Om Apple TV inte går att slå på

Läs om vad du ska göra om din Apple TV inte startar eller inte visar bild eller spelar upp ljud.

Kontrollera HDMI-anslutningen mellan Apple TV och tv-apparaten enligt dessa anvisningar. Läs om vad du kan göra om du fortfarande behöver hjälp.

Kontrollera nätsladden

Kontrollera att Apple TV-enheten är ansluten till elnätet och att statuslampan lyser. Prova följande steg om du statuslampan inte lyser. Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

• Försök väcka din Apple TV med fjärrkontrollen.
  • Koppla bort nätsladden från Apple TV-enheten, vänta i 30 sekunder och koppla sedan in nätsladden igen.
  • Prova med ett annat eluttag.
  • Om Apple TV-enheten är ansluten till en grenkontakt kontrollerar du att den är på.

Kontrollera HDMI-kabeln

Om statuslampan på Apple TV-enheten är på och du inte ser bild eller hör ljud, kontrollerar du att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till Apple TV och till anslutna TV-apparater, mottagare eller HDMI-omkopplare.

Läs om vad du kan göra om du har dessa problem med din Apple TV 4K.

Kontrollera inställningarna på TV-apparaten eller mottagaren

Kontrollera att tv-apparaten och mottagaren är på. Om tv-apparaten eller mottagaren har flera HDMI-portar kan du behöva byta till HDMI-ingången på tv-apparaten eller mottagaren som Apple TV-enheten är ansluten till. Du kan även prova med en annan HDMI-port eller HDMI-kabel.

Prova med att växla till ett annat visningsläge

Om skärmen är svart eller om Apple-logotypen visas helt kort innan skärmen åter blir svart, kan du prova med att ändra upplösningen med fjärrkontrollen:

• På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) håller du ned meny- och volymsänkningsknappen i fem sekunder innan du släpper. Din Apple TV byter till en ny upplösning var 20:e sekund. Välj OK för att välja en upplösning eller Avbryt för att avsluta.
  • För Apple TV (2:a eller 3:e generationen) håller du meny- och uppknappen intryckta i fem sekunder. Din Apple TV byter till en ny upplösning var 20:e sekund. Välj OK för att välja en upplösning eller Avbryt för att avsluta.