Usb-C-kort till MacBook Air (15 tum, M3, 2024)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Tejp till I/O-kontakthölje

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmåneformad

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Usb-C-laddningskabel

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Obs!

• Denna procedur kräver tejp till I/O-kontakthölje, som medföljer ett nytt moderkort, men kan även beställas separat.

• Bilderna i den här proceduren visar borttagning och återmontering av endast ett usb-C-kort. Proceduren är dock densamma för båda.

Borttagning

1. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att dra bort det nedre högra hörnet på tejpen till I/O-kontakthöljet. Dra sedan bort tejpen från I/O-kontakthöljet. Kassera tejpen.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de tre 3IP-skruvarna (923-08925) från I/O-kontakthöljet. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

3. Använd den platta delen på det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till usb-C-kortet från kontakten.

4. Lyft änden på usb-C-flexkabeln (1) när du använder det svarta petverktyget för att lossa fästmaterialet (2). Dra sedan bort usb-C-flexkabeln från det övre höljet.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-08978) från usb-C-kortet.

6. Vinkla upp usb-C-kortet och lyft ut det från det övre höljet.

Återmontering

1. Om du installerar ett nytt usb-C-kort drar du bort det självhäftande skiktet från usb-C-kortets flexkabel.

2. Positionera usb-C-kortet i det övre höljet.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 10–34 Ncm och 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-08978) i usb-C-kortet.

4. Anslut den ena änden av usb-C-laddningskabeln till porten för att säkerställa att usb-C-kortet är i linje (1). Rikta in usb-C-kortet tills änden på kabeln är lätt att föra in och ta bort.

•  Varning! Se till att usb-C-laddningskabeln inte är ansluten till ström.

5. Ställ in vridmomentet för den justerbara vridmomentnyckeln på 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna i usb-C-kortet (2).

6. Ta bort usb-C-laddningskabeln.

7. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att försiktigt trycka och hålla usb-C-kortets flexkabel mot usb-C-kortet (1). Tryck sedan änden på usb-C-flexkabeln mot kontakten (2).

8. Tryck och håll ned usb-C-kortets flexkabel i 10 sekunder för att fästa den på det övre höljet.

9. Placera I/O-kontakthöljet över ändarna på flexkablarna.

10. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de tre 3IP-skruvarna (923-08925) i I/O-kontakthöljet.

11. Ta bort den självhäftande baksidan från tejpen till det nya I/O-kontakthöljet. Rikta sedan in tejpen mot den högra kanten på I/O-kontakthöljet enligt bilden.

•  Var försiktig! Se till att tejpen till I/O-kontakthöljet inte sträcker sig över kanten på höljet.

12. Tryck längs hela längden på tejpen till I/O-kontakthöljet för att fästa den på I/O-kontakthöljet.

13. Dra försiktigt bort det övre vänstra hörnet av det övre släppskiktet. Dra sedan långsamt bort skiktet från tejpen till I/O-kontakthöljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: