Anpassa ljudnivåerna i hörlurarna på din iPhone eller iPad

Förstärk dämpade ljud och justera vissa frekvenser efter dina hörselbehov med anpassat ljud för hörlurar i iOS och iPadOS 14 och senare.

Anpassat ljud för hörlurar kan användas med dessa hörlurar:

• AirPods Pro (1:a och 2:a generationen)

• AirPods (2:a och 3:e generationen)

• AirPods Max

• Apple EarPods (med 3,5 mm hörlurskontakt eller Lightning-kontakt)

• Powerbeats

• Powerbeats Pro

• Beats Solo Pro

• Beats Fit Pro

ios15-iphone13-pro-airpods-headphone-audio-levels-animation

När du använder automatisk växling av enheter med dina AirPods kommer dina anpassade ljudinställningar överföras mellan iPhone, iPad och din parkopplade Apple Watch (med watchOS 7), men inte till Mac.

Ställa in Anpassat ljud för hörlurar

1. Se till att du har den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild > Anpassat ljud för hörlurar. Aktivera Anpassat ljud för hörlurar.

3. Välj hur du vill tillämpa dina anpassade ljudinställningar:

• Aktivera Telefon för att tillämpa inställningarna på telefonsamtal, FaceTime-samtal och videosamtal i appar från tredje part.

• Aktivera Media för att tillämpa inställningarna på musik, filmer, poddar, ljudböcker, Siri, röstmeddelanden och Live Listen.

4. Anpassa ljudinställningarna för hörlurar:

Använda anpassad ljudinställning

1. Nollställa aktuella ljudinställningar till standardinställningarna:

• Gå till Inställningar > Musik > EQ, tryck sedan på Av för att stänga av Musik EQ.

• Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild och justera reglaget för Balans. Ställ in balansen för ljudvolymen till mitten.

2. Anslut hörlurarna. Se till att du är i en tyst miljö.

3. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild > Anpassat ljud för hörlurar. Tryck på Anpassad ljudinställning.

4. Följ instruktionerna på din skärm. När du är klar trycker du på Använd anpassade inställningar för att tillämpa de anpassade inställningarna som föreslås utifrån de val du gjort. Du kan byta tillbaka till standardinställningarna när som helst.

Använda audiogramdata från appen Hälsa

Tryck på Anpassad ljudinställning och sedan på Använd audiogram för att använda audiogramdata från appen Hälsa för att anpassa ljudinställningarna.

Har du ett i stort sett symmetriskt audiogram använder Anpassat ljud för hörlurar genomsnittsvärdena för båda öronen och anpassar vänster och höger ljudkanal utifrån denna profil. Har du ett audiogram som inte är symmetriskt anpassar vänster och höger ljudkanal utifrån ditt bästa öra.

Justera ljudinställningarna manuellt

På skärmen Ljud för hörlurar kan du även anpassa inställningarna för ton och förstärkning manuellt. Tryck på Spela upp prov för att höra ett ljudprov med de aktuella inställningarna. Du kan justera inställningarna medan du lyssnar på provet för att jämföra skillnaden.

Så här justerar du balansen för ljudvolymen mellan vänster och höger kanal:

1. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild.

2. Justera reglaget för Balans.

Läs hur du kan justera balansen för ljudvolymen mellan vänster och höger kanal när du använder transparensläge på AirPods Pro eller AirPods Max.

Anpassa transparensläget på AirPods Pro

Anpassa ljud för hörlurar har stöd för transparensläget på AirPods Pro och gör låga röster lättare att höra och justerar ljuden från omgivningen utifrån dina behov. Med AirPods Pro (2:a generationen) kan du också använda adaptivt ljud så att inställningarna för bruskontroll automatiskt justeras utifrån omgivningen. Läs mer om transparensläget och hur du aktiverar det.

När transparensläget är på kan inställningarna från Anpassa ljud för hörlurar ändras beroende på hur du hör din egen röst eller hur ljudnivåerna i omgivningen förändras. Du kan behöva justera inställningarna för att hitta de som känns mest bekväma för dig. Du kan börja med lindrigare inställningar genom att justera reglaget för Ton eller Förstärkning. Därefter kan du gradvis öka inställningen som bidrar mest till att hjälpa dig höra andras röster eller naturliga ljud i din omgivning.

Så här anpassar du inställningarna för transparensläget:

1. Se till att du har den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Sätt in dina AirPods Pro i öronen och anslut dem till din iPhone eller iPad.

3. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild > Anpassat ljud för hörlurar > Transparensläge.

4. Tryck på Transparens för att aktivera transparensläge.

Justera reglaget för Transparensbalans för att justera balansen för ljudvolymen mellan vänster och höger kanal. Du kan också justera inställningarna för läget Transparens genom att trycka på knappen Hörselknappen Hörsel i Kontrollcenter.

Använda Konversationsförstärkning på dina AirPods Pro

Konversationsförstärkning ser till att dina AirPods Pro fokuseras på personen som pratar framför dig. Det gör det lättare att höra när du pratar ansikte mot ansikte.

Så här slår du på Konversationsförstärkning:

1. Se till att du har den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Sätt in dina AirPods Pro i öronen och anslut dem till din iPhone eller iPad.

3. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Ljud/bild > Anpassat ljud för hörlurar.

4. Se till att Anpassat ljud för hörlurar är påslaget.

5. Tryck på Transparensläge och aktivera Anpassat Transparensläge.

6. Aktivera Konversationsförstärkning.

Du kan även slå på Konversationsförstärkning genom att trycka på knappen Hörselknappen Hörsel i Kontrollcenter.

Läs mer

Läs mer om hur du justerar ljudinställningarna på din iPhone.