Håll alla meddelanden i iCloud

Nu ser iCloud till att hela din meddelandehistorik är uppdaterad och tillgänglig på alla dina enheter, även när du konfigurerar en helt ny enhet.

Så här fungerar det

Meddelanden i iCloud uppdateras automatiskt så att du alltid har samma vy överallt där du använder iMessage. När du raderar ett meddelande, en bild eller konversation på en enhet tas den bort på alla dina enheter. Och eftersom alla bilagor lagras på iCloud kan du spara utrymme på din enhet.

Du kan använda Meddelanden i iCloud på din iPhone, iPad och Mac.

Innan du börjar

Slå på Meddelanden i iCloud

Slå på Meddelanden i iCloud i Inställningar på din iPhone och iPad, eller i Systeminställningar på Mac.

iPhone visar appar som använder iCloud

På din iPhone och iPad

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn].
  3. Tryck på iCloud.
  4. Slå på Meddelanden.

På Mac-datorn

1. Öppna Meddelanden.
  2. Välj Meddelanden > Inställningar i menyfältet.
  3. Klicka på iMessage.
  4. Välj kryssrutan bredvid Aktivera Meddelanden i iCloud.

Skärm för Mac iMessage-inställningar med Aktivera meddelanden i iCloud markerat

Stäng av Meddelanden i iCloud

När du stänger av Meddelanden på iPhone, iPad eller Mac kan du välja att stänga av Meddelanden i iCloud för endast den enheten eller för alla dina enheter. Enheter där Meddelanden i iCloud fortfarande är aktiverat fortsätter att lagra det du skickar och tar emot från enheten i iCloud.

På din iPhone och iPad:

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > iCloud.
  3. Stäng av Meddelanden.

På Mac-datorn:

1. Öppna Meddelanden.
  2. Välj Meddelanden > Inställningar i menyfältet.
  3. Klicka på iMessage.
  4. Avmarkera kryssrutan bredvid Aktivera Meddelanden i iCloud.

Om du stänger av Meddelanden i iCloud på en iPhone eller iPad kommer din meddelandehistorik att tas med i en enskild iCloud-säkerhetskopia.