Använda Apple Watch utan att ha iPhone-enheten i närheten

Läs om vad du kan göra med din Apple Watch om du inte har din iPhone med dig.

Kontrollcenter på Apple Watch Series 3

Om du har Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

Om både iPhone och Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) är anslutna till ett mobilnät kan du göra allt med din klocka som du brukar kunna göra, även om du inte har med dig din iPhone.1 När klockan ansluter till ett mobilnät visas Symbol med gröna punkter i Kontrollcenter.

Om klockan är ansluten till ett mobilnät men iPhone-enheten inte är i närheten går det att göra samma saker med klockan som när den är ansluten till wifi.

Läs om hur du ställer in mobilanslutningen.

Kontrollcenter med wifi-symbol

Om du har en wifi-anslutning

Om din iPhone-enhet är avstängd eller utom räckvidden, kan du använda din Apple Watch med wifi-nätverk som din iPhone tidigare har anslutits till. När du ansluter till ett av dessa wifi-nätverk visas wifi-symbol i Kontrollcenter. Du kan fortfarande göra följande.

Använda Siri för att få färdbeskrivningar, skicka iMessage-meddelanden med mera.

Appen Meddelanden

Skicka och ta emot meddelanden.1

Appen Telefon

Ringa och ta emot telefonsamtal.2

Appen Väder

Kolla det aktuella vädret.

Appen Aktier

Se hur det går för dina aktier.

Appen Hem

Styra ditt hem.

Appen Hitta mina vänner

Använda appar med stöd för wifi.1

Om du inte kan ansluta till wifi, mobilnätet eller din iPhone

Du kan fortfarande göra följande när din Apple Watch är frånkopplad. Du kanske till exempel är ute och vandrar där det inte finns någon wifi- eller mobilnätssignal, eller också är din iPhone avstängd.

Träningsappen

Registrera dina träningspass med appen Träning.3

Aktivitetsappen

Följa upp dina mål med appen Aktivitet.

Apparna Klocka, Alarm, Timer och Tidtagarur

Se vad klockan är och använda apparna Alarm, Timer och Tidtagarur.

Appen Bilder

Visa bilder från synkade bildalbum.

Appen Wallet

Handla med Apple Pay

Appen Puls

Mät pulsen.

Appen Andas

Slappna av och andas medvetet.

Appen Påminnelser

Ställa in och svara på påminnelser.

1. Ta emot SMS, MMS och pushnotiser från appar från tredje part på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular). Din parkopplade iPhone måste vara påslagen och ansluten till wifi eller mobilnätet, men den behöver inte vara i närheten. Du behöver också vara inloggad på iMessage på din iPhone.
  2. Om du är ansluten till wifi och vill ringa ett telefonnummer ser du till att wifi-samtal är aktiverade på Apple Watch. I annat fall kan du prova att ringa ett ljudsamtal via FaceTime.
  3. För noggrannare GPS-angivelser när du går, springer eller cyklar utomhus väljer du lämplig träningstyp och tar med iPhone-enheten. För noggrannare GPS-angivelser kan du också kalibrera din Apple Watch. Apple Watch Series 2 eller senare har inbyggd GPS som ger dig mer korrekt information om distans och hastigheter utomhus utan den parkopplade iPhone-enheten.