Om du behöver ändra eller uppdatera betalningsmetoden för ditt Apple-ID

Betalningsinformation som du använder för Apples medieköp och prenumerationer kan uppdateras automatiskt av din bank. Läs om hur du redigerar din betalningsmetod manuellt.

Uppdatera din betalningsmetod på din iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Betalning och leverans. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

4. Om du behöver uppdatera faktureringsinformationen för ett befintligt kort trycker du på betalningsmetoden och sedan på Redigera.

No alt supplied for Image
  5. Ange din nya faktureringsinformation och tryck sedan på Klar.

Byt betalningsmetod om det uppstår problem

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på Betalning och leverans. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

4. Tryck på Lägg till en betalningsmetod, ange den nya betalningsmetoden och klicka sedan på Klar.

5. Tryck på Redigera.

6. Tryck på den röda borttagningsknappen bredvid den gamla betalningsmetoden och tryck sedan på Ta bort.

No alt supplied for Image
  7. Om du vill kan du sedan lägga till den gamla betalningsmetoden igen med uppdaterad faktureringsinformation.

Uppdatera betalningsmetoden på din Mac

1. Öppna App Store.

2. Klicka på ditt namn. Om ditt namn inte visas klickar du på knappen Logga in, loggar in med ditt Apple-ID och klickar sedan på ditt namn.

3. Klicka på Kontoinställningar. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

4. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

5. Om du behöver uppdatera faktureringsinformationen för ett befintligt kort klickar du på Redigera bredvid betalningsmetoden.

No alt supplied for Image
  6. Ange din nya faktureringsinformation och klicka sedan på Klar.

Byt betalningsmetod om det uppstår problem

1. Öppna App Store.

2. Klicka på ditt namn. Om ditt namn inte visas klickar du på knappen Logga in, loggar in med ditt Apple-ID och klickar sedan på ditt namn.

3. Klicka på Kontoinställningar. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

4. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

5. Klicka på Lägg till en betalningsmetod och ange den nya betalningsmetoden. Klicka på Klar.

6. Klicka på Ändra bredvid den gamla betalningsmetoden och klicka sedan på Ta bort betalningsmetod.

No alt supplied for Image
  7. Om du vill kan du sedan lägga till den gamla betalningsmetoden igen med uppdaterad faktureringsinformation.

Uppdatera din betalningsmetod på din Windows-dator

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV. Läs om hur du hämtar Apples appar för Windows.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Visa mitt konto. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först. (Om du har iTunes för Windows använder du menyfältet för att välja Konto > Visa mitt konto.)

No alt supplied for Image
  3. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

4. Om du behöver uppdatera faktureringsinformationen för ett befintligt kort klickar du på Redigera bredvid betalningsmetoden.

5. Ange din nya faktureringsinformation och klicka sedan på Klar.

Byt betalningsmetod om det uppstår problem

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV. Läs om hur du hämtar Apples appar för Windows.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Visa mitt konto. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först. (Om du har iTunes för Windows använder du menyfältet för att välja Konto > Visa mitt konto.)

3. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder.

4. Klicka på Lägg till en betalningsmetod och ange den nya betalningsmetoden. Klicka på Klar.

5. Klicka på Ändra bredvid den gamla betalningsmetoden och klicka sedan på Ta bort betalningsmetod.

No alt supplied for Image
  6. Om du vill kan du sedan lägga till den gamla betalningsmetoden igen med uppdaterad faktureringsinformation.

Fler sätt att hantera dina betalningsmetoder