Om ditt Apple-ID är nedtonat i Inställningar

Om du går till Inställningar på din iPhone eller iPad och du inte kan klicka på ditt Apple-ID kan begränsningar vara aktiverade. Läs om hur du kontrollerar om du har aktiverat begränsningar för ditt Apple-ID och hur du stänger av dem.

Innehålls- och integritetsbegränsningar är en del av skärmtid som är utformad för att förhindra att barn gör oönskade ändringar för sitt konto. Om du har aktiverat detta av någon annan anledning och vill göra ändringar i ditt konto kan du använda följande steg på din iPhone eller iPad.

Om du inte kan klicka på ditt Apple-ID

En iPhone som visar ägarens namn nedtonat överst i Inställningar.
  1. Gå till Inställningar och tryck på Skärmtid.

2. Tryck på Begränsa innehåll/integritet.

3. Om innehålls- och integritetsbegränsningar är aktiverat rullar du ned till avsnittet Tillåt ändringar.

4. Tryck på Kontoändringar och ställ in det på Tillåt. Om du blir tillfrågad anger du din lösenkod för skärmtid.

Om du inte kan klicka på andra alternativ i Inställningar

1. Gå till Inställningar och tryck på Skärmtid.

2. Tryck på Begränsa innehåll/integritet.

ios-16-iphone-14-pro-settings-screen-time-content-and-privacy-restrictions-content-and-privacy-restrictions-on-allow-changes-section
  3. Om innehålls- och integritetsbegränsningar är aktiverat rullar du ned och kontrollerar om några inställningar är inställda på Tillåt inte.

4. Tryck på inställningen och välj sedan Tillåt i sådana fall. Om du blir tillfrågad anger du din lösenkod för skärmtid.

Om du är ett barn i en familjegrupp

Om du är ett barn i en familjegrupp och din förälder eller vårdnadshavare ställer in föräldrakontroll på din enhet måste du be hen att ange lösenkoden för skärmtid för att tillåta ändringar av dina enhetsinställningar.