Ansluta till HDMI från din Mac

Mac-datorer kan använda en HDMI-kabel eller -adapter för att ansluta till en tv, skärm eller annan HDMI-enhet.

Visar platsen för HDMI-porten på den högra sida av MacBook Pro

Kontrollera om du behöver en adapter

Mac-datorer som har något av följande portar kan ansluta till HDMI-enheter:

Kontrollera specifikationer

Mac-datorer som har en inbyggd HDMI-port passar med HDMI 1.4 eller senare och har stöd för:

• Upp till 4K vid 60Hz på kompatibla Mac-modeller.
  • Upp till 4K vid 30Hz på kompatibla Mac-modeller.
  • Ljud med 8 kanaler och 24 bitar på 192 kHz, Dolby Surround 5.1 och vanlig stereo.
  • HDCP-krypterad uppspelning från iTunes och QuickTime Player (version 10). Safari i macOS Sierra eller senare stöder även HDCP-krypterad uppspelning om webbsidan är HTML5-aktiverad och innehållet är FairPlay Streaming-aktiverat och levereras med Media Source Extensions eller HTTP Live Streaming. HDCP-uppspelning kräver en HDCP-kompatibel skärm för att spela upp HDCP-innehåll på en extern skärm.
  • HDR på kompatibla Mac-modeller.

Om du använder en adapter läser du specifikationerna för adaptern att lära dig mer om vilka upplösningar som stöds och andra uppgifter.

Upp till 4K vid 60Hz

Du kan ansluta en skärm med en upplösning på upp till 4K vid 60Hz till HDMI-porten på dessa Mac-modeller:

• Mac Studio lanserad 2022
  • Mac mini lanserad 2018 eller senare
  • Mac Pro lanserad 2019
  • MacBook Pro lanserad 2021

Upp till 4K vid 30Hz

Du kan ansluta en skärm med en upplösning på upp till 4K vid 30Hz till HDMI-porten på dessa Mac-modeller:

• Mac mini lanserad 2012 till 2014
  • Mac Pro lanserad 2013
  • MacBook Pro lanserad 2012 till 2015

Om din skärm inte identifieras

Om din HD-tv, skärm eller annan HDMI-enhet inte identifieras på din Mac när anslutningen är klar:

1. Stäng av HDMI-enheten medan din Mac är på.
  2. Koppla från HDMI-kabeln från Mac-datorn och anslut den sedan på nytt.
  3. Slå på HDMI-enheten.

Om din skärm inte visar hela bilden

Om videon på din HDTV eller skärm sträcker sig utanför gränserna på skärmen trycker du på Alt-F1 på tangentbordet för att inställningspanelen Bildskärmar och sedan anpassar du vid behov reglaget Underskanning*.

Systeminställningar – Bildskärmar – Utökad skärm (HDMI)

Om din Mac går in i viloläge medan en video spelas upp eller är pausad kan du se ett HDCP-fel. Stäng appen som spelar upp videon och starta sedan appen igen. Om problemet kvarstår väljer du Apple-menyn > Systeminställningar, klicka sedan på Strömsparare och anpassa inställningarna så din skärm inte stängs av.

* Reglaget Underskanning visas endast för vissa konfigurationer och upplösningar.

Om din HDMI-enhet inte tar emot ljud

Om din HDMI-enhet inte tar emot ljud från din Mac:

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Ljud. Kontrollera att din HDMI-enhet är vald i panelen Utdata.
  • Om du ansluter med en Mini DisplayPort-adapter ska du kontrollera att din Mac kan skicka ljud med Mini DisplayPort.
  • Om du ansluter från en Mac mini kopplar du från ljudenheten som är ansluten till din dators ljudutgång.

Systeminställningar – Ljudutgång

Mac-datorer stöder inte användande av CEC (Consumer Electronics Control) för att kontrollera HDMI-enheter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.