Om Bluetooth, wifi och mobilnät på Apple Watch

Läs om Bluetooth och wifi för Apple Watch och hur du använder båda. Läs om hur mobilnätsanslutningen i modellerna GPS + Cellular passar in.

Du måste aktivera wifi och Bluetooth på din parkopplade iPhone för att kunna dra nytta av alla funktioner på Apple Watch. Öppna Kontrollcenter på din iPhone och se sedan till att wifiNo alt supplied for Image och Bluetooth{No alt supplied for Image är på.

Din Apple Watch använder wifi och Bluetooth för att kommunicera med den parkopplade iPhone-enheten. Om du har en modell med den funktionen kan din klocka vara ansluten via mobilnätet. Klockan byter mellan dessa på ett smart sätt för att välja den mest energisnåla anslutningen. Gör så här:

No alt supplied for Image
  • Apple Watch använder Bluetooth när iPhone-enheten är i närheten eftersom det sparar ström.

• Om Bluetooth inte är tillgängligt försöker Apple Watch använda trådlös anslutning. Om det till exempel finns ett kompatibelt wifi-nätverk och din iPhone inte är inom Bluetooth-räckvidd använder Apple Watch wifi.

• Om Bluetooth och wifi inte är tillgängliga och du ställer in ett mobilabonnemang, kan mobilnätsmodeller av Apple Watch ansluta till mobilnätet.

Ansluta till ett kompatibelt wifi-nätverk

Apple Watch kan anslutas till ett wifi-nätverk:

• Om din iPhone har anslutits till nätverket tidigare, medan klockan var ansluten via Bluetooth.

• Om wifi-nätverket är 802.11b/g/n 2,4 GHz (eller 5 GHz om du har en Apple Watch Series 6).

När Apple Watch-enheten ansluter till ett kompatibelt wifi-nätverk istället för iPhone-enheten, visas wifi-symbolNo alt supplied for Image i Kontrollcenter.

Din Apple Watch kan inte ansluta till exempelvis offentliga nätverk som kräver inloggningar, abonnemang eller profiler.

Välja ett wifi-nätverk

Med watchOS 5 eller senare kan du välja vilket wifi-nätverk som din Apple Watch ansluter till.

Slå på och av wi-fi

1. Tryck och håll ned längst ned på skärmen.

2. Vänta tills Kontrollcenter visas och svep sedan uppåt.

3. Tryck på wifi-symbolNo alt supplied for Image. Symbolen blir otydlig och enheten kopplas från de nätverk du är ansluten till.

Endast på Apple Watch GPS + Cellular kan du koppla från wifi-nätverk. När du har kopplat från kommer Apple Watch inte koppla upp igen till wifi-nätverket förrän:

• Du aktiverar wifi i Kontrollcenter.

• Du går eller kör till en ny plats.

• Klockan är 05.00 lokal tid.

• Du startar om din enhet.

Använda ett mobilnät

Apple Watch GPS + Cellular kan ansluta till mobilnätet. Med en mobilnätsanslutning kan du ringa samtal och använda data eller appar också när du inte har tillgång till din iPhone eller en wifi-anslutning. Läs om att lägga till Apple Watch i ditt mobilabonnemang.

Så kontrollerar du signalstyrkan

1. Tryck och håll ned längst ned på skärmen.

2. Vänta tills Kontrollcenter visas och svep sedan uppåt.

3. Kontrollera MobilnätsknappenMobilnätsknappen

Kontrollcenter på Apple Watch visar fyra gröna prickar.

MobilnätsknappenNo alt supplied for Image blir grön när du har en anslutning. De gröna punkterna anger signalstyrkan.

Kontrollcenter på Apple Watch visar att du är ansluten till wifi.

Mobilnätsknappen}No alt supplied for Image blir vit när ditt mobilabonnemang är aktivt, men din Apple Watch är ansluten till din iPhone eller wifi.

Slå på eller av mobilnätsanslutningen

1. Tryck och håll ned längst ned på skärmen.

2. Vänta tills Kontrollcenter visas och svep sedan uppåt.

3. Tryck på NobilnätsknappenNo alt supplied for Image och stäng sedan av Mobilnät.

En del appar kanske inte uppdateras om du inte har en anslutning till din iPhone.

Kontrollera anslutningen mellan din iPhone och Apple Watch

• Titta på urtavlan. Om du ser den röda symbolen nedkoppladden röda nedkopplad-symbolen eller den röda kryssymbolenNo alt supplied for Image på urtavlan, har du ingen anslutning.

• Titta efter i Kontrollcenter. Tryck och håll ned längst ned på skärmen. Vänta tills Kontrollcenter visas och svep sedan uppåt. Om du ser den röda symbolen nedkoppladden röda nedkopplad-symbolen eller den röda kryssymbolenNo alt supplied for Image har du ingen anslutning.

• Tryck på iPhone-symbolenNo alt supplied for Image i Kontrollcenter. Om dina enheter är anslutna ska du höra ett ”pingande” ljud från din iPhone.