Om säkerhetskopior för iOS-enheter

Du kan kopiera och spara informationen på iOS-enheten genom att säkerhetskopiera den. Om du ersätter enheten kan du använda dess säkerhetskopia till att överföra information till en ny iOS-enhet.

Bestäm vilken metod som passar bäst för dig

Den här artikeln kan hjälpa dig att komma fram till vilken metod som passar bäst för dig. Om du någonsin behöver en extra säkerhetskopia kan du även göra en i iCloud och ännu en i iTunes.

iCloud

• Spara säkerhetskopior i iCloud
  • Ger upp till 2 TB lagring (de första 5 GB är gratis)
  • Krypterar alltid dina säkerhetskopior
  • Gör så att du kan skapa och använda säkerhetskopior var som helst med wifi

iTunes

• Lagrar iTunes-säkerhetskopior på din Mac eller PC
  • Lagringsutrymmet beror på det tillgängliga utrymmet på Mac- eller PC-datorn
  • Erbjuder krypterade säkerhetskopior (avstängt som standard)
  • Låter dig skapa och använda säkerhetskopior på din Mac eller PC

Läs om hur du skapar en säkerhetskopia eller återskapar enheten från en säkerhetskopia.

iCloud-säkerhetskopior

Med en anslutning till ett wifi-nätverk kan du göra en kopia av din enhet med iCloud. Du behöver inte koppla in din enhet till en dator eller ens vara hemma för att säkerhetskopiera med iCloud.

I iCloud-säkerhetskopior ingår nästan alla data och inställningar som är sparade på enheten. I iCloud-säkerhetskopior ingår inte:

• Data som redan är sparade i iCloud, som Kontakter, Kalendrar, Anteckningar, Min bildström och iCloud-bildbibliotek
  • Data som är lagrade med andra molntjänster, som Gmail och Exchange-e-post
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Touch ID-inställningar
  • Innehåll från iCloud-musikbiblioteket och App Store (om det fortfarande är tillgängligt i iTunes Store, App Store eller iBooks Store kan du trycka för att hämta om innehåll som du redan har köpt).

Läs om hur du skapar en iCloud-säkerhetskopia och hur du hanterar iCloud-lagring och raderar säkerhetskopior som du inte behöver längre.

iTunes-säkerhetskopior

Från din Mac eller PC kan du göra en säkerhetskopia av din enhet i iTunes. Det är inte samma sak att synkronisera din enhet med din dator som att göra en säkerhetskopia. I en iTunes-säkerhetskopia ingår nästan alla data och inställningar på enheten. I en iTunes-säkerhetskopia ingår inte:

• Innehåll från iTunes Store och App Store eller PDF:er som har hämtats direkt till iBooks (du kan säkerhetskopiera det här innehållet med överför inköp i iTunes).
  • Innehåll som har synkroniserats från iTunes, som importerade MP3-filer eller CD-skivor, videor, böcker och bilder
  • Bilder som redan har lagrats i molnet, som Min bildström och iCloud-bildbibliotek
  • Touch ID-inställningar
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Data från Aktivitet, Hälsa och Nyckelring (säkerhetskopiera det här innehållet genom att använda om krypterade säkerhetskopior i iTunes.)

Läs om att skapa säkerhetskopior i iTunes, hur du hittar dem på din Mac eller PC och hur du raderar säkerhetskopior som du inte behöver längre.

Kan jag använda enhetens säkerhetskopia för andra typer enheter, exempelvis en iPhone-säkerhetskopia till en iPad?

Även om du kan återskapa en enhet från en säkerhetskopia av en annan typ av enhet, som när du använder en iPad-säkerhetskopia för en iPhone, överförs inte vissa typer av innehåll. Det omfattar bilder, meddelanden, bilagor i meddelanden, röstmemon och appar som inte är kompatibla med enheten du ställer in. Appar som endast är kompatibla med iPad överförs till exempel inte till iPhone.