Övre hölje med tangentbord till MacBook Air (15 tum, M3, 2024)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 2IP-bit 44 mm

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm

• Obs! Ett nytt övre hölje med tangentbord har följande ytterligare delar och verktyg:

• 2IP-pinnskruv

• Batteriets fästmaterial

• Verktyg för förskjutning av mellanrum

• Tejp till I/O-kontakthölje

• Justeringssats för Touch ID

• Flexibelt hölje till Touch ID-kort

• Styrplattans mellanlägg (ovala)

• Styrplattans mellanlägg (runda)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

Det finns inga fler steg för borttagning.

Återmontering

Ett nytt övre hölje med tangentbord har följande förinstallerade delar:

• Ljudkort (1)

• Hölje till ljudkort (2)

• Mellandelskort (3)

• Tangentbordskabel (4)

• Mikrofon och flexkabel till mikrofon (5)

• Sensor för öppna/stäng (AMR) (6)

• Flexkabel till tangentbordets bakgrundsbelysning (7)

1. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 2IP-biten för att delvis montera den nya 2IP-pinnskruven (923-08982) med en vridning medurs i det nya övre höljet med tangentbord (1). Du justerar pinnskruven under återmonteringesstegen för Touch ID-kortet.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten för att ta bort 3IP-skruven (923-08925) från ljudkortets kontakthölje (2) i det nya övre höljet med tangentbord. Ta bort höljet och spara det till återmonteringsstegen för moderkortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: