Vad är skillnaden mellan att lagra på en enhet och på iCloud?

Läs om skillnaden mellan att lagra på en enhet och i iCloud och om hur du kan hantera ditt utrymme.

Enhetslagring

När du köper en iPhone, iPad eller iPod touch medföljer en uppsättning lagringskapacitet. Musiken du köper, apparna du hämtar, bilderna du tar och allt annat innehåll som du njuter av på din enhet använder sig av denna lagringskapacitet. Och beroende på hur stor kapaciteten är och hur mycket innehåll du har, kan enheten fyllas upp och få slut på lagringsutrymme.

När enheten är full kan du inte utöka dess lagring. Men du kan frigöra utrymme.

Se hur mycket lagringsutrymme du har

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på [Enhet] Lagring. Högst upp visas mängden lagringsutrymme som du har använt.

Frigöra utrymme på din enhet

Med hjälp av stegen ovan kan du se en lista med rekommendationer om hur du optimerar lagringen på din enhet samt en lista med installerade appar och hur mycket utrymme varje app använder. Tryck på ett appnamn för mer information om dess lagringsutrymme. Gör så här om inga rekommendationer visas:

• Om du använder iCloud-bilder och aktiverar Optimera lagring kan du minska hur mycket lagringsutrymme dina bilder tar upp på din enhet.
  • Du kan ta bort innehåll som bilder, musik och podcaster från dina appar.
  • Du kan ta bort appar som du inte längre använder.

Läs mer om hur du optimerar lagringsutrymmet på din iOS- eller iPadOS-enhet.

iCloud-lagring

När du ställer in iCloud får du automatiskt 5 GB gratis lagringsutrymme. Det här lagringsutrymmet kan du använda för att säkerhetskopiera din enhet och se till att alla dina bilder, videor, dokument och sms lagras på ett säkert sätt och uppdateras överallt. Beroende på säkerhetskopians storlek och mängden innehåll du har på iCloud, kan det här kostnadsfria lagringsutrymmet ta slut. Du kan uppgradera till iCloud+ eller hantera din lagring genom att radera innehåll.

Se hur mycket iCloud-lagring du har

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på iCloud. Högst upp visas mängden iCloud-lagring du har använt.

Uppgradera till iCloud+

Om du använder hela ditt iCloud-lagringsutrymme kan du uppgradera till iCloud+ för att få mer. iCloud+ är Apples molnprenumerationstjänst på premiumnivå. Den ger dig mer lagringsutrymme för dina bilder, filer och säkerhetskopior samt ytterligare funktioner, såsom Privat reläservice på iCloud, Dölj min e‑postadress och stöd för Säker HomeKit-video.* Du kan dela iCloud+ med din familj om du använder Familjedelning.

Läs mer om priser för iCloud+ i ditt land eller din region.

* Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Säker HomeKit-video kräver en iCloud-prenumerationsplan som stöds, en säkerhetskamera som är kompatibel med HomeKit och en HomePod, Apple TV eller iPad som fungerar som en hemhubb. Privat reläservice är för närvarande i betaversion. Fel kan uppstå på vissa webbplatser, till exempel att innehåll för fel region visas eller att ytterligare steg krävs vid inloggning.

Frigöra utrymme på iCloud

Läs om hur du frigör mer utrymme på iCloud när du tar bort innehåll som du inte behöver mer, som säkerhetskopior, bilder, filer, meddelanden och mer.

Innan du raderar något kan det vara bra att göra kopior av ditt iCloud-innehåll.