Hantera lagringsutrymmet i iCloud

Lär dig hur du hanterar lagringsutrymme och var du kan köpa mer om du har uppnått eller överskridit din gräns i iCloud.

När du installerar iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme. Det lagringsutrymmet kan du använda till dina iCloud-säkerhetskopior, till att lagra dina bilder och videor i iCloud Photo Library och till att hålla dina dokument uppdaterade i iCloud Drive. Om du behöver mer utrymme kan du öka lagringsutrymmet till 50 GB för 0,99 USD per månad. Läs mer om priser i din region.

Om ditt lagringsutrymme på iCloud blir fullt säkerhetskopierar inte din enhet till iCloud. Nya bilder och videor överförs inte till iCloud-bildbibliotek. iCloud Drive och andra iCloud-appar uppdateras inte längre mellan dina enheter, och du kan inte längre skicka eller ta emot meddelanden med din iCloud-e-postadress. Om det händer kan du skapa mer utrymme.

Kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har i iCloud

• På din iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring.
    • Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Lagring.
  • På Mac-datorn går du till Apple-menyn > Systeminställningar, klickar på iCloud och sedan på Hantera.
  • På en PC öppnar du iCloud för Windows och klickar sedan på Hantera.

Frigör mer utrymme i iCloud

Innan du raderar något kan det vara bra att arkivera eller kopiera informationen du lagrar i iCloud.

Säkerhetskopior

När du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch till iCloud säkerhetskopieras den viktigaste informationen på enheten automatiskt. Säkerhetskopieringar omfattar dina dokument, bilder och videor. Läs mer om vad iCloud säkerhetskopierar.

Följ dessa steg när du vill hantera hur mycket lagringsutrymme du använder.

Välja vilka iOS-appar som ska säkerhetskopieras

Många appar säkerhetskopieras automatiskt till iCloud när du har installerat dem. Du kan ändra vilka appar som säkerhetskopieras till iCloud och ta bort befintliga säkerhetskopior. Använd dessa steg på din iPhone, iPad eller iPod touch.

iOS 10.3 eller senare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring > Hantera lagring.
  2. Tryck på namnet på en iPhone, iPad eller iPod touch som är länkad till ditt konto.
  3. Under Välj data som ska säkerhetskopieras stänger du av appar som du inte vill säkerhetskopiera.
  4. Välj Stäng av och radera.

iOS 10.2 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring.
  2. Tryck på iOS-enhetens namn.
  3. Under Säkerhetskopieringsalternativ stänger du av alla appar som du inte längre vill ska säkerhetskopieras.
  4. Välj Stäng av och radera.

När du bekräftar om du vill stänga av och radera en app så stänger den av iCloud-säkerhetskopia för den appen och tar bort all dess information från iCloud.

En del appar, som Meddelanden och Röstmemon, säkerhetskopieras alltid och du kan inte stänga av dem.

Radera säkerhetskopior och stänga av iCloud-säkerhetskopiering för enheten

Använd dessa steg för din enhet.

iPhone, iPad och iPod touch

iOS 10.3 eller senare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring > Hantera lagring.
  2. Tryck på namnet på en iPhone, iPad eller iPod touch som är länkad till ditt konto.
  3. Tryck på Radera säkerhetskopia > Stäng av och radera.

iOS 10.2 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Lagring och iCloud-användning.
  2. Tryck på Hantera lagring under iCloud.
  3. Tryck på enhetens namn.
  4. Tryck på Radera säkerhetskopia > Stäng av och radera.

När du raderar en säkerhetskopia inaktiveras också iCloud-säkerhetskopia av din iPhone, iPad och iPod touch.

Mac

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera och välj Säkerhetskopior.
  3. Välj en av enhetens säkerhetskopior och klicka sedan på Radera. Om du vill slå av Säkerhetskopiera och ta bort alla säkerhetskopior för den enheten från iCloud väljer du Radera när du ombes bekräfta.
  4. När du raderar en säkerhetskopia stängs även enhetens säkerhetskopiering av.

Windows 7, Windows 8 och Windows 10

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på Lagring.
  3. Välj Säkerhetskopia bland de objekt som visas.
  4. Välj en av enhetens säkerhetskopior och klicka sedan på Radera. Om du vill slå av Säkerhetskopiera och ta bort alla säkerhetskopior för den enheten från iCloud väljer du Radera när du ombes bekräfta. När du raderar en säkerhetskopia stängs även enhetens säkerhetskopiering av.

Säkerhetskopieringar i iCloud är tillgängliga i 180 dagar efter att du avaktiverat eller slutat använda iCloud-säkerhetskopiering.

Minska storleken på iCloud-bildbiblioteket

iCloud-bildbiblioteket använder din iCloud-lagring för att se till att alla dina bilder och videor är uppdaterade på alla dina enheter. Du kan frigöra mer utrymme i iCloud genom att radera bilder och videor som du inte längre behöver från appen Bilder på någon av dina enheter.

Du kan även välja att spara utrymme på enheten genom att välja Optimera enhetens lagring i Inställningar. När Optimera lagring är aktiverat frigör Bilder automatiskt utrymme när det behövs genom att ersätta originalbilder och videor med versioner anpassade efter enhetens storlek. Samtliga högupplösta originalbilder och videor är säkra i iCloud och du kan hämta dem när som helst. Lär dig mer om att hantera lagringsutrymme för bild och video.

Du kan återskapa bilder och videor som du raderar från albumet Senast raderade i 30 dagar. Om du vill ta bort innehåll från albumet Senast raderade snabbare trycker du på Markera och väljer sedan objekten som du vill ta bort. Tryck på Radera > Radera. Om du överskrider iCloud-lagringsgränsen tas omedelbart alla bilder och videor som du raderar bort från enheten och det går inte att återskapa dem från albumet Senast raderade.

Följ de här anvisningarna för att radera bilder och videor från iCloud-bildbiblioteket.

iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna appen Bilder och tryck sedan på Bilder längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Markera och välj en eller flera bilder eller videor som du vill radera.
  3. Tryck på papperskorgssymbolen och tryck sedan på Radera bild.

Mac

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Välj de bilder och videor som du vill radera.
  3. Välj Bilder och tryck sedan på Radera bilder.

iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.
  2. Klicka på programmet Bilder och klicka på Välj bilder.
  3. Välj de bilder eller videor som du vill radera.
  4. Klicka på papperskorgssymbolen och klicka sedan på Radera.

Minska storleken på bildbiblioteket

Om du inte använder iCloud-bildbibliotek är kamerarullen en del av iCloud-säkerhetskopian. Om du vill kontrollera storleken på säkerhetskopian på din enhet i iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring > Hantera lagring. (Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring.) Tryck sedan på iOS-enhetens namn.

Du kan minska storleken på säkerhetskopian av bildbiblioteket genom att spara bilder och videor på datorn och sedan säkerhetskopiera iOS-enheten manuellt. Om du vill behålla bilderna och videorna på iOS-enheten går det att stänga av bildbiblioteket i Säkerhetskopiering eller köpa mer lagringsutrymme. Om det finns bilder som du inte vill behålla kan du radera dem. Öppna bara Bilder och välj dem som du vill ta bort. Klicka sedan på papperskorgssymbolen och tryck på Radera bild.

iCloud Drive

Du kan hantera vilka filer du lagrar i iCloud Drive från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac- eller Windows-dator.

iPhone, iPad eller iPod touch

Använd dessa steg för att hantera dina filer från iPhone, iPad eller iPod touch:

iOS 10.3 eller senare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring > Hantera lagring.
  2. Bläddra ned till Dokument och data och tryck på Andra dokument.
  3. Svep till vänster eller tryck på Ändra för att ta bort enskilda filer från appen.

iOS 10.2 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring.
  2. Tryck på namnet på den app som använder iCloud Drive.
  3. Svep till vänster eller tryck på Ändra för att ta bort enskilda filer från appen.

Mac

På en Mac med OS X Yosemite eller senare kan du hantera dina iCloud Drive-filer med iCloud Drive-mappen i Finder:

1. Vid behov kan du slå på iCloud Drive på din Mac:
    1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.
    2. Logga in med ditt Apple-ID.
    3. Aktivera iCloud Drive. Kontrollera att du har valt programmen eller apparna för filerna du vill hantera i Alternativ.
  2. Öppna Finder och gå till iCloud Drive-mappen.
  3. Dra ett objekt till papperskorgen eller flytta det till en annan mapp på din Mac.

Windows

På en PC med Windows 7 eller senare kan du hantera dina iCloud Drive-filer med hjälp av Utforskaren. Använd följande steg när du vill lägga till en iCloud Drive-mapp i Utforskaren:

1. Hämta och installera iCloud för Windows.
  2. Logga in med ditt Apple-ID.
  3. Aktivera iCloud Drive.

iCloud.com

Du kan hantera dina filer från programmet iCloud DriveiCloud.com. Logga in på iCloud.com, klicka på programmet iCloud Drive och välj de filer du vill radera. Klicka sedan på papperskorgssymbolen.

Mail

Du kan frigöra lagringsutrymme i iCloud genom att radera e-postmeddelanden från ditt e-postkonto i iCloud. Det går även att flytta e-postmeddelanden från din iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac- eller PC-dator så att de inte längre tar upp plats i ditt lagringsutrymme i iCloud.

Radera meddelanden från kontot genom att följa stegen nedan. Kom ihåg att meddelanden med stora bilagor frigör mer utrymme än bara vanliga textmeddelanden.

iPhone, iPad eller iPod touch

Om din iPhone, iPad eller iPod touch ställts in för åtkomst till iCloud-e-post kan du radera meddelanden från valfri brevlåda. Töm sedan papperskorgen för att frigöra utrymme:

1. Svep åt vänster över ett meddelande för att radera det.
  2. Tryck på mappen Papperskorg.
  3. Radera ett meddelande åt gången eller radera alla genom att trycka på Redigera och Radera alla.

Mac- eller Windows-dator

Följ de här anvisningarna om du använder iCloud Mail med ett e-postprogram för stationära datorer, som Mail på en Mac-dator eller Microsoft Outlook på en Windows-dator:

• Mail på Mac: Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Välj sedan Brevlåda > Radera borttagna objekt och välj ditt iCloud-e-postkonto från menyn.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Välj sedan Redigera > Töm och välj ditt Apple-ID från menyn.
  • Microsoft Outlook 2010 till Outlook 2016 (Windows): Radera de meddelanden som du inte längre behöver. Outlook raderar dina meddelanden permanent nästa gång du stänger och startar om programmet.

iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com från din dator.
  2. Klicka på Mail.
  3. Radera de meddelanden som du inte längre behöver och klicka sedan på kugghjulssymbolen och välj Töm papperskorgen.

Läs mer

*Om du har ett helt webbaserat iCloud-konto kan du minska lagringen som du använder genom att flytta eller radera dokument.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.