Ställa in ett Apple-ID som ska användas i iTunes Store, App Store eller iBooks Store och med Apple Music

Ditt Apple-ID är det konto du använder för att komma åt Apple-tjänster som iTunes Store, App Store, iBooks Store och Apple Music. Du kan logga in på alla Apples tjänster med ett enda Apple-ID och lösenord.

Du behöver ett Apple-ID för att köpa och hämta innehåll från iTunes Store. Ditt Apple-ID är kontot du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster som iCloud, eller köpt appar från Mac App Store eller något från Apple Online Store behöver du inte skapa ett nytt Apple-ID. Logga bara in på iTunes Store med samma Apple-ID.

Om du redan använder Apple-tjänster på din iPhone,iPad, iPod touch eller Mac-dator kontrollerar du om du redan har ett Apple-ID.

Använda din Mac eller PC

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Välj Konto > Logga in i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Klicka sedan på Skapa nytt Apple-ID.
  3. Läs och godkänn villkoren och Apples integritetspolicy.
  4. Fyll i formuläret för att skapa ditt nya Apple-ID. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. Formuläret innehåller också säkerhetsfrågor som skyddar dig, och du blir dessutom tillfrågad om en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
  5. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt.
    Om du får en varning om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  6. Ange ditt kreditkort och din betalningsinformation och klicka på Fortsätt. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Kontrollera i din e-post att du har fått ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du logga in på iTunes Store och andra Apple-tjänster som iCloud med ditt nya Apple-ID.

Använda din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen iTunes Store.
  2. Rulla längst ned på sidan och tryck på Logga in.
  3. Tryck på Skapa nytt Apple-ID.
  4. Välj det land som matchar faktureringsadressen för din betalningsmetod och tryck på Nästa.
  5. Läs villkoren och Apples integritetspolicy och tryck på Godkänn. Om du uppmanas till det trycker du på Godkänn igen.
  6. Slutför formuläret för att skapa ett nytt Apple-ID och tryck på Nästa. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. Formuläret innehåller också säkerhetsfrågor som skyddar dig och du blir dessutom tillfrågad om en alternativ e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att du anger en e-postadress för en nödsituation.
    Om du försöker skapa ett konto med ett befintligt Apple-ID får du ett meddelande om att den e-postadress du anger redan används för ett Apple-ID. Tryck på Fortsätt och därefter på Använd befintligt Apple-ID på följande skärm för att logga in.
  7. Ange ditt kreditkort och din betalningsinformation och klicka på Klar. Du debiteras inte något förrän du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  8. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress. Lär dig vad du ska göra om du behöver ställa in e-post på din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du har verifierat din e-postadress kan du logga in på iTunes Store, App Store och andra Apple-tjänster som iCloud med ditt nya Apple-ID.

Läs mer

Senast ändrad: