Träna löpning med Apple Watch

Få ut mer från ditt löppass med Apple Watch. Och se hur du sparar energi under långa löpturer så att du kan ha hjälp av din klocka hela vägen.

Starta ett löppass

1. Öppna appen Träning.
  2. Rulla till Utomhuslöpning eller Inomhuslöpning.
  3. Tryck på knappen Mer mersymbolen för att ange ett mål i kalorier, sträcka eller tid. Ställ in en taktnotis för utomhuslöning genom att rulla ned, trycka på Ställ in notis eller ange en tid, och sedan välja Genomsnitt, Glidande eller Av.
  4. Tryck på Start.
  5. Vänta på tresekundersnedräkningen. Tryck på skärmen om du vill hoppa över nedräkningen.

Titta på urtavlan för att se hur långt du har kommit. Taktnotiser är bara tillgängliga för Utomhuslöpning.

Pausa ett löppass

Pausa löppasset genom att trycka på Digital Crown och sidoknappen samtidigt. Starta igen genom att trycka på båda knapparna på nytt.

Du kan även ställa in så att löpträningar inomhus eller utomhus pausas automatiskt när du slutar röra på dig.

• På din Apple Watch öppnar du appen Inställningar och trycker sedan på Träning > Automatisk paus under löpning.
  • Öppna Apple Watch-appen på din iPhone, tryck på fliken Min klocka och sedan på Träning > Pausa automatiskt vid löpning.

Avsluta träningen

Svep höger och tryck sedan på knappen Slut symbolen avsluta träning. Efter träningens slut visar din Apple Watch en sammanfattning av träningen. Titta i appen Aktivitet på din iPhone för att se din träningshistorik.

Så här registrerar du dina framsteg

Anpassa måtten som du ser när du tränar och visa tidigare träningspass.

Välj vilka mått som ska registreras

1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och sedan på Träning > Träningsvyn.
  3. Tryck på Flera mått eller Ett mått.
    • Om du väljer Flera mått kan du välja upp till fem mått för varje träning. Tryck på Utomhuslöpning eller Inomhuslöpning och tryck sedan på Redigera. Lägg till eller radera mått eller håll ned knappen Ändra ordning dra och släpp-symbolen för att ändra ordningen.
    • Om du har valt Ett mått kan du vrida på Digital Crown för att rulla igenom alla måtten under ett träningspass.

De här måtten har skapats specifikt för löpning. Du måste ställa in flera mått för att se de här alternativen.

• Rullande avståndsmätning visar ditt tempo under den senast löpta kilometern.
  • Kadens visar antalet steg per minut.
  • Höjdökning visar skillnaden i höjd under träningen.

Visa rutt

1. Öppna appen Aktivitet på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Träningspass.
  3. Tryck på träningspasset som du vill visa och rulla ned.
  4. Tryck på kartan. Färgerna visar tempot. Grönt betyder högsta tempot och rött det långsammaste.

Du måste ha en Apple Watch Series 2 eller senare eller ha med dig din iPhone under träningspasset för att kunna se rutten. Du måste dessutom aktivera ruttspårning: gå till Inställningar > Integritet > Platstjänster på din iPhone och tryck på Apple Watch-träning. Tryck sedan på När appen används.

Bli redo för ett långdistanslopp

Med Apple Watch kan du välja hur du blir redo för ett långdistanslopp, till exempel ett maraton, så att klockan kan hjälpa dig att hålla koll hela tiden. Se dina alternativ nedan:

• Så här aktiverar du strömsparläget. I strömsparläge inaktiveras pulsmätaren och mobildata medan du går och springer. När pulsmätaren är avstängd blir beräkningarna av kaloriförbrukningen kanske inte lika noggranna. Under längre träningspass kan du välja att ha ett Bluetooth-band runt bröstkorgen istället för att använda den inbyggda pulsmätaren. Så här slår du på Strömsparläge
  • Synkronisera musik, podcaster och ljudböcker direkt till din Apple Watch i förväg, så att du kan njuta av innehållet även när du inte är inom räckvidd för din iPhone. Läs om att synkronisera innehåll till din Apple Watch.
  • Ta med din iPhone. Om du tar med dig din iPhone kan din klocka använda Bluetooth för batteriintensiva funktioner som anslutning, strömning av musik eller podcaster, Siri-funktioner med mera. Läs mer om batteriprestanda

Få bättre resultat