Använda en 8K-skärm med din Mac

Vissa Mac-modeller stöder externa skärmar med 8K-upplösning, högre uppdateringsfrekvenser på upp till 240 Hz vid användning av 4K-upplösning och utökat stöd för variabel uppdateringsfrekvens (VRR).

Hitta kompatibla Mac-modeller

Dessa Mac-modeller stöder 8K-upplösning, 4K-upplösning med uppdateringsfrekvenser på upp till 240 Hz och VRR på en kompatibel extern skärm:

• MacBook Pro med M2 Pro, M3 Pro, M2 Max eller M3 Max lanserade 2023 eller senare

Identifiera din MacBook Pro-modell

• Mac mini (2023 med M2 Pro)

Identifiera din Mac mini-modell

• Mac Studio lanserad 2023

Identifiera din Mac Studio-modell

• Mac Pro lanserad 2023

Identifiera din Mac Pro-modell

Ställa in bildskärmen

Anslut din skärm och ställ sedan in upplösning och uppdateringsfrekvens.

Ansluta din bildskärm

• Använd en Ultra High Speed 48 Gbit/s HDMI-kabel.

• Anslut HDMI-kabeln direkt från HDMI-porten på din Mac till din skärm.

• Använd inte en adapter med HDMI-kabeln om du vill få högsta upplösning och uppdateringsfrekvens.

Ställa in upplösning och uppdateringsfrekvens för din skärm

• När du har anslutit skärmen använder du skärminställningar på din Mac för att ställa in skärmens upplösning och uppdateringsfrekvens.

• På vissa skärmar kan du först behöva använda skärmens inbyggda menyer för att aktivera 8K-upplösning och VRR. På vissa tv-apparater visas dessa inställningar under olika namn som ”spelläge” för VRR och ”ingångssignal plus” för 8K-upplösning. Mer information finns i dokumentationen för din skärm.

Läs om vad du ska göra om din skärm inte fungerar