Stänga av aktiveringslåset till Hitta min iPhone

Läs om hur du stänger av aktiveringslåset så att du kan ställa in och använda enheten.

Aktiveringslåset har tagits fram för att skydda din enhet och uppgifterna som finns på den om din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch kommer bort eller blir stulen. Om du raderar din enhet utan att först logga ut från iCloud kan den fortfarande vara skyddad av aktiveringslåset. Oavsett om du har raderat din egen enhet eller köpt en av någon kan du stänga av aktiveringslåset genom att ange rätt Apple-ID och lösenord.

Om du har raderat din egen enhet

Om du inte loggar ut från iCloud innan du försätter din enhet i återhämtningsläge och återskapar via iTunes kan den fortfarande vara låst. Det innebär att du måste ange samma Apple-ID och lösenord som du använde när du tidigare konfigurerade enheten.

Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenordet för Apple-ID?

Om du använder iOS 11 eller senare och ditt konto skyddas med tvåfaktorsautentisering kan du stänga av aktiveringslåset med enhetens lösenkod. Tryck på Lås upp med lösenkod och tryck sedan på Använd enhetens lösenkod.

Om du köpte enheten av någon annan

Innan du köper en iPhone, iPad eller iPod touch från någon annan än Apple eller en auktoriserad Apple-återförsäljare ser du till att enheten har raderats och inte längre är kopplad till den tidigare ägarens konto.

Om du aktiverar din enhet och ser en av dessa skärmbilder behöver du hjälp från den tidigare ägaren.

Om du ser skärmen för aktiveringslås är enheten fortfarande kopplad till den tidigare ägarens konto.

Om hemskärmen eller låsskärmen för lösenkod visas har enheten inte raderats.

Be den tidigare ägaren om hjälp

Om enheten är kopplad till den tidigare ägarens konto och denne finns i närheten ber du den tidigare ägaren att ange sitt Apple-ID och lösenord på skärmen för aktiveringslåset och tar bort enheten från sitt konto.

Om du ser skärmen för lösenord och enheten inte har raderats ber du den tidigare ägaren att låsa upp enheten och går till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. De måste ange sitt Apple-ID och lösenord.

Om den tidigare ägaren inte är närvarande

Om den tidigare ägaren inte är närvarande kontaktar du denne och ber honom eller henne att följa dessa steg:

1. Logga in på iCloud.com med deras Apple-ID.
  2. Gå till Hitta min iPhone.
  3. Klicka på Alla enheter högst upp på skärmen.
  4. Välj enheten du vill ta bort från iCloud.
  5. Om det behövs klickar du på Radera [enhet].
  6. Klicka på Ta bort från konto.

När den tidigare ägaren har tagit bort enheten från sitt konto stänger du av och slår på enheten igen för att ställa in den.