Följande säkerhetskopieras på iCloud

Använd iCloud-säkerhetskopia så att du har en kopia av informationen på din iPhone, iPad och iPod touch.

En iCloud-säkerhetskopia innehåller följande:

• Appdata
  • Säkerhetskopior av Apple Watch1
  • Enhetsinställningar
  • Hemskärm och apporganisering
  • iMessage-meddelanden, SMS- och MMS-meddelanden2
  • Bilder och videor på din iPhone, iPad och iPod touch2
  • Köphistorik från Apple-tjänster, till exempel musik, filmer, tv-program, appar och böcker3
  • Ringsignaler
  • Visual Voicemail-lösenord (SIM-kortet som användes under säkerhetskopieringen krävs)

I säkerhetskopian av din iPhone, iPad och iPod touch ingår endast information och inställningar som lagrats på enheten. Den omfattar inte information som redan sparats på iCloud som Kontakter, Kalender, Bokmärken, Anteckningar, Röstmemon4Meddelanden på iCloud, iCloud-bilder och delade bilder. En del information ingår inte i en iCloud-säkerhetskopia men kan läggas till på iCloud och delas på flera enheter, som Mail, Hälsodata, samtalshistorik och filer du lagrar i iCloud Drive.

1. Om du använder en Apple Watch med Familjeinställningomfattas din Apple Watch inte i en säkerhetskopia av en iPhone, iPad eller iPod touch.
2. När du använder Meddelanden på iCloud eller aktiverar iCloud-bilder sparas ditt innehåll automatiskt på iCloud. Det innebär att de inte ingår i din iCloud-säkerhetskopia.
3. Din iCloud-säkerhetskopia innehåller information om innehåll du köper, men inte själva innehållet. När du har återskapat innehåll från en iCloud-säkerhetskopia hämtas ditt köpta innehåll automatiskt från iTunes Store, App Store eller Books Store. Vissa typer av innehåll hämtas inte automatiskt i alla länder eller regioner. Tidigare köp är kanske inte tillgängliga om de återbetalats eller inte finns kvar i butiken. Läs om vad du kan hämta på nytt och köpa i ditt land eller din region.
4. Om du använder iOS 11 eller tidigare ingår Röstmemon i iCloud-säkerhetskopian.

Så här fungerar det

iCloud-säkerhetskopia gör en kopia av informationen på din iPhone, iPad och iPod touch. Om din enhet har säkerhetskopierats på iCloud kan du enkelt ställa in en ny enhet eller återskapa information på en som du redan har. Så här gör du för att låta iCloud säkerhetskopiera enheten automatiskt.

Om du inaktiverar eller slutar använda iCloud-säkerhetskopia sparas din säkerhetskopia i 180 dagar.

Så här använder du iCloud-säkerhetskopia

1. Kontrollera att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat i Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Säkerhetskopia.
  2. Anslut enheten till ett eluttag.
  3. Anslut enheten till ett wifi-nätverk.
  4. Kontrollera att enhetens skärm är låst.
  5. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme på iCloud för säkerhetskopian.

När du installerar iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme. Du kan använda lagringsutrymmet till dina iCloud-säkerhetskopior, till att lagra dina bilder och videor i iCloud-bilder och till att hålla dina dokument uppdaterade på iCloud Drive. Beroende på säkerhetskopians storlek och mängden innehåll du har på iCloud kan det kostnadsfria lagringsutrymmet ta slut. Då kan du köpa mer iCloud-lagring eller radera innehåll.