MagSafe 3-kort till MacBook Air (15 tum, M3, 2024)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Etanol- eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Tejp till I/O-kontakthölje

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP-bit 25 mm

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit 44 mm

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Usb-C till MagSafe 3-kabel

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Obs! Denna procedur kräver tejp till I/O-kontakthölje, som medföljer ett nytt moderkort, men kan även beställas separat.

Borttagning

1. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att dra bort det nedre högra hörnet på tejpen till I/O-kontakthöljet. Dra sedan bort tejpen från I/O-kontakthöljet. Kassera tejpen.

2. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten 44 mm för att ta bort de tre 3IP-skruvarna (923-08925) från I/O-kontakthöljet. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

3. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att lyfta bort änden på flexkabeln till MagSafe 3-kortet från kontakten.

4. Lyft upp änden av flexkabeln till MagSafe 3-kortet (1) och använd den platta änden på det svarta petverktyget för att lossa flexkabelns fästmaterial. Dra sedan bort flexkabeln från det övre höljet (2).

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 34 Ncm och 3IP-biten 25 mm för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-08976) från kilen till MagSafe 3-kortet.

6. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-08977) från MagSafe 3-kortet.

7. Skjut ut kilen till MagSafe 3-kortet ur det övre höljet och spara den till återmonteringen.

8. Lyft ut MagSafe 3-kortet från det övre höljet.

9. Använd den platta änden på det svarta petverktyget och en etanol- eller isopropylalkoholservett för att ta bort eventuellt kvarvarande fästmaterial från det övre höljet.

•  Varning! Rör inga andra delar eller flexkablar nära området du rengör.

Återmontering

1. Om du monterar ett nytt MagSafe 3-kort går du vidare till steg 2. Om du monterar det befintliga MagSafe 3-kortet går du till steg 3.

2. Dra bort den självhäftande baksidan från MagSafe 3-kortets flexkabel.

3. Positionera MagSafe 3-kortet i det övre höljet.

4. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 5IP-biten för att delvis sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-08977) i MagSafe 3-kortet.

5. Anslut MagSafe 3-änden av usb-C till MagSafe 3-kabeln till MagSafe 3-porten för att säkerställa inriktning.

•  Varning! Se till att usb-C till MagSafe 3-kabeln inte är ansluten till ström.

6. Placera kilen till MagSafe 3-kortet i det övre höljet.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten 25 mm för att delvis sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-08976) i kilen.

8. Ställ sedan in vridmomentvärdet på den justerbara vridmomentnyckeln på 10 Ncm. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att trycka och hålla kilen till MagSafe 3-kortet mot det övre höljet. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten 25 mm för att helt sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-08976) i kilen.

9. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 17,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att helt sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (1) i MagSafe 3-kortet.

10. Koppla bort usb-C till MagSafe 3-kabeln från MagSafe 3-porten (2).

11. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att trycka och hålla MagSafe 3-kortets flexkabel mot MagSafe 3-kortet (1). Tryck änden av flexkabeln mot kontakten (2).

12. Tryck och håll ned MagSafe 3-kortets flexkabel i 30 sekunder för att fästa den på det övre höljet.

13. Placera I/O-kontakthöljet över ändarna på flexkablarna.

14. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten 44 mm för att sätta tillbaka de tre 3IP-skruvarna (923-08925) i I/O-kontakthöljet.

15. Ta bort den självhäftande baksidan från tejpen till det nya I/O-kontakthöljet. Rikta sedan in tejpen mot den högra kanten på I/O-kontakthöljet enligt bilden.

•  Var försiktig! Se till att tejpen till I/O-kontakthöljet inte sträcker sig över kanten på höljet.

16. Tryck längs hela längden på tejpen till I/O-kontakthöljet för att fästa den på I/O-kontakthöljet.

17. Dra försiktigt bort det övre vänstra hörnet av det övre släppskiktet. Dra sedan långsamt bort skiktet från tejpen till I/O-kontakthöljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: