Om du inte kan hämta eller uppdatera appar på din iPhone eller en annan Apple-enhet

Läs om vad du ska göra om appar inte går att läsa in eller uppdatera på din iPhone, iPad eller iPod touch, Apple Watch, Mac eller Apple TV.

Om du inte kan hämta eller uppdatera några appar (gäller även gratisappar) och du får ett meddelande om fakturering eller betalning läser du om vad du kan göra.

Om du vill uppdatera appar kan du uppdatera dem manuellt eller aktivera automatisk uppdatering. Om det inte går att uppdatera appen eller om hämtningen avbryts kan du testa följande steg:

Ansluta till wifi

En iPhone där wifi-inställningarna visas. Ett meddelande visar att det inte finns någon internetanslutning.

Om du använder mobildata eller wifi och har problem med en app provar du att ansluta till ett annat wifi-nätverk. Läs om hur du ansluter till wifi på din iOS- eller iPadOS-enhet, på din Mac eller på din Apple Watch.

Du kan kontrollera din wifi-anslutning genom att försöka strömma en video från internet och se om den kan läsas in snabbt. Du kan också kontakta din internetleverantör om du vill ha mer information.

Pausa och starta om hämtning av appar

En iPhone som visar en meny med alternativ om att prioritera hämtning, pausa hämtning, avbryta hämtning eller ändra ordning på appar.

När du håller in fingret på appen på startskärmen kan du få alternativ som Återuppta hämtning, Pausa hämtning eller Avbryt hämtning. Om hämtningen av en app är pausad trycker du på Återuppta hämtning. Om den har fastnat trycker du på Pausa hämtning och trycker sedan hårt på appen igen och trycker på Återuppta hämtning.

Starta om enheten

En iPhone som visar en app med vita rutor och grå linjer.

Om appen visas på hemskärmen men den är mörk eller har vita rutor och grå linjer ska du inte radera appen. Starta om enheten, öppna App Store och hämta appen igen. Läs om hur du startar om din iOS- eller iPadOS-enhetApple Watch eller Apple TV

Om du raderar en app kanske du förlorar innehåll som är kopplat till den.

Få mer hjälp

Om du fortfarande har problem med appar på enheten kan du kontakta Apple-supporten.