Om det inte går att ändra tid eller tidszon på Apple-enheten

I Datum och tid kan du ange om din enhet ska anpassa sig automatiskt efter tidszonsändringar och sommartid. Läs om vad du gör om enheten visar fel datum, tid eller tidszon eller om den inte justerar till sommartid automatiskt.

Ställa in datum och tid automatiskt

Alternativet att ställa in datum och tid automatiskt är kanske inte tillgängligt för din enhet.* Följ de här stegen för att se till att enheten kan ställa in tid och tidszon automatiskt.

På din iPhone eller iPad

1. Se till att du har den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Aktivera Ställ in automatiskt i Inställningar > Allmänt > Datum och tid. Det ställer automatiskt in datum och tid baserat på din tidszon. Är den här inställningen nedtonad?

3. Starta om enheten och alla parkopplade Apple Watch-enheter om ett meddelande visar att det finns uppdaterad tidszonsinformation.

4. Tillåt din enhet att använda platstjänstsinformation för att bestämma rätt tidszon. Det gör du genom att öppna Inställningar > Integritet och säkerhet > Platstjänster > Systemtjänster och aktivera Tidszoninställning.

5. Kontrollera att enheten visar rätt tidszon i Inställningar > Allmänt > Datum och tid > Tidszon.

På din Mac

1. Kontrollera att din Mac-dator är ansluten till internet.

2. Öppna Platstjänster Rulla sedan längst ned i listan över appar och tjänster och klicka på knappen Detaljer bredvid Systemtjänster. Kontrollera att Tidszon och systemanpassning är aktiverat.

3. Öppna inställningarna för datum och tid och se till att alternativet för att ställa in tid och datum automatiskt samt alternativet för att ställa in tidszon automatiskt är aktiverade.

4. Starta om Mac-datorn.

På en Apple TV

Dessa steg kräver tvOS 10 eller senare Apple TV HD eller Apple TV 4K. Om du använder en äldre version av tvOS eller en äldre Apple TV går det att ställa in tidszonen manuellt.

1. Kontrollera att din Apple TV är ansluten till internet.

2. Gå till Inställningar > Allmänt > Tidszon. Starta om din Apple TV för att få uppdateringen när ett meddelande visar att uppdaterad tidszonsinformation finns tillgänglig.

3. Om meddelandet inte visas trycker du på och håller ner bakåtknappenIngen bildtext för denna bild eller menyknappen på fjärrkontrollen till din Apple TV för att öppna hemskärmen. Vänta några minuter och gå sedan tillbaka till Inställningar > Allmänt > Tidszon. Om meddelandet visas nu startar du om din Apple TV för att få uppdateringen.

Ställa in datum och tid manuellt

Om enheten fortfarande visar fel datum, tid eller tidszon ändrar du varje inställning manuellt istället för att välja Ställ in automatiskt. Du kanske till exempel har iOS 9 eller tidigare och tiden ändras i landet eller regionen, alternativt att myndigheterna beslutar om en ändring i den officiella inställningen för tidszon eller sommartid.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Datum och tid.

2. Stäng av Ställ in automatiskt. Är den här inställningen nedtonad?

3. Ändra tidszonen eller datumet och tiden:

• Tryck på Tidszon och ange en stad inom den tidszon du vill ha.

• Eller tryck på datumet om du vill ändra datum och tid.

På din Mac

Öppna Datum och tid Du kan sedan ställa in tid, datum och tidszon manuellt.

På en Apple TV

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Tidszon.

2. Kontrollera att Ställ in automatiskt är avaktiverat och välj sedan en tidszon.

Läs mer om tidsinställningar

• Om tiden på enheten är fel när du har synkroniserat den med datorn ska du se till att datum och tid är korrekt inställt på din Mac.

• Manuella justeringar av tidsinställningarna för att påverka en apps beteende (till exempel för en speltimer) rekommenderas inte.

• Läs om tidsinställningarna för din Apple Watch, inklusive hur du ställer in 24-timmarsformat på klockan och hur du ställer in urtavlan att gå före den faktiska tiden.

* Alternativet för att aktivera eller inaktivera Ställ in automatiskt är kanske inte tillgängligt för alla operatörer eller i alla länder och regioner. Om enheten har en lösenkod för skärmtid eller en företagsprofil med installerade enhetsbegränsningar, är alternativet att aktivera eller inaktivera Ställ in automatiskt nedtonat eller inaktiverat.