Om säkerhetskopiering av iPhone, iPad och iPod touch

Du kan kopiera och spara informationen på din iPhone, iPad eller iPod touch genom att göra en säkerhetskopia. Om du ersätter enheten kan du använda dess säkerhetskopia till att överföra information till en ny enhet.

Bestäm vilken metod som passar bäst för dig

Den här artikeln kan hjälpa dig att komma fram till vilken metod som passar bäst för dig. Om du någonsin behöver en extra säkerhetskopia kan du även göra en i iCloud och ännu en med datorn.

iCloud

• Spara säkerhetskopior i iCloud
  • Ger upp till 2 TB lagring (de första 5 GB är gratis)
  • Krypterar alltid dina säkerhetskopior
  • Gör så att du kan skapa och använda säkerhetskopior var som helst med wifi

Dator

• Lagrar säkerhetskopior på din Mac eller pc
  • Lagringsutrymmet beror på det tillgängliga utrymmet på Mac- eller pc-datorn
  • Erbjuder krypterade säkerhetskopior (avstängt som standard)
  • Låter dig skapa och använda säkerhetskopior på din Mac eller pc

iCloud-säkerhetskopior

Med en anslutning till ett wifi-nätverk kan du göra en kopia av din enhet med iCloud. Du behöver inte koppla in din enhet till en dator eller ens vara hemma för att säkerhetskopiera med iCloud.

I iCloud-säkerhetskopior ingår nästan alla data och inställningar som är sparade på enheten. I iCloud-säkerhetskopior ingår inte:

• Data som redan lagras i iCloud, till exempel kontakter, kalendrar, anteckningar, iCloud-bilder, iMessage-meddelanden, röstmeddelanden, SMS- och MMS-meddelanden samt hälsodata*
  • Data som är lagrade med andra molntjänster, som Gmail och Exchange-e-post
  • Apple Mail-data
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Face ID- och Touch ID-inställningar
  • Innehåll från iCloud-musikbiblioteket och App Store (om det fortfarande är tillgängligt i iTunes Store, App Store eller Apple Books Store kan du trycka för att hämta om innehåll som du redan har köpt).

Läs om hur du skapar en iCloud-säkerhetskopia och hur du hanterar iCloud-lagring och raderar säkerhetskopior som du inte behöver längre.

*Ditt innehåll sparas automatiskt i iCloud när du använder Meddelanden i iCloud, hälsodata på iOS 12 eller senare, eller Röstmeddelanden. Även dina bilder sparas automatiskt i iCloud om du aktiverar iCloud-bilder.

Säkerhetskopior från din dator

På en Mac med macOS Catalina 10.15 kan du använda Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller en Windows-dator kan du använda iTunes för att säkerhetskopiera din enhet med datorn. Att synkronisera din enhet med din dator är inte samma sak som att göra en säkerhetskopia. En säkerhetskopia från en dator innehåller nästan alla data och inställningar från enheten. En säkerhetskopia från datorn innehåller inte:

• Innehåll från iTunes Store och App Store eller PDF-filer som hämtats direkt till Apple Books
  • Innehåll som har synkroniserats från iTunes, som importerade MP3-filer eller cd-skivor, videor, böcker och bilder
  • Data som redan lagras i iCloud, till exempel iCloud-bilder och iMessage samt SMS- och MMS-meddelanden
  • Face ID- och Touch ID-inställningar
  • Information och inställningar för Apple Pay
  • Apple Mail-data
  • Data från Aktivitet, Hälsa och Nyckelring (säkerhetskopiera det här innehållet genom att använda krypterade säkerhetskopior i iTunes.)

Läs om att skapa säkerhetskopior på datorn, hur du hittar dem på din Mac eller pc och hur du raderar säkerhetskopior som du inte behöver längre.

Kan jag använda enhetens säkerhetskopia för andra typer enheter, exempelvis en iPhone-säkerhetskopia till en iPad?

Du kan återskapa en enhet från en säkerhetskopia av en annan typ av enhet, som när du använder en iPad-säkerhetskopia för en iPhone, men vissa typer av innehåll överförs inte. Det här innehållet är bilder, meddelanden, bilagor i meddelanden*, röstmemon och appar som inte är kompatibla med enheten du ställer in. Appar som endast är kompatibla med iPad överförs till exempel inte till iPhone.

* Om din enhet använder iCloud och Meddelanden i iCloud lagras dina iMessage-meddelanden samt SMS- och MMS-meddelanden automatiskt i iCloud.