Komma åt Kontrollcenter på din iPad

Kontrollcenter ger dig direkt åtkomst till de saker du gör mest. Du kan använda Kontrollcenter till att snabbt ta en bild, aktivera Wi-Fi, styra din Apple TV och mycket mer.

En iPad-skärm som visar Kontrollcenter

Så öppnar och stänger du Kontrollcenter

• Öppna Kontrollcenter genom att svepa nedåt från skärmens övre högra hörn.

• Du sveper uppåt från skärmens nederkant eller bara trycker på skärmen för att stänga Kontrollcenter.

Läs om hur du öppnar och stänger Kontrollcenter på iPhone och iPod touch.

Så här anpassar du inställningarna

Behöver du snabbt ändra ljusstyrkan på din bildskärm, eller ändra volymen? Du kan inställningarna i Kontrollcenter för att komma åt dina appar, inställningar och funktioner med bara några få tryckningar.

Är du osäker på vad du kommer åt från Kontrollcenter? Kolla in listan över appar, inställningar och funktioner.