Om du inte kan hämta eller uppdatera appar på din iPhone eller iPad

Prova detta om ett problem uppstår när du uppdaterar eller hämtar appar från App Store på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Öppna App Store och logga in

Om en blå kontosymbol visas högst upp i App Store är du kanske inte inloggad. Tryck på den och logga in med ditt Apple-ID. Läs om vad du ska göra om du har glömt ditt lösenord.

Läs om vad du ska göra om du inte kan öppna App Store.

Uppdatera appen manuellt

Försök att uppdatera appen manuellt i App Store.

Kontrollera ditt betalningssätt

Du kan behöva registrera en betalningsmetod även om appen som du vill hämta är gratis. Se vilken betalningsmetod du har registrerat och se till att den inte har löpt ut, avvisats eller misslyckats.

Om du inte kan uppdatera appar och du ser följande meddelande: ”Ditt konto har inaktiverats i App Store”, kan det ha uppstått ett problem med din betalningsmetod. Kontakta Apple-supporten för hjälp.

Pausa hämtningen och starta om den

När du trycker på och håller ned appen på startskärmen kan du få alternativ som Återuppta hämtning, Pausa hämtning eller Avbryt hämtning. Om hämtningen av en app är pausad trycker du på Återuppta hämtning. Om den har fastnat trycker du på Pausa hämtning. Sedan trycker du på och håller ned appen igen och trycker på Återuppta hämtning.

Starta om enheten

Starta om din iPhone eller din iPad.

Prova sedan om du kan hämta eller uppdatera appar.

Kontakta Apple

Om du fortfarande inte kan hämta eller uppdatera appar på din iPhone eller iPad kontaktar du Apple-supporten.