Gångjärnsskydd för skärm till MacBook Air (15 tum, M3, 2024)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Tangentborttagare

• Förskurna fästremsor (1 x 0,5)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-08975) från höger gångjärnsskydd för skärm.

2. Ta bort det matta skyddet från ena sidan av de förskurna fästremsorna (1 x 0,5). Tryck på och håll ned den lilla sidan av tangentverktyget på fästremsan i 10 sekunder.

3. Lyft upp tangentverktyget och fästmaterialet för att separera dem från det vita skiktet.

4. Tryck lätt på den lilla änden av tangentverktyget och tryck fast fästmaterialet på höger gångjärnsskydd för skärm. Håll tangentverktyget på gångjärnsskyddet för skärm i 5 sekunder för att aktivera fästmaterialet.

5. Lyft på tangentverktyget för att ta bort höger gångjärnsskydd från det övre höljet.

6. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-08975) från vänster gångjärnsskydd för skärm.

7. Tryck på och håll ned den lilla sidan av tangentverktyget på den förskurna fästremsan (1 x 0,5) i 10 sekunder.

8. Lyft upp tangentverktyget och fästmaterialet för att separera dem från det vita skiktet.

9. Tryck lätt på den lilla änden av tangentverktyget och tryck fast fästmaterialet på vänster gångjärnsskydd för skärm. Håll tangentverktyget på gångjärnsskyddet för skärm i 5 sekunder för att aktivera fästmaterialet.

10. Lyft på tangentverktyget för att ta bort vänster gångjärnsskydd från det övre höljet.

Återmontering

1. Placera det vänstra gångjärnsskyddet för skärm i det övre höljet.

• Viktigt! Se till att den övre kanten på varje gångjärnsskydd sitter under den övre kanten på det övre höljet.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-08975) i vänster gångjärnsskydd för skärm.

3. Placera höger gångjärnsskydd för skärmen i det övre höljet.

• Viktigt! Se till att den övre kanten på varje gångjärnsskydd sitter under den övre kanten på det övre höljet.

4. Använd den blå vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-08975) i höger gångjärnsskydd för skärm.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: