Logga ut från iCloud på dina enheter

Om du vill sluta använda iCloud på någon av dina enheter läser du om hur du loggar ut och vad som händer när du loggar ut.

Det här händer när du loggar ut från iCloud på en enhet

Du kan logga ut från iCloud när du vill sluta använda iCloud och dess tjänster på enheten. Tjänsterna visas i listan nedan. Tänk efter om du verkligen vill stänga av tjänsterna innan du bestämmer dig för att logga ut. Om du bara vill sluta använda några iCloud-funktioner kan du ändra dina iCloud-inställningar

• Apple Pay, Apple Cash och Apple Card1

• Hitta

• Game Center

• Appen Hem för att styra dina HomeKit-enheter

• iCloud-säkerhetskopiering

• iCloud Drive

• iCloud-nyckelring

• iCloud Mail

• iCloud-bilder

• Delat iCloud-bildbibliotek

• Siri-genvägar

• Röstmemon

• Delade album

• Meddelanden på iCloud

• Påminnelser

• Delade anteckningar

• Delade dokument i Pages, Numbers och Keynote

• Uppdateringar av dina kontakter, kalendrar, påminnelser, bokmärken och dina flikar i Safari

• Synkad-funktioner som Handoff, Universella urklipp och Autoupplåsning med hjälp av din Apple Watch

• Appdata som tillhör installerade appar från tredje part och som använder iCloud

När du loggar ut förblir all information som lagras på iCloud tillgänglig på iCloud. Den informationen tas bort från din enhet såvida du inte väljer att behålla en kopia av den informationen när du uppmanas att göra det.

Om du har iCloud+ och loggar ut från iCloud på enheten, förlorar du tillgång till funktionerna Privat reläservice på iCloud, Dölj min e-postadress, stöd för Säker HomeKit-video och anpassad e-postdomän på den enheten.2

Så här fortsätter du använda App Store, iMessage och FaceTime på din enhet

När du loggar ut från iCloud loggas du även automatiskt ut från App Store, iMessage och FaceTime.

Logga ut från din iPhone, iPad eller från dina Apple Vision Pro

1. Gå till Inställningar och tryck sedan på ditt namn.

2. Rulla nedåt till botten på sidan.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-device-list
  3. Tryck på Logga ut.

4. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och tryck på Stäng av. Har du glömt lösenordet till ditt Apple-ID?

5. Aktivera de data du vill behålla en kopia av på din enhet.

6. Tryck på Logga ut.

7. Tryck på Logga ut igen för att bekräfta att du vill logga ut från iCloud.

Läs om vad du ska göra om du inte kan trycka på ditt Apple-ID eller om du inte kan logga ut på grund av begränsningar

Logga ut på din Mac-dator

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på ditt namn.

macos-sonoma-system-settings-apple-id-device-list
  3. Klicka på Logga ut.

4. Om du vill behålla en kopia av dina iCloud-data på din Mac-dator innan du loggar ut ska du se till att du har markerat kryssrutorna som motsvarar det du vill spara. Klicka sedan på Behåll en kopia.

5. Om du vill behålla en kopia av dina Safari-lösenkod på din Mac-dator klickar du på Spara på denna Mac.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID och sedan på Översikt.

3. Klicka på Logga ut.

4. Om du vill behålla en kopia av dina iCloud-data på din Mac-dator innan du loggar ut ska du se till att du har markerat kryssrutorna som motsvarar det du vill spara. Klicka sedan på Behåll en kopia.

5. Om du vill behålla en kopia av dina Safari-lösenkod på din Mac-dator klickar du på Spara på denna Mac.

Logga ut på din Apple Watch

När du loggar ut från iCloud på den iPhone som är parkopplad med din Apple Watch kommer du automatiskt att loggas ut från iCloud även på din Apple Watch.

Om du ställer in en Apple Watch för en familjemedlem, läser du om hur du kan ta bort parkopplingen och radera Apple Watch-enheten.

Logga ut på din Apple TV

1. Gå till Inställningar.

2. Välj Användare och konton.

• För standardkontot väljer du ditt namn och väljer sedan Ta bort användare från Apple TV.

• För ytterligare konton väljer du ditt namn, välerj iCloud och väljer sedan Logga ut.

Logga ut från iCloud för Windows

1. Öppna iCloud för Windows.

2. Klicka på Logga ut.

1. Dina Apple Cash- och Apple Card-konton är kopplade till ditt Apple-ID. De kan inte överföras till ett annat Apple-ID eller användas med ett annat Apple-ID.

2. Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.