Använda Meddelanden på iCloud

iCloud håller hela meddelandehistoriken uppdaterad och tillgänglig på alla dina enheter, till och med när du ställer in en helt ny enhet.

Så här fungerar det

Meddelanden på iCloud uppdateras automatiskt så att du alltid har samma vy överallt där du använder iMessage. När du raderar ett meddelande, en bild eller en konversation på en enhet tas den bort på alla dina enheter. Och eftersom alla bilagor lagras på iCloud kan du spara utrymme på din enhet.

Du kan använda Meddelanden på iCloud på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch och Mac. För din integritet är Meddelanden på iCloud end-to-end-krypterad*, vilket innebär att du inte kan visa eller komma åt Meddelanden online via webbläsaren.

*Läs mer om iCloud-säkerhet

Aktivera Meddelanden på iCloud

För att aktivera Meddelanden på iCloud ser du till att du har ställt in iCloud och är inloggad med samma Apple-ID på alla dina enheter. Du måste också använda tvåfaktorsautentisering med ditt Apple-ID och aktivera iCloud-nyckelring

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn].
  3. Tryck på iCloud.
  4. Aktivera Meddelanden.

På Mac-datorn

1. Öppna Meddelanden.
  2. Välj Meddelanden > Inställningar i menyfältet.
  3. Klicka på iMessage.
  4. Välj kryssrutan bredvid Aktivera Meddelanden på iCloud.

Skärm för iMessage-inställningar på en Mac med Aktivera meddelanden på iCloud markerat

Stänga av Meddelanden på iCloud

När du stänger av Meddelanden på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac kan du välja att stänga av Meddelanden på iCloud för endast den enheten eller för alla dina enheter. Enheter där Meddelanden på iCloud fortfarande är aktiverat fortsätter att lagra det du skickar och tar emot från enheten på iCloud.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > iCloud.
  3. Stänga av Meddelanden.

På Mac-datorn

1. Öppna Meddelanden.
  2. Välj Meddelanden > Inställningar i menyfältet.
  3. Klicka på iMessage.
  4. Avmarkera kryssrutan bredvid Aktivera Meddelanden på iCloud.

Om du stänger av Meddelanden på iCloud på en iPhone, iPad eller en iPod touch kommer din meddelandehistorik att tas med i en enskild iCloud-säkerhetskopia. Om du ställer in en Apple Watch åt en familjemedlem är Meddelanden på iCloud det enda sättet att säkerhetskopiera meddelanden.