Lösa problem med iTunes och säkerhetsmjukvara från tredje part

Om du inte kan öppna iTunes, hämta innehåll, synkronisera enheten eller använda Hemmadelning kan det bero på din säkerhetsmjukvara.

Säkerhetsmjukvara som skapats av andra företag än Apple kan hindra iTunes från att ansluta till Apple-servrar eller -enheter. Ibland kan du se ett felmeddelande när du synkroniserar, uppdaterar, säkerhetskopierar eller återskapar enheten.

Följande kan hända om säkerhetsmjukvaran orsakar problem med iTunes:

• Det går inte att hitta din iPhone, iPad eller iPod touch i iTunes, eller det går inte att säkerhetskopiera, återskapa, uppdatera, synkronisera eller aktivera dem.
  • Du ser iTunes-felmeddelanden med nummer 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 eller 9000–9999.*
  • Du kan inte ansluta till iTunes Store för att köpa och hämta innehåll.
  • iTunes öppnas inte.

* Om du ser felet 9006 kanske din dator inte kan ansluta till Apples servrar eller din iPhone, iPad eller iPod touch. Kontrollera om det finns kommunikationsproblem mellan iTunes och Apples programuppdateringsserver. Om du fortfarande ser felmeddelandet fortsätter du läsa om vad du kan göra för att kontrollera programvarorna för anslutning och säkerhet.

Kom igång

Innan du ändrar inställningarna i säkerhetsmjukvaran:

• Kontrollera att datum, tid och tidszon är korrekt inställda på datorn.
  • Logga in med ett administratörskonto och inte ett gästkonto.
  • Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  • Uppdatera macOS eller Windows.
  • Uppdatera din säkerhetsmjukvara.

Om det inte går att hitta din iPhone, iPad eller iPod i iTunes finns det mer information om vad du kan göra för Mac eller Windows.

Gå vidare till nästa avsnitt om problemet kvarstår.

Testa anslutningen

Kontrollera värdfilen så att den inte blockerar iTunes från att kommunicera med Apples servrar.

Om du har problem med AirPlay, Hemmadelning, iTunes eller Remote testar du anslutningen mellan datorerna eller enheterna hemma hos dig. De ska vara anslutna till samma nätverk och delnät för att fungera korrekt.

Gå vidare till nästa avsnitt om problemet kvarstår.

Testa säkerhetsmjukvaran

Om du fortfarande har problem när du har testat anslutningen kan det bero på att säkerhetsmjukvaran stör datorns anslutning till iTunes.

I vissa fall kan det bli nödvändigt att tillfälligt ta bort säkerhetsmjukvaran för att isolera ett problem. Vissa säkerhetsprogram från internet avinstalleras inte fullständigt, så du kan behöva hämta och köra ett rengöringsverktyg för att säkerhetsmjukvaran ska tas bort fullständigt.

Samarbeta med leverantören av din säkerhetsmjukvara så att den tillåter den fullständiga listan med portar och tjänster som Apple-produkter använder, eller om du behöver hjälp med att avinstallera deras mjukvara.

Kontrollera att det inte finns mer än en typ av säkerhetsmjukvara installerad samtidigt. Om du har mer än en typ av säkerhetsmjukvara installerad kan andra prestandaproblem uppkomma.

Gå vidare till nästa avsnitt om problemet kvarstår.

Kontrollera din Windows-brandvägg

Om du inte lägger till iTunes som undantag kan Windows-brandväggen hindra iTunes från att kontakta internet. Så här undviker du att brandväggen på Windows-datorn blockerar iTunes:

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Tryck på Control (Ctrl) och Escape (Esc) om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet.
  2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange firewall.cpl i sökfältet.
  3. Klicka på firewall.cpl i sökresultaten. Fönstret för Windows-brandväggen öppnas.
  4. Klicka på Tillåt att en app eller en funktion passerar Windows-brandväggen (Windows 10 och 8) eller Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen (Windows 7) och klicka sedan på Ändra inställningar.
  5. Se till att iTunes är valt för privata och offentliga nätverk, och att Bonjour endast är valt för privata nätverk.
  6. Om iTunes eller Bonjour inte är listade klickar du på Tillåt en annan app (Windows 10 och 8) eller Tillåt ett annat program (Windows 7).
    • Om iTunes inte visas i listan klickar du på Bläddra och går till iTunes-programmet som finns i C:\Program\iTunes\.
    • Om Bonjour inte visas i listan klickar du på Bläddra och går till mDNSResponder som finns i C:\Program\Bonjour\.
  7. När du har markerat ett av programmen klickar du på Öppna.
  8. Klicka på Lägg till i fönstret Lägg till en app (Windows 10 och 8) eller i fönstret Lägg till ett program (Windows 7).
  9. I fönstret Tillåtna appar (Windows 10 och 8) eller Tillåtna program (Windows 7) klickar du på OK.
  10. Stäng fönstret Windows Brandvägg.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.