Ställa in och använda iCloud-bilder på din pc

iCloud-bilder lagrar alla dina bilder och videor säkert på iCloud så att de finns tillgängliga på alla dina enheter.

iCloud-bilder överför nya bilder och videor från din pc så att du kan visa dem i Bilder på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac och på iCloud.com. Nya bilder hämtas automatiskt från iCloud-bilder och du kan välja att hämta hela din samling efter år.

Du behöver detta

Innan du börjar ska du logga in på iCloud med ditt Apple-ID. Följ instruktionerna för iPhone, iPad eller iPod touch eller Mac. Följ sedan dessa steg för att aktivera iCloud-bilder på en pc med Windows 7 eller senare.

Läs mer om systemkraven för iCloud.

Aktivera iCloud-bilder

1. Hämta iCloud för Windows.
  2. Öppna iCloud för Windows.
  3. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.
  4. Välj iCloud-bilder.
  5. Klicka på Klar och sedan på Använd.
  6. Aktivera iCloud-bilder på alla dina Apple-enheter.

Om du använder iCloud för Windows 10 eller senare kan du också välja att använda Delade album och anpassa platsen för dina mappar med delade album.

Om du använder iCloud för Windows 7 kan du också välja att använda Min bildström och iCloud-bilddelning (delade album) och anpassa platsen för mapparna för överförföring och hämtning.

När du aktiverar iCloud-bilder på din pc på iCloud för Windows 7 inaktiveras Min bildström automatiskt. Om du vill skicka nya bilder till dina enheter som inte använder iCloud-bilder kan du aktivera Min bildström igen.

Överföra bilder och videor till iCloud-bilder

Du kan överföra dina bilder och videor från din pc till iCloud-bilder genom att följa dessa steg:

Om du använder iCloud för Windows 10 eller senare:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder i panelen Navigering.
  3. Öppna ett annat fönster och öppna mappen där du lagrar de bilder som du vill lägga till i iCloud-bilder.
  4. Markera de bilder som du vill lägga till.
  5. Dra dem till mappen iCloud-bilder.

Om du använder iCloud för Windows 7:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder under Snabbåtkomst (Favoriter i Windows 7 och 8).
  3. Klicka på Överför bilder och videor.
  4. Välj de bilder och videor som du vill överföra och klicka på Öppna.

Du kan visa bilderna och videorna som du överförde i appen Bilder på iCloud.com och på alla dina Apple-enheter.

Hämta bilder och videor från iCloud-bilder

Nya bilder och videor som du lägger till i iCloud-bilder hämtas automatiskt till din pc. I iCloud för Windows 10 eller tidigare kan du även hämta din samling efter år genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren på din pc.
  2. Klicka på iCloud-bilder i fönstret Navigering. Om du inte ser iCloud-bilder klickar du på Bilder i fönstret Navigering och dubbelklickar sedan på iCloud-bilder.
    • Om du använder iCloud för Windows 11.1 dubbelklickar du på en miniatyrbild för att hämta filen.
    • Om du använder iCloud för Windows 10 eller iCloud för Windows 7: Nya bilder och videor som du lägger till på iCloud på en annan enhet hämtas automatiskt till din pc. Om du vill hämta äldre bilder och videor på iCloud för Windows 10 klickar du på meddelandefältet i aktivitetsfältet och sedan på aviseringen Hämta bilder i iCloud-bilder. Välj de bilder och videor som du vill hämta efter år.
    • I iCloud för Windows 7 klickar du på Hämta bilder och videor i verktygsfältet i Utforskaren. Välj de bilder och videor som du vill hämta efter år och klicka sedan på Hämta.

Dina bilder och videor hämtas till den plats du har angivit i alternativen för iCloud-bilder.

Om en bild eller video ändras på en annan enhet med iCloud för Windows 10 eller senare eller på iCloud.com uppdateras den automatiskt på din pc. På iCloud för Windows version 7 måste du hämta om bilderna för att se uppdateringar.

Läs mer

Läs mer om att hantera och använda iCloud-bilder på din pc.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.