Så här säkerhetskopierar du din iPhone eller iPad med iCloud

När du har säkerhetskopierat din iPhone eller iPad har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet någonsin byts ut, försvinner eller skadas. Du kan säkerhetskopiera enheten manuellt eller aktivera iCloud-säkerhetskopia för att automatiskt hålla enheten säkerhetskopierad.

Säkerhetskopiera manuellt

1. Anslut din enhet till ett wifi-nätverk.

2. Gå till Inställningar > [ditt namn] och tryck på iCloud.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-on-tap
  3. Tryck på iCloud-säkerhetskopia.

4. Tryck på Säkerhetskopiera nu. Fortsätt vara ansluten till wifi-nätverket tills processen har avslutats. Datum och tid för din senaste säkerhetskopiering visas under Säkerhetskopiera nu. Om du får en varning om att du inte har tillräckligt med iCloud-lagringsutrymme för att slutföra säkerhetskopieringen följer du stegen på skärmen för att köpa mer lagringsutrymme.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-backup-back-up-now

Säkerhetskopiera automatiskt med iCloud-säkerhetskopia

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia och se till att Säkerhetskopiera denna [Enhet] är aktiverat.

2. Anslut enheten till ett eluttag.

3. Anslut enheten till ett wifi-nätverk.

4. Kontrollera att enhetens skärm är låst.

5. Om du får en varning om att du inte har tillräckligt med iCloud-lagringsutrymme för att slutföra säkerhetskopieringen följer du stegen på skärmen för att köpa mer lagringsutrymme.