Om ett meddelande nämner ”faktureringsproblem med tidigare köp” eller ”verifiering krävs”

Om de här meddelandena visas kan det hända att du inte kan köpa något, hämta kostnadsfria appar eller använda abonnemang. Ändra betalningsmetod om du vill åtgärda felet. Om du inte kan ändra betalningsmetod kan du lösa in ett presentkort och använda saldot till att betala eventuella obetalda beställningar.

Ändra betalningsmetod

Du har ett obetalt saldo eftersom Apple inte kunde debitera din betalningsmetod för ett tidigare köp. Lägg till en ny, giltig betalningsmetod och ta sedan bort den gamla betalningsmetoden. Den nya betalningsmetoden debiteras automatiskt. När det utestående saldot har betalats kan du göra nya inköp och använda abonnemang igen.

Ändra betalningsmetod

Betala ett obetalt saldo med ett Apple Gift Card eller ett App Store- eller iTunes-presentkort

1. Köp ett Apple Gift Card eller App Store- och iTunes-presentkort.*

2. Lösa in presentkortet.

3. På din iPhone eller iPad: Öppna appen Inställningar och tryck sedan på ditt namn.

4. Tryck på Medier och köp.

5. Tryck på Visa konto.

6. Tryck på Köphistorik.

7. Tryck på beställningen med röd text som lyder Utestående belopp.

8. Tryck på Betala med Apple ID-tillgodohavande.

När du betalat för den obetalda beställningen kan du göra inköp med det återstående saldot på ditt Apple-konto.

* Presentkort är inte tillgängliga i alla länder och regioner.

Om du använder Familjedelning

Om du använder Familjedelning och delning av köp är aktiverat debiteras familjesamordnarens betalningsmetod för alla familjemedlemmars köp. Om du är familjesamordnaren och du eller en familjemedlem inte kan göra inköp bör du ändra betalningsmetod.

Om du inte är familjesamordnaren kan du be familjesamordnaren att ändra betalningsmetod. Du kan även lösa in ett presentkort och på så sätt betala för din obetalda beställning.

Om du behöver mer hjälp

Om du fortfarande inte kan betala ditt obetalda saldo kontaktar du Apple-supporten.