Använd din Apple Watch när din iPhone inte är i närheten

Läs mer om vad du kan göra med din Apple Watch när du inte har med dig din iPhone.

När din iPhone är avstängd eller utom räckhåll kan din Apple Watch använda ett wifi-nätverk för att skicka och ta emot data. Om din Apple Watch är en modell med mobil uppkoppling kan den också ansluta till ett mobilnät. Och om du har ställt in en Apple Watch åt en familjemedlem kan hen använda en anslutning till ett mobilnät eller wifi med sin klocka.

Om din Apple Watch är ansluten till wifi visas wifi-symbolen i Kontrollcenter. Om den är ansluten till ett mobilnät visas symbolen för mobilnät .

Om din Apple Watch är i strömsparläge

När din Apple Watch är i strömsparläge är flera funktioner avstängda eller modifierade, vilket kan påverka några av apparna som visas här.

• Wifi och mobildata stängs av när din iPhone inte är i närheten, tills du öppnar och använder en app som kräver en nätverksanslutning.

• Inkommande telefonsamtal skickas till röstbrevlådan när din iPhone inte är i närheten och utgående samtal kan ta längre tid att ringa.

• Pulsmätningar i bakgrunden, mätningar av syre i blodet i bakgrunden och pulsvarningar är avstängda.

Om din Apple Watch är ansluten till wifi eller mobilnät

Med en wifi- eller mobilnätsanslutning kan du göra följande med din Apple Watch, även om du inte har med dig din iPhone.

watchos2-phone-icon-graphic

Ringa och svara på telefonsamtal.1

watchos7-siri-icon-graphic

Använda Siri för att få färdbeskrivningar, skicka iMessage-meddelanden med mera.

Om din Apple Watch inte kan ansluta till wifi, mobilnät eller din iPhone

När din Apple Watch är frånkopplad – till exempel om du vandrar i ett område utan wifi- eller mobilsignal eller om din iPhone är avstängd – kan du fortfarande göra de här sakerna.

watchos2-photos-icon-graphic

Visa foton med synkade fotoalbum.

watchos7-music-podcasts-audiobooks-icon-graphic

Lyssna på musik, podcaster eller ljudböcker som du har synkroniserat med din Apple Watch.

En del funktioner är endast tillgängliga på vissa Apple Watch-modeller. Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

1. Om du är ansluten till wifi och vill ringa ett telefonnummer ser du till att wifi-samtal är aktiverade på Apple Watch. I annat fall kan du prova att ringa ett ljudsamtal via FaceTime.

2. Ta emot SMS, MMS och pushnotiser från appar från tredje part på din Apple Watch med mobilnätsanslutning. Din parkopplade iPhone måste vara påslagen och ansluten till wifi eller mobilnätet, men den behöver inte vara i närheten. Du måste också vara inloggad på iMessage på din iPhone för att använda Messages på din klocka.

3. För bättre gps-noggrannhet under ett träningspass utomhus utan din parkopplade iPhone kan du kalibrera din Apple Watch.