Ställa in och använda iCloud-bildbibliotek på en Windows-dator

iCloud-bildbibliotek lagrar säkert alla dina bilder och videor i iCloud så de finns tillgängliga på alla enheter.

iCloud-bildbibliotek överför nya bilder och videor från Windows-datorn så att du kan visa dem i Bilder på iPhone, iPad, iPod touch och Mac och iCloud.com. Nya bilder hämtas automatiskt från iCloud-bildbibliotek och du kan välja att hämta hela din samling per år.

Du behöver

Innan du börjar ska du logga in på iCloud med ditt Apple-ID. Följ instruktionerna för iPhone, iPad eller iPod touch eller Mac. Följ sedan stegen för att aktivera iCloud-bildbibliotek på en dator med Windows 7 eller senare.

Läs mer om systemkraven för iCloud.

Slå på iCloud-bildbibliotek

1. Hämta iCloud för Windows.
  2. Öppna iCloud för Windows.
  3. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.
  4. Välj iCloud-bildbibliotek.
  5. Klicka på Klar och sedan på Använd.
  6. Slå på iCloud-bildbibliotek på alla dina Apple-enheter.

Du kan även välja att använda Min bildström och iCloud-bildbibliotek och anpassa mapparna för överföring och hämtning.

När du aktiverar iCloud-bildbibliotek på en Windows-dator stängs Min bildström av automatiskt. Om du vill skicka nya bilder till dina enheter som inte använder iCloud-bildbibliotek kan du slå på Min bildström igen.

Överföra bilder och videor till iCloud-bildbiblioteket

Du kan överföra dina bilder och videor från en Windows-dator till iCloud-bildbibliotek genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder under Favoriter.
  3. Klicka på Överför bilder och videor.
  4. Välj de bilder och videor som du vill överföra och klicka på Öppna.

Du kan även dra och släppa bilder och videor från datorn till överföringsmappen i iCloud-bilder. Du kan visa bilderna och videorna som du överförde i programmet Bilder på iCloud.com och på alla dina Apple-enheter.

Hämta bilder och videor från iCloud-bildbiblioteket

Nya bilder och videor som du lägger till i iCloud-bildbiblioteket hämtas automatiskt till Windows-datorn. Du kan även hämta din samling årsvis genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren.
  2. Klicka på iCloud-bilder under Favoriter.
  3. Klicka på Hämta bilder och videor.
  4. Välj de bilder och videor som du vill hämta och klicka på Hämta.

Dina bilder och videor hämtas till den plats du angivit i alternativen för iCloud-bilder.

Läs mer

Om du behöver hjälp med att hantera och använda iCloud-bildbibliotek med Windows kan du läsa mer.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.