Om lagring på din enhet och i iCloud

Läs om skillnaden mellan att lagra på enheten och i iCloud, olika sätt att hantera utrymmet och var du kan köpa mer om du får slut på det.

Enhetslagring

När du köper en iPhone, iPad eller iPod touch levereras den med en viss lagringskapacitet från 16 till 256 GB för iPhone, 16 till 512 GB för iPad och 8 till 128 GB för iPod touch. Musiken du köper, apparna du hämtar, bilderna du tar och allt annat innehåll som du njuter av på din enhet använder sig av denna lagringskapacitet. Och beroende på hur stor kapaciteten är och hur mycket innehåll du har, kan enheten fyllas upp och få slut på lagringsutrymme. När enheten är full kan du inte utöka dess lagring. Men du kan frigöra utrymme.

iPhone visar skärmen iPhone-lagringsutrymme

Se hur mycket lagringsutrymme du har

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Tryck på [enhet]-lagring eller Lagring och iCloud-användning.

Du kan se en lista med rekommendationer för att optimera enhetens lagring samt en lista med installerade appar och hur mycket lagringsutrymme som varje app använder. Tryck på ett appnamn för mer information om dess lagringsutrymme.

Om du använder iOS 10 eller tidigare trycker du på Hantera lagring under Lagring för att se vilka appar som tar upp mest plats.

Frigöra lagringsutrymme på enheten

Du kan göra lagringsutrymme tillgängligt på iPhone, iPad eller iPod touch när du använder iCloud-bilder och aktiverar Optimera lagring. Du kan också ta bort innehåll från dina appar – till exempel bilder, musik och podcaster – eller radera appar som du inte använder.

iCloud-lagring

När du ställer in iCloud får du automatiskt 5 GB gratis lagringsutrymme. Det här lagringsutrymmet kan du använda för att säkerhetskopiera din enhet och för att se till att dina bilder, videor, dokument och SMS lagras på ett säkert sätt och uppdateras överallt. Beroende på säkerhetskopians storlek och mängden innehåll du har i iCloud, kan det här kostnadsfria lagringsutrymmet ta slut. Du kan skaffa mer plats genom att köpa mer lagringsutrymme i iCloud eller radera innehåll.

Köpa mer iCloud-lagring

Om du använder hela ditt lagringsutrymme i iCloud, kan du köpa mer med början från 50 GB för 9 kr/månad. Om du väljer en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB kan du dela iCloud-lagringsutrymme med din familjLäs mer om priser i ditt land eller din region.

Frigöra utrymme i iCloud

Du kan göra mer lagringsutrymme tillgängligt i iCloud när du raderar innehåll – till exempel säkerhetskopior, bilder och filer– som du inte längre behöver. Innan du raderar något kan det vara bra att göra kopior av ditt iCloud-innehåll.

iCloud fungerar med din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV och på din PC med iCloud för Windows när du loggar in med ditt Apple-ID.