din e-postadress.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Skapa ett Apple-ID på en annan enhet

Vanligtvis kan du följa anvisningarna som visas på skärmen för att skapa ett Apple-ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strömmande enhet. Du får ange ditt fullständiga namn, ditt födelsedatum, en e-postadress och en betalningsmetod. Om du ställer in Apple TV-appen på din smart-tv omdirigeras du kanske till activate.apple.com för att skapa ett Apple-ID. Du kan också följa stegen nedan för att skapa ditt Apple-ID på webben.

Skapa ett Apple-ID på webben

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Skapa ditt Apple-ID.
    Webbläsarfönster för appleid.apple.com i Safari öppet med länken Skapa ditt Apple-ID förstorad
  2. Följ stegen som visas på skärmen. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  3. Ange ett telefonnummer som du alltid har tillgång till.
  4. Markera kryssrutorna om du vill prenumerera på Apple-uppdateringar. Då får du uppdateringar om senaste nytt, mjukvara, produkter och tjänster från Apple.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Följ stegen på skärmen för att verifiera din e-postadress och ditt telefonnummer.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID till att logga in i iTunes Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.

Om du ser ett meddelande om att du måste logga in på iTunes

Om du skapade ett nytt Apple-ID på webben och ser ett meddelande om att du måste logga in på iTunes följer du stegen nedan för din enhet:

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Öppna Inställningar, tryck sedan på Logga in på enhet och logga in med ditt Apple-ID.
  • På en Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och välj sedan Apple-ID och logga in med ditt Apple-ID
  • På en Apple TV: Logga in på App Store, iTunes Store eller Apple Music med ditt Apple-ID.
  • På en pc: Logga in på iTunes med ditt Apple-ID.
  • På en Android-enhet: Logga in på Apple Music på Android med ditt Apple-ID.

Läs mer

Tillgängligheten i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.