Om Apple Watch inte är ansluten eller parkopplad till iPhone

Om du ser en röd iPhone-symbol på Apple Watch, eller om du försöker parkoppla men inte kan hitta i-symbolen, prövar du att ansluta dina enheter igen.

Kontrollera din Apple Watch-anslutning

Om du inte får notiser, meddelanden eller samtal på Apple Watch kanske din Apple Watch-enhet och iPhone-enhet inte är anslutna. När dina enheter kopplas från visas röd iPhone-symbol med överstruken linje eller  på urtavlan. Du kan även kontrollera anslutningen i Kontrollcenter. När Apple Watch ansluter igen visas ansluten till iPhone-symbol.

Om du behöver hjälp provar du stegen nedan. Kontrollera om det går att ansluta enheterna efter varje steg.

Pröva att ansluta din Apple Watch och iPhone igen

1. Håll Apple Watch och den parkopplade iPhone-enheten nära varandra så att de är inom räckvidden.
  2. Kontrollera att flygplansläget är inaktiverat och att wifi och Bluetooth är aktiverade på iPhone-enheten. Kontrollera det här i Kontrollcenter genom att svepa uppåt.
  3. Om flygplan visas på skärmen är flygplansläget på. Svep uppåt för att öppna Kontrollcenter och stäng sedan av flygplansläget.
  4. Starta om Apple Watch och iPhone.

Ta bort parkopplingen från enheterna och parkoppla dem sedan igen

Om din Apple Watch fortfarande inte kan ansluta tar du bort parkopplingen mellan enheterna och parkopplar dem sedan igen:

1. Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch.
  2. Öppna appen Apple Watch, tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på klockan högst upp på skärmen på iPhone-enheten. Tryck på infosymbol bredvid klockan vars parkoppling du vill ta bort och tryck sedan Ta bort parkoppling. Tryck en gång till för att bekräfta.
  3. Parkoppla Apple Watch och iPhone igen

Kontakta oss

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.