Ställa in och använda iCloud-bilder på din pc

iCloud-bilder lagrar alla dina bilder och videor säkert på iCloud så att de finns tillgängliga på alla dina enheter. Läs om hur du kommer igång med iCloud-bilder på din Windows-dator.

Slå på iCloud-bilder

Se till att du ställer in iCloud på din iPhone, iPad, eller iPod touch eller Mac, att du har aktiverat iCloud-bilder och att du är inloggad med ditt Apple-ID.

1. Öppna iCloud för Windows på datorn. Se till att du är inloggad med ditt Apple-ID.

2. Klicka på pilen bredvid iCloud-bilder.

3. Aktivera iCloud-bilder.

Aktivera alternativet under Bildinställningar, iCloud-bilder.
  4. I iCloud för Windows 14.2 eller senare: Du kan klicka på Avancerat för att välja önskat format för att hämta bilder och videor: Download High-Efficiency format photos and videos (Hämta bilder och videor i högeffektivt format) eller Download HDR videos (Hämta HDR-videor).

5. Aktivera Delade album för att komma åt delade album på din dator.*

6. Klicka på Klar.

* Om du vill att dina delade album ska sparas i en annan mapp kan du ställa in en annan plats på enheten C:. Externa enheter stöds inte.

Hitta dina bilder på din pc

Dina bilder och videor lagras i C:\Users\[användarnamn]\Pictures\iCloud Photos\Photos.

I Windows 11

1. Öppna Microsoft Foton.

2. Markera iCloud-bilder i rutan till vänster.

I Windows 10 eller senare

1. Öppna Utforskaren.

2. Klicka på iCloud-bilder i fönstret Navigering.

Hämta bilder och videor från iCloud-bilder

Nya bilder och videor som du lägger till i iCloud-bilder visas automatiskt på din pc. Dubbelklicka på filens miniatyr när du visar den för att hämta filen från iCloud. Du kan också behålla dina bilder på din pc genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren.

2. Klicka på iCloud-bilder i panelen Navigering.

3. Välj de bilder som du vill behålla på din pc.

4. Högerklicka på bilderna och välj Behåll alltid på den här enheten.

Om du ändrar en bild eller en video på en annan enhet eller på iCloud.com uppdateras den automatiskt på din pc.

Överföra bilder och videor till iCloud-bilder

Du kan överföra dina bilder och videor från din pc till iCloud-bilder genom att följa dessa steg:

1. Öppna Utforskaren.

2. Klicka på iCloud-bilder i panelen Navigering.

3. Öppna ett annat fönster och öppna mappen där du lagrar de bilder som du vill lägga till i iCloud-bilder.

4. Markera de bilder som du vill lägga till.

5. Dra dem till mappen iCloud-bilder.

Du kan visa bilderna och videorna som du överförde i appen Bilder på iCloud.com och på alla dina Apple-enheter. När du tar bort en bild i Utforskaren eller i Microsoft Foton synkroniseras raderingen automatiskt till iCloud-bilder.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.