Använda externa skärmar med din Mac-dator

Läs mer om hur du ansluter en annan skärm till din Mac-dator och väljer hur skärmarna ska fungera tillsammans.

MacBook Pro och Pro Display XDR visar tillsammans macOS-skrivbordet

Kontrollera skärmstöd

Du kan ansluta en eller flera externa skärmar beroende på vilken Mac-modell du har. Om du vill ta reda på hur många externa skärmar din Mac stöder kontrollerar du i den tekniska informationen:

1. Välj Apple-menyn  > Om den här datorn.
  2. Klicka på fliken Support.
  3. Klicka på Specifikationer.
  4. Du kan se hur många skärmar som din Mac har stöd för under Grafik och video.

Om du använder en Mac med Apple-chip kan du ansluta en extern skärm till din Mac med en av Thunderbolt-/usb 4-portarna. Dockor ökar inte antalet skärmar som du kan ansluta som utökat skrivbord. På Mac mini (M1, 2020) kan du ansluta en andra skärm till HDMI-porten.

Ansluta din skärm

Anslut skärmen till ström och sedan till din Mac. Kontrollera portarna på din Mac och ta reda på om du behöver en adapter.

Ändra visningsalternativ

När du har anslutit din skärm kan du välja att utöka skrivbordet eller spegla dina skärmar.

Använda utökat skrivbordsläge

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.
  2. Klicka på fliken Uppställning.
  3. Se till att kryssrutan Skärmbildsdubblering inte är markerad.
  4. Ordna dina skärmar så att de matchar inställningarna på ditt skrivbord. Ändra position för en skärm genom att dra den till önskad position. En röd kant visas runt bildskärmen när den flyttas.
  5. Du kan ställa in en annan skärm som primär skärm genom att dra menyraden till den andra skärmen. Den primära skärmen är där dina skrivbordssymboler och appfönster först visas.
    Fliken Uppställning i systeminställningarna för bildskärmar

Spegla dina skärmar

1. Kontrollera att den externa skärmen är på och ansluten till din Mac.
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Bildskärmar och sedan på fliken Uppställning.
  3. Se till att kryssrutan Skärmbildsdubblering är markerad.
    Fliken Uppställning i systeminställningarna för bildskärmar med Skärmbildsdubblering aktiverad

Använda AirPlay

Med Apple TV kan du använda din tv som en separat skärm för din Mac. Läs mer om hur du använder AirPlay för att spegla eller utvidga din Mac-skärm.