Så här skapar du ett nytt Apple-ID

Använd samma Apple-ID för att dra nytta av alla Apple-tjänster. Ta reda på hur du skapar ett.

Om du använder Apples tjänster har du redan ett Apple-ID och behöver inte skapa ett nytt. Läs om hur du loggar in, hanterar och skyddar ditt konto. Är du inte säker på om du har ett? Hitta ditt Apple-ID genom att ange ditt namn och din e-postadress på Apple-ID-kontosidan.

Ett Apple-ID är kontot du använder för att komma åt Apples tjänster som iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Music med mera. Det innehåller e-postadressen och lösenordet som du använder när du loggar in, samt all kontakt-, betalnings- och säkerhetsinformation som du använder för Apples tjänster.

Oavsett var du skapar ditt Apple-ID ska du komma ihåg att använda samma för att logga in på alla Apple-tjänster. Då kan du komma åt och hantera allt med samma konto och lösenord.

Tillgängligheten i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

Skapa ett Apple-ID på din iPhone, iPad eller iPod touch

När du ställer in din nya iPhone, iPad eller iPod touch kan du uppmanas att ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett nytt när du ställer in din enhet. Du kan också ställa in den senare i App Store.

Skapa ett Apple-ID när du ställer in din enhet

1. Tryck på Glömt lösenord eller har inget Apple-ID.
  2. Tryck på Skapa ett kostnadsfritt Apple-ID.
  3. Ställ in din födelsedag och ange ditt namn. Tryck på Nästa.
  4. Tryck på Använd din nuvarande e-postadress eller tryck på Skaffa en gratis e-postadress för iCloud.

Skapa ett Apple-ID med hjälp av App Store på din enhet

1. Öppna App Store och tryck på din profilbild .
  2. Tryck på Skapa nytt Apple-ID. Om det här alternativet inte visas ser du till att du är utloggad från iCloud.
  3. Ange din e-postadress, ditt lösenord och välj ett land eller en region som matchar faktureringsadressen för din betalningsmetod. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  4. Läs villkoren och Apples integritetspolicy och tryck sedan på Godkänn villkoren. Tryck på Nästa.
  5. Ange namn och födelsedatum och tryck sedan för att prenumerera på Apple-uppdateringar om du vill. Då får du uppdateringar om senaste nytt, mjukvara, produkter och tjänster från Apple. Tryck på Nästa.
  6. Ange ditt kreditkort och din faktureringsinformation och tryck sedan på Nästa. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Du debiteras inte förrän du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Bekräfta ditt telefonnummer. Det hjälper dig att verifiera din identitet och återställa ditt konto om det behövs. Tryck på Nästa.
  8. Kontrollera om du fått ett verifieringsmeddelande från Apple i din inkorg och följ stegen för att verifiera din e-postadress. Läs om vad du kan göra om du behöver ställa in e-post på din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt Apple-ID för att logga in på iTunes Store, App Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

Skapa ett Apple-ID på din dator

På din Mac kan du skapa ett Apple-ID med hjälp av App Store. Om du använder en Windows-dator kan du skapa ett Apple-ID med hjälp av iTunes för Windows. Om du inte har iTunes för Windows kan du skapa ett Apple-ID på webben.

Skapa ett Apple-ID på din Mac

1. Öppna App Store.
  2. Klicka på Logga in och sedan på Skapa Apple-ID. Om det här alternativet inte visas måste du kontrollera att du är utloggad från iCloud.

3. Läs och godkänn villkoren.
  4. Fyll i formuläret för att skapa ditt nya Apple-ID. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.
  5. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt. Om du får en varning om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  6. Ange ditt kreditkort och faktureringsinformation och klicka sedan på Fortsätt. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress.

När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID för att logga in i App Store och andra Apple-tjänster, till exempel iCloud.

Skapa ett Apple-ID på din Windows-dator

1. Öppna iTunes för Windows. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Välj Konto > Logga in i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Klicka sedan på Skapa nytt Apple-ID.
  3. Läs och godkänn villkoren och Apples integritetspolicy.
  4. Fyll i formuläret för att skapa ditt nya Apple-ID. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID. I formuläret finns också säkerhetsfrågor för att skydda dig.
  5. När du har fyllt i formuläret klickar du på Fortsätt. Om du får en varning om att e-postadressen som du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följer du dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  6. Ange ditt kreditkort och faktureringsinformation och klicka sedan på Fortsätt. Du kan även välja Ingen och läsa om vad du kan göra om Ingen inte visas eller du inte kan välja det. Vi debiterar dig bara när du gör ett köp. Du kan ändra eller ta bort betalningsuppgifterna senare.
  7. Kontrollera din e-post efter ett verifieringsmeddelande från Apple och följ stegen för att verifiera din e-postadress.

Skapa ett Apple-ID på en annan enhet

Vanligtvis kan du följa anvisningarna som visas på skärmen för att skapa ett Apple-ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strömmande enhet. Du får ange ditt fullständiga namn, ditt födelsedatum, en e-postadress och en betalningsmetod. Du måste skapa ett Apple-ID för att kunna prenumerera på tjänster som Apple Music och Apple TV+ och för att ladda ned Apple TV-appen. Om du ställer in Apple TV-appen på din smart-tv och behöver skapa ett Apple-ID, kan det hända att du dirigeras om till activate.apple.com.

Om du har problem prövar du med att använda stegen nedan för att skapa ditt Apple-ID på webben.

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Skapa ditt Apple-ID.
  2. Ange ditt namn, födelsedag, din e-postadress, ditt lösenord och välj ett land eller en region som matchar faktureringsadressen för din betalningsmetod. Den e-postadress du anger blir ditt nya Apple-ID.*
  3. Välj dina säkerhetsfrågor och markera sedan rutorna för att prenumerera på Uppdateringar från Apple om du vill. Då får du uppdateringar om senaste nytt, mjukvara, produkter och tjänster från Apple.
  4. Klicka på Fortsätt.

När du har skapat ditt Apple-ID på webben kan du uppgradera till Apples högsta säkerhetsnivå, tvåfaktorsautentisering, om du är berättigad till det. När du har verifierat din e-postadress kan du använda ditt nya Apple-ID till att logga in i iTunes Store och andra Apple-tjänster som iCloud.

Läs mer

* I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra ditt land eller din region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.