Arkivera och kopiera informationen du lagrar i iCloud

Läs om hur du kopierar informationen du använder med iCloud.

Du kan vilja göra en kopia av informationen du lagrar i iCloud. Om du råkar ta bort en viktig kontakt eller ett viktigt e-postmeddelande eller dokument, kan du välja att återskapa den/det från iCloud eller från någon annan kopia som du har.

Dokument och iCloud Drive-filer

Följ stegen nedan för att kopiera dokument från din Mac, iCloud.com, din Windows-dator eller program från tredje part.

Kopiera filer på din Mac

1. Öppna programmet som användes för att skapa dokumentet och välj sedan Arkiv > Öppna.
  2. Klicka på iCloud i övre vänstra hörnet av dialogrutan Öppna.
  3. Öppna det dokument du vill kopiera och håll sedan ned alternativtangenten och välj Arkiv > Spara som.
  4. Välj var du vill spara dokumentet och klicka sedan på Spara.

I OS X Mountain Lion eller senare kan du öppna filer för Förhandsvisning och Textredigerare som lagrats i iCloud från iCloud-listan i dialogrutan Öppna. Se till att du uppgraderar till iCloud Drive så att de är tillgängliga överallt – även på iCloud.com.

Om du uppgraderade till iCloud Drive och använder OS X Yosemite kan du kopiera dina filer från iCloud Drive-mappen i Finder. Om du har skapat ett dokument i ett program från tredje part, och detta dokument inte visas i Finder, kontaktar du utvecklaren för att ta reda på hur du kopierar data från programmet.

Kopiera filer från iCloud.com

Om du uppgraderade till iCloud Drive följer du stegen nedan för att hämta filer som du har lagrat i iCloud Drive eller iWork för iCloud:

1. Logga in på iCloud.com på en Mac-dator eller PC.
  2. Öppna appen iCloud Drive.
  3. Leta reda på och välj filen.
  4. Klicka på nedåtpilen eller välj Hämta dokument från menyn Åtgärd  kugghjulssymbol. Dokumentet hämtas till standardplatsen för hämtningar.

Om du inte har uppgraderat ditt konto till att använda iCloud Drive visas inte filerna i iCloud Drive-appen på iCloud.com.

Kopiera filer från Windows

Om du uppgraderade till iCloud Drive och aktiverade iCloud Drive med hjälp av iCloud för Windows på en dator som kör Windows 7 eller senare, kan du kopiera filerna från mappen iCloud Drive i Utforskaren. Du kan även kopiera dina filer från iCloud.com.

Kopiera filer från appen iCloud Drive på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du uppgraderade till iCloud Drive skickar du kopior av filer lagrade i iCloud Drive med hjälp av dessa steg.

1. Öppna appen iCloud Drive på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Öppna filen genom att trycka på den.
  3. Tryck på Dela i det nedre vänstra hörnet.
  4. Välj på vilket sätt du vill skicka en kopia av filen.

Kopiera filer som skapats med program från tredje part

Om du har program från tredje part som inte lagras i iCloud Drive kan du kontakta utvecklaren för att ta reda på hur du kopierar appens data. Du kan även ansluta din enhet till datorn med den medföljande USB-kabeln och använda iTunes filöverföring. Öppna iTunes och klicka på enhetssymbolen > Appar i sidofältet.

Bilder och videor

Du kanske redan har en kopia av ditt bibliotek i iCloud-bildbibliotek och bilder från de senaste 30 dagarna i Min bildström.

Om du aktiverade iCloud-bildbibliotek överförs dina bilder och videor automatiskt till iCloud med full upplösning. Du kan kopiera dina bilder och videor genom att följa de här stegen:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Bilder. Välj sedan Hämta och behåll original och importera bilderna till din dator
  • På din Mac med OS X Yosemite 10.10.3 eller senare öppnar du programmet Bilder. Välj Bilder > Inställningar och välj sedan Hämta original till datorn.
  • På din Windows-dator konfigurerar du iCloud för Windows och slår på iCloud-bildbibliotek.

Om du vill hämta några få bilder eller videor kan du hämta den senaste versionen av bilder och videor till datorn med hjälp av iCloud.com. Gå bara till iCloud.com och öppna appen Bilder. Välj sedan vilka bilder och videor som du vill hämta och klicka på  .

Bilderna i Min bildström importeras automatiskt till ditt Bilder-bibliotek, såvida inte Min bildström och Automatisk import är avstängda i programmets inställningar. Om du har aktiverat iCloud-bildbibliotek hittar du bilderna i mappen Alla bilder istället för i Min bildström.

Du kan även använda stegen nedan till att kopiera bilder och videor manuellt. Kommentarer och gilla-markeringar som är kopplade till en delad bild sparas inte, och bilder och videor som sparas från delade album får inte full upplösning.

Kopiera bilder från iCloud-bilddelning på din iPhone, iPad eller iPod touch

På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare:

1. Öppna Bilder, tryck på Delat > Delning och tryck sedan på det delade albumet.
  2. Spara bilder med någon av följande metoder:
    • Öppna en bild genom att trycka på den och tryck sedan på Dela. Om du vill välja fler bilder rullar du bilderna åt vänster eller höger och trycker på dem du vill spara. Tryck på Spara bild.
    • Tryck på Välj och sedan på de bilder du vill spara. Tryck på delningssymbolen och tryck sedan på Spara bild.
  3. Importera bilderna till din dator.

Kopiera bilder och videor från iCloud-bilddelning på din Mac

Följ de här stegen om du vill importera bilder och videor i delade bildströmmar till Bilder-biblioteket manuellt:

1. Öppna Bilder och välj fliken Delat.
  2. Dubbelklicka på en delad ström.
  3. Högerklicka (eller kontrollklicka) på en bild och välj Importera.

När du har importerat bilderna kanske du vill säkerhetskopiera biblioteket. Du kan lagra dem som ett separat bibliotek på datorn eller på en annan enhet.

Kopiera innehåll från Min bildström och iCloud-bilddelning i Windows

Alla bilder i Min bildström sparas automatiskt på din Windows-dator och är tillgängliga även om du stänger av Bilder i iCloud för Windows. Om du vill spara bilder och videor från en delad ström måste du spara dem till en annan mapp på hårddisken:

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på knappen Alternativ bredvid Bilder (eller Bildström). Anteckna sökvägen som visas under platsen för iCloud Bilder.
  3. Öppna ett mappfönster i Utforskaren.
  4. Gå till iCloud Bilder-mappen med ovanstående sökväg. Öppna mappen Delat.
  5. Markera de bilder som du vill spara och kopiera dem sedan till en annan mapp på datorn. Inkludera den här mappen om du säkerhetskopierar datorn.

Information om hur du säkerhetskopierar din Windows-dator finns på Microsoft Support.

Mail

Följ de här stegen för att flytta, ta bort eller kopiera iCloud-epost på din Mac.

Kontakter

Följ stegen nedan för att exportera kontakter från din Mac, iCloud.com eller Outlook 2007 till Outlook 2016.

Exportera kontakter på din Mac

1. Öppna Kontakter.
  2. Välj Innehåll > Visa grupper.
  3. Markera Alla kontakter i listan Grupper.
  4. Klicka på en kontakt i listan Kontakter.
  5. Välj Redigera > Markera allt om du vill markera alla kort för export.
  6. Välj Arkiv > Exportera > Exportera vCard.
  7. Välj var du vill spara filen och klicka sedan på Spara.

Om du använder Grupper bör du överväga att arkivera hela databasen i Kontakter eller Adressbok utöver att exportera vCard-korten. Med vCard-metoden kopieras kontakterna, men inte grupperna. Arkiv är mer komplicerade, men det är inte säkert att det går att återskapa data korrekt med arkiv om du är ansluten till internet och inloggad i iCloud.

Du exporterar ett arkiv i OS X Mountain Lion eller senare genom att öppna Kontakter och välja Arkiv > Exportera > Kontakter-arkiv.

Exportera kontakter från iCloud.com

Exportera kontaktinformation i iCloud som ett vCard-kort.

Exportera kontakter i Outlook 2007 till Outlook 2016

Läs Microsofts anvisningar för att exportera kontakter.

Kalendrar

Följ stegen nedan för att exportera kalendrar från din Mac, iCloud.com eller Outlook 2007 till Outlook 2016.

Exportera en kalender på din Mac

1. Tryck på kalenderns namn i Kalender. Om dina kalendrar inte visas trycker du på Kalendrar.
  2. Välj Arkiv > Exportera > Exportera.
  3. Välj var filen ska sparas och klicka sedan på Exportera.

Hämta en kalender från iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID och öppna Kalender.
  2. Dela din kalender offentligt.
  3. Kopiera webbadressen för den delade kalendern och klistra in den i adressfältet i din webbläsare. Tryck inte på Enter eller Retur.
  4. Ändra ”webcal” till ”http” och tryck på Enter eller Retur. En ICS-fil hämtas till standardplatsen för hämtningar.
  5. Lägg till kalendern i en kalenderklient som Kalender på en Mac-dator eller Outlook på en Windows-dator.
  6. Sluta dela kalendern.

Exportera en kalender i Outlook 2007 till Outlook 2016

1. Öppna Outlook och gå till din kalender.
  2. Markera den kalender du vill kopiera i kalenderlistan.
  3. Avmarkera alla andra kalendrar.
  4. I Outlook 2010 eller senare väljer du Arkiv > Spara kalender. I tidigare versioner av Outlook väljer du Arkiv > Spara som.
  5. Klicka på Fler alternativ om du vill ändra datumintervallet och mängden detaljer som ska ingå i kalendern. Detta varierar beroende på Outlook-version.
  6. Klicka på OK.
  7. Välj var du vill spara kalendern och klicka sedan på Spara.
  8. Upprepa med varje kalender du vill kopiera.

Påminnelser

Exportera en kopia av dina påminnelser på din Mac:

1. Öppna Påminnelser.
  2. Gå till listan med påminnelser som du vill exportera.
  3. Välj Arkiv > Exportera.
  4. Ange ett namn, välj plats och klicka sedan på Exportera.

Safari

Exportera en kopia av dina Safari-bokmärken på din Mac:

1. Välj Arkiv > Exportera bokmärken.
  2. Välj var du vill exportera filen och klicka sedan på Spara. Filnamnet är Safari Bookmarks.html om du inte ändrar det.

Om du vill veta mer om hur du exporterar en kopia av bokmärken från Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Internet Explorer, läser du anvisningarna för export av bokmärken från Mozilla, Google eller Microsoft.

Anteckningar

Du kopierar anteckningar genom att öppna Anteckningar på iCloud.com. Kopiera texten i varje anteckning och klistra in den i ett dokument på datorn, till exempel ett dokument i Pages eller Textredigerare. Spara dokumentet på datorn.

Så här exporterar du anteckningar som PDF:

1. Öppna appen Anteckningar.
  2. Välj vilka anteckningar som du vill exportera.
  3. Klicka på Arkiv > Exportera som PDF och välj en plats.

iTunes Store-inköp

Med iTunes kan du komma åt tidigare inköp av musik, filmer och TV-program från alla dina enheter. Om du vill göra en fullständig säkerhetskopia kanske du även vill kopiera dina iTunes-data. Läs om hur du säkerhetskopierar iTunes-biblioteket till en extern hårddisk.

Glöm inte att säkerhetskopiera

iCloud säkerhetskopierar din iPhone, iPad och iPod touch automatiskt varje natt när den är ansluten till en strömkälla och Wi-Fi och när enhetens skärm är låst. Om du vill behålla en till kopia kan du säkerhetskopiera till din dator. Du bör också säkerhetskopiera dina iOS-enheter regelbundet. Med en säkerhetskopia kan du återskapa dina data om datorn eller iOS-enheten går sönder eller tappas bort.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.