Ställa in och använda iCloud-bilder på din pc

iCloud-bilder lagrar alla dina bilder och videor säkert på iCloud så att de finns tillgängliga på alla dina enheter.

iCloud för Windows gör det möjligt att visa, hämta och överföra bilder och videor lagrade på iCloud från en Windows-dator.

Aktivera iCloud-bilder

Se till att du ställer in iCloud på din iPhone, iPad eller iPod touch eller Mac, att du har aktiverat iCloud-bilder och att du är inloggad med ditt Apple-ID.

1. Hämta iCloud för Windows.
  2. Öppna iCloud för Windows. Se till att du är inloggad med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.
  4. Välj iCloud-bilder.
  5. Klicka på Klar och sedan på Använd.
  6. Aktivera iCloud-bilder på alla dina Apple-enheter.

På iCloud för Windows 10 eller senare kan du också välja att använda Delade album och anpassa platsen för dina mappar med delade album. Om du använder iCloud för Windows 7 kan du också välja att använda Min bildström

När du aktiverar iCloud-bilder på din pc på iCloud för Windows 7 inaktiveras Min bildström automatiskt. Om du vill skicka nya bilder till dina enheter som inte använder iCloud-bilder kan du slå på Min bildström igen.

Hitta dina bilder på din pc

Följ stegen för den version av Windows du använder på din pc för att hitta dina foton.

På Windows 10 eller senare:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder i fönstret Navigering.

Windows 8:

1. Gå till Startskärmen. Om du använder Windows 8.1 klickar du på nedåtpilen i det nedre vänstra hörnet.
  2. Välj iCloud-bilder.

Windows 7:

1. Klicka på startknappen och sedan på Bilder.
  2. Klicka på iCloud-bilder eller Bildström under Favoriter i panelen till vänster.
  3. Dubbelklicka på Min bildström för att visa bilderna. Detta visas också som en mapp i det fönster som öppnas.

Min bildström är inte tillgängligt på iCloud för Windows 10 eller senare.

Hämta bilder och videor från iCloud-bilder

På iCloud för Windows 11.1 eller senare

Nya bilder och videor som du lägger till i iCloud-bilder visas automatiskt på din pc. Dubbelklicka på filens miniatyr när du visar den för att hämta filen från iCloud. Du kan också behålla dina bilder på din pc genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder i panelen Navigering.
  3. Välj de bilder som du vill behålla på din pc.
  4. Högerklicka på bilderna och välj Behåll alltid på den här enheten.

Om du ändrar en bild eller en video på en annan enhet eller på iCloud.com uppdateras den automatiskt på din pc.

I äldre versioner av iCloud för Windows

Nya bilder och videor som du lägger till i iCloud-bilder hämtas automatiskt till din pc. Du kan också hämta äldre bilder och videor enligt följande steg:

1. Öppna Utforskaren (Windows 10 eller senare) eller Utforskaren (Windows 7).
  2. Klicka på iCloud-bilder i fönstret Navigering. Om du inte ser iCloud-bilder klickar du på Bilder i fönstret Navigering och dubbelklickar sedan på iCloud-bilder.
    • På iCloud för Windows 10 eller senare klickar du på meddelandefältet i aktivitetsfältet och sedan på aviseringen Hämta bilder i iCloud-bilder. Välj de bilder och videor som du vill hämta efter år.
    • I iCloud för Windows 7 klickar du på Hämta bilder och videor i verktygsfältet i Utforskaren. Välj de bilder och videor som du vill hämta efter år och klicka sedan på Hämta.

Dina bilder och videor hämtas till den plats du har angivit i alternativen för iCloud-bilder.

Om du ändrar en bild eller video på en annan enhet på iCloud för Windows 10 eller senare eller på iCloud.com uppdateras den automatiskt på din dator. På iCloud för Windows version 7 måste du hämta om bilderna för att se uppdateringar.

Överföra bilder och videor till iCloud-bilder

Du kan överföra dina bilder och videor från din pc till iCloud-bilder genom att följa dessa steg:

På iCloud för Windows 10 eller senare

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder i panelen Navigering.
  3. Öppna ett annat fönster och öppna mappen där du lagrar de bilder som du vill lägga till i iCloud-bilder.
  4. Markera de bilder som du vill lägga till.
  5. Dra dem till mappen iCloud-bilder.

Du kan visa bilderna och videorna som du överförde i appen Bilder på iCloud.com och på alla dina Apple-enheter.

I äldre versioner av iCloud för Windows

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder under Favoriter.
  3. Klicka på Överför bilder och videor.
  4. Välj de bilder och videor som du vill överföra och klicka på Öppna.

Du kan visa bilderna och videorna som du överförde i appen Bilder på iCloud.com och på alla dina Apple-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.