Lägena Aktiv brusreducering och Transparens i AirPods Pro och AirPods Max

AirPods Pro och AirPods Max har tre lägen för bruskontroll: Aktiv brusreducering, Transparens och Av. Du kan växla mellan dem, beroende på hur mycket av din omgivning du vill höra.

Vad är aktiv brusreducering och transparens?

Med aktiv brusreducering upptäcker en utåtvänd mikrofon eller mikrofoner externa ljud, som dina AirPods Pro (1:a eller 2:a generationen) eller AirPods Max sedan motverkar med anti-brus och avbryter de externa ljuden innan du hör dem. En inåtvänd mikrofon lyssnar efter oönskade inre ljud inuti örat som dina AirPods Pro och AirPods Max också motverkar med anti-brus.

Transparens låter ljud från utsidan komma in, så att du kan höra vad som händer omkring dig. Aktiv brusreducering och transparens fungerar bäst när dina AirPods Pro sitter bra i örat.

Om du har AirPods Pro (2:a generationen) och senaste versionen av iOS eller iPadOS, kan du också använda adaptivt ljud som justerar bruskontrollinställningarna baserat på din omgivning.

Växla mellan bruskontrollägen

Du kan växla mellan bruskontrollägen direkt från dina AirPods Pro eller AirPods Max, eller så kan du använda din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac. När du växlar mellan lägen hör du en ton.

När du använder iOS, iPadOS, watchOS eller macOS för att växla mellan bruskontrollägen ser du att aktiv brusreducering finns tillgänglig som brusreducering.

Växla mellan bruskontrollägen på AirPods Max

Ta på dig dina AirPods Max. Tryck och håll ned knappen för bruskontroll för att växla mellan Aktiv brusreducering och Transparens. Du kan anpassa vilka lägen du växlar mellan (Aktiv brusreducering, Transparens och Av) i Bluetooth-inställningar på din iPhone, iPad eller Mac.

airpods-max-noise-mode-sound-mode-button-right-side

Växla mellan bruskontrollägen på AirPods Pro

Tryck på trycksensorn på skaftet på en AirPod och håll ned den tills du hör en ton.

airpods-pro-change-noise-mode-sound-mode-sensor-right

Ta på dig båda dina AirPods. Tryck och håll ned trycksensorn på din ena AirPod för att växla mellan Aktiv brusreducering, Transparens och Av. Med AirPods Pro (2:a generationen) kan du även byta till adaptivt ljud. Du kan anpassa vilka lägen du ska växla mellan i Bluetooth-inställningarna på din iPhone, iPad eller Mac.

Om du vill använda aktiv brusreducering i bara en AirPod kan du använda din iPhone eller iPad och gå till Inställningar > Hjälpmedel > AirPods och aktivera Brusreducering med en AirPod. Tryck sedan på och håll ned trycksensorn för att växla mellan bruskontrollägen.

Växla mellan bruskontrollägen på iPhone eller iPad

1. Öppna Kontrollcenter på din iOS- eller iPadOS-enhet.

2. Ta på dig dina AirPods Max eller båda AirPods. Tryck och håll ned volymreglaget tills du ser extrakontrollerna.

3. Noise Control icon in the lower-left corner.

ios-16-iphone-14-pro-control-center-volume-noise-control-noise-cancellation-transparency-mode
  4. Tryck på Brusreducering, Transparens eller Av.

Du kan också anpassa och växla mellan bruskontrollägen i Inställningar:

1. Se till att ha dina AirPods i öronen och att de är anslutna till din iPhone eller iPad och gå sedan till Inställningar.

2. Tryck på dina AirPods namn.

3. Om du vill växla mellan bruskontrollägen trycker du på Brusreducering, Transparens eller Av. Om du vill välja vilka bruskontrollägen som ska användas med kraftsensorn på dina AirPods Pro eller bruskontrollknappen på dina AirPods Max, väljer du två eller tre lägen under Knappen växlar mellan.

ios-16-iphone-14-pro-settings-airpods-noise-control-transparency

Växla mellan bruskontrollägen på Apple Watch

1. Tryck på AirPlay-symbolen

2. Tryck på Brusreducering, Transparens eller Av.

watchos-9-watch-s8-music-now-playing-airplay-airpods-noise-cancellation

Växla mellan bruskontrollägen på Mac

1. När AirPods Pro eller AirPods Max är anslutna till din Mac klickar du på Kontrollcenter i menyraden.

2. Klicka på Bluetooth.

3. Välj dina AirPods Pro eller AirPods Max och välj sedan Brusreducering, Transparens eller Av.

macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-sound-airpods-noise-control-transparency-noise-cancellation

Du kan också välja två eller tre bruskontrollägen som ska användas med kraftsensorn på dina AirPods Pro eller bruskontrollknappen på AirPods Max:

1. När AirPods Pro eller AirPods Max är anslutna till din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Tryck och håll om du vill växla mellan för att välja de två eller tre bruskontrollägen som du vill växla mellan.

macos-ventura-system-settings-airpods-press-and-hold-cycle-between-noise-control-options

Ta reda på vad du kan göra om aktiv brusreducering inte fungerar som det ska med dina AirPods Pro.