Kalibrera Apple Watch för bättre precision vid träning och aktivitet

Du kan kalibrera din Apple Watch för att förbättra precisionen för avstånd, tempo och kaloriförbrukning. När du kalibrerar din klocka kan den också lära sig din träningsnivå och dina steg, vilket förbättrar precisionen när gps-funktionen är begränsad eller inte tillgänglig.

Skärmen Systemtjänster på iPhone.

Kontrollera dina inställningar

Bekräfta att din Apple Watch kan få den information som behövs genom att kontrollera följande inställningar på din iPhone:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
  2. Tryck på Integritetsskydd > Platstjänster.
  3. Kontrollera att Platstjänster är aktiverat.
  4. Rulla nedåt och tryck på Systemtjänster.
  5. Kontrollera att Rörelsekalibrering och distans är aktiverat.
  6. Fortsätt enligt anvisningarna nedan.

Träningen Gång, ute på klocka med ljusrosa armband.

Kalibrera Apple Watch

1. Ha på dig din Apple Watch och gå till en plan, öppen yta utomhus med bra gps-mottagning och fri sikt mot himlen.
  2. Om du har Apple Watch Series 2 eller senare behöver du bara din Apple Watch. Ta med dig din iPhone och använd dess gps om du har en Apple Watch Series 1 eller tidigare. Håll din iPhone i handen eller bär den i ett armband eller bälte.
  3. Öppna appen Träning. Starta genom att trycka på Gång, ute eller Löpning, ute. Om du vill sätta ett mål innan du börjar trycker du på symbolen ....
  4. Gå eller spring i din normala takt i cirka 20 minuter.

Om du inte har tid att avsluta träningen kan du slutföra de 20 minuterna under flera pass. Om du tränar i flera hastigheter ska du kalibrera i 20 minuter för varje hastighet som du går eller springer i.

När du går eller springer utomhus fortsätter din Apple Watch att kalibrera accelerometern genom att lära sig din steglängd i olika hastigheter. Kalibrering kan också förbättra precisionen på dina kaloriberäkningar i appen Träning samt kalorier-, distans-, rörelse- och träningsberäkningar i appen Aktivitet.

Förbättra noggrannheten för Träning och Aktivitet

Apple Watch använder din personliga information, till exempel längd, vikt, kön och ålder, till att beräkna bland annat hur många kalorier du förbränner. Läs om att uppdatera din personliga information.

Integritetsinställningar på iPhone

Nollställa dina kalibreringsdata

Så här nollställer du dina kalibreringsdata:

1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Integritetsskydd > Nollställ kalibreringsdata för kondition.