Använda Siri på din Apple Watch

Lär dig att använda Siri, den smarta personliga assistenten som hjälper dig att få saker gjorda. Siri kan skicka dina meddelanden, ringa samtal, få vägbeskrivningar och mer.

Ställa in Siri

1. På din parkopplade iPhone trycker du på Inställningar > Siri och sökning. Se till att Lyssna efter ”Hej Siri” är aktiverat. På iPhone X och senare ser du till att Tryck på sidoknappen för Siri är aktiverat. På iPhone 8 eller tidigare ser du till att Tryck på hemknappen för Siri är aktiverat.
  2. På Apple Watch trycker du på Inställningar > Allmänt > Siri. Välj om du vill aktivera eller inaktivera Hej Siri och Håll upp för att tala.
  3. På Apple Watch Series 3 eller senare rullar du ned till Röstfeedback och väljer sedan när Siri talar: Alltid på, Styr med tyst läge eller Endast hörlurar.
  4. Kontrollera att din Apple Watch eller parkopplade iPhone kan ansluta till internet.*

Ställ en fråga till Siri

Du kan be Siri att starta ett träningspass och mycket mer. Du kan prata med Siri på flera sätt. På Apple Watch Series 3 eller senare läser Siri upp svaren för dig, och du kan aktivera och använda Siri från ett parkopplat Bluetooth-headset. På tidigare modeller visas Siris svar på urtavlan.

Lyft handleden

Med watchOS 5 och Apple Watch Series 3 eller senare behöver du inte säga ”Hej Siri” för att fånga Siris uppmärksamhet.

1. Lyft handleden för att väcka din Apple Watch.
  2. Håll klockan nära munnen.
  3. Säg det du behöver.

Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen Håll upp för att tala:

1. Öppna appen Inställningar på din Apple Watch.
  2. Tryck på Allmänt > Siri.
  3. Aktivera eller inaktivera Håll upp för att tala.

Tryck på Digital Crown

1. Håll ned Digital Crown.
  2. När lyssningsindikatorn visas säger du vad du behöver.
  3. Släpp upp Digital Crown.

Säg ”Hej Siri”

1. Lyft handleden eller tryck på skärmen på Apple Watch.
  2. När den vaknar säger du ”Hej Siri” och vad du behöver.

Lägga till Siri på urtavlan

Om du använder Siri-urtavlan kan du lägga till Siri-komplikationen och sedan trycka på den för att tala med Siri: Siri-komplikation

Använda Siri-urtavlan och Siri-genvägar

Siri-urtavlan uppdateras kontinuerligt under dagen och visar dig relevant innehåll och information som du kan behöva utifrån plats, tid på dygnet och vanor. Du kan till exempel se kalenderhändelser, boardingpass eller favoriter i Hem-appen. Och Siri-urtavlan har stöd för Siri-genvägar.

Läs om att byta urtavla.

Om Siri inte svarar eller ber dig försöka igen

Efter varje steg kontrollerar du om Siri svarar:

1. Kontrollera internetanslutningen på din Apple Watch.
  2. Kontrollera om Siri är aktiverat på din iPhone. Tryck på Inställningar > Siri och sökning och aktivera sedan Lyssna efter Hej Siri. På iPhone X aktiverar du Tryck på sidoknappen för Siri. På iPhone 8 eller tidigare aktiverar du på Tryck på hemknappen för Siri. Din Apple Watch speglar din iPhone, så du behöver inte kontrollera din klocka.
  3. Kontrollera om Hej Siri är aktiverat på Apple Watch. Tryck på Inställningar > Allmänt > Siri.
  4. Starta om din Apple Watch.
  5. På iPhone går du till Inställningar > Siri och sökning och slår av Hej Siri. Aktivera sedan funktionen igen.
  6. Se om mikrofonen eller högtalaren på din Apple Watch är blockerad. Om du till exempel har ett skyddsfodral på enheten tar du bort det.
  7. Om Siri inte pratar på Apple Watch Series 3 eller senare kan du behöva hämta rösten. Hämtningen påbörjas när din Apple Watch är ansluten till wifi och laddas. Prova att ladda din Apple Watch under natten så att hämtningen hinner slutföras. Kontrollera statusen på hämtningen till din Apple Watch genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Siri och rulla till Siri-röst. Läs om vilka språk Siri talar.

Om Siri fortfarande inte svarar kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer om Siri

* Mobildataavgifter kan tillkomma.