Ansluta till HDMI från din Mac

Mac-datorer kan använda en HDMI-kabel eller -adapter för att ansluta till en HD-tv, skärm eller annan HDMI-enhet.

Mac-datorer med någon av följande portar kan ansluta till HDMI-enheter. Läs om hur du identifierar portarna på din Mac.

Mac-datorer med HDMI-är utformade för att fungera med HDMI 1.4b och stöder:

• Åtminstone video i 1080p över HDMI och vissa Mac-modeller stöder högre upplösningar när de ansluts till 4K-skärmar, 5K-skärmar och Ultra HD tv-apparater
  • Ljud med 8 kanaler och 24 bitar på 192 kHz, Dolby Surround 5.1 och vanlig stereo
  • HDCP-krypterad uppspelning från iTunes och QuickTime Player (version 10). Safari i macOS Sierra eller senare stöder även HDCP-krypterad uppspelning om webbsidan är HTML5-aktiverad och innehållet är FairPlay Streaming-aktiverat och levereras med Media Source Extensions eller HTTP Live Streaming.

Om du använder en adapter läser du specifikationerna för adaptern att lära dig mer om vilka upplösningar som stöds och andra uppgifter.

När anslutningen är klar

Om din HD-tv, skärm eller annan HDMI-enhet inte identifieras på din Mac när anslutningen är klar:

1. Stäng av HDMI-enheten medan din Mac är på.
  2. Koppla från HDMI-kabeln från Mac-datorn och anslut den sedan på nytt.
  3. Slå på HDMI-enheten.

Om videon på din HD-tv eller skärm sträcker sig utanför gränserna på skärmen öppnar du skärminställningar och anpassar med reglaget för underskanning så det passar bättre. Använd en av dessa metoder för att öppna bildskärmsinställningarna:

• Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.
  • Tryck på Kommando-Skift-A för att öppna mappen Program. Dubbelklicka sedan på Systeminställningar och därefter på Bildskärmar.
  • Om tangentbordet har kontroller för ljusstyrka trycker du på Alternativ-Ljusstyrka upp eller Alternativ-Ljusstyrka ned.

Om din HDMI-enhet inte tar emot ljud från din Mac:

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Ljud. Kontrollera att din HDMI-enhet är vald i panelen Utdata.
  • Om du ansluter med en Mini DisplayPort-adapter kontrollerar du att din Mac kan skicka ljud med Mini DisplayPort.
  • Om du ansluter från en Mac mini kopplar du från ljudenheten som är ansluten till din dators ljudutgång.

Om din Mac går in i viloläge medan en video spelas upp eller är pausad kan du se ett HDCP-fel. Stäng appen som spelar upp videon och starta sedan appen igen. Om problemet kvarstår väljer du Apple-menyn > Systeminställningar, klicka sedan på Strömsparare och anpassa inställningarna så din skärm inte stängs av.

Läs mer

• Om din Mac har en HDMI-port kan du använda Apple HDMI-till-DVI-adapter för att ansluta till en DVI-skärm.
  • Mac-datorer stöder inte användande av CEC (Consumer Electronics Control) för att kontrollera HDMI-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.