Ansluta och använda AirPods Max

Med dina AirPods Max kan du bland annat lyssna på musik, ringa samtal och använda Siri.

Använd din iOS- eller iPadOS-enhet till att ställa in dina AirPods Max

Om du ställer in dina AirPods Max för första gången ser du först till att enheten som du vill parkoppla är uppdaterad. Sedan följer du de här stegen:

1. Gå till hemskärmen.

2. Ta ut dina AirPods Max ur Smart Case. Håll dem sedan bredvid enheten som du vill parkoppla dina AirPods Max med inom 60 sekunder tills en inställningsanimering visas på enheten som du vill parkoppla med. Om animeringen inte visas ska du se till att din iOS- eller iPadOS-enhet är uppdaterad eller parkoppla dina AirPods Max med din iOS- eller iPadOS-enhet manuellt genom att gå till Inställningar > Bluetooth. Om statuslampan inte blinkar vitt på dina AirPods Max håller du ned bruskontrollknappen tills lampan blinkar vitt.

3. Tryck på Anslut för att parkoppla dina AirPods Max med din enhet eller för att ställa in funktioner som Hej Siri om du inte har ställt in den än.

ios16-iphone13-pro-connect-airpods-max
  4. Om du vill uppleva rumsligt ljud trycker du på Se och hör hur det fungerar för att starta inställningen.

5. Tryck på Klar. Om du är inloggad på iCloud kommer dina AirPods Max automatiskt att ställas in med dina andra enheter som stöds och som är inloggade på iCloud med samma Apple‑ID.

Läs om hur du ställer in dina AirPods Max med en Mac eller en enhet som inte kommer från Apple, till exempel en Android-telefon.

Lyssna och styra ljudet med AirPods Max

airpods-max-side-button-digital-crown-tech-spec

Om du sätter dina AirPods Max på huvudet medan du spelar upp ljud på din enhet kommer dina AirPods Max att spela upp ljudet från enheten automatiskt. När du tar bort dina AirPods Max från huvudet pausas ljudet. Om du sätter på dem på huvudet inom 15 sekunder återupptas spelningen automatiskt. AirPods Max pausar även ljudet om du lyfter bort den ena öronsnäckan från huvudet.

Dina AirPods Max-dynor är märkta med L och R. Se till att du sätter vänster öronsnäcka på vänster öra och höger öronsnäcka på höger öra för att få bästa ljudkvalitet och prestanda.

Förvara dina AirPods Max i Smart Case för att spara batteriladdning. Om du förvarar dina AirPods Max löst i din väska kan de komma till skada.

När du ska ansluta till underhållningssystemet på ett flygplan ansluter du en Lightning till 3,5 mm-ljudkabel till dina AirPods Max för att använda dem i kabelläge.

Om du vill justera volymen höjer du volymen med Digital Crown. Om volymen inte blir högre justerar du volymen på telefonen.1 Om du vill ändra riktningen när du vrider på Digital Crown för att höja och sänka volymen går du till Inställningar > Bluetooth > AirPods Max > Digital Crown.

Om du har Hej Siri inställt kan du säga ”Hej Siri” för att ställa frågor Du kan även hålla Digital Crown intryckt för att använda Siri.

Växla mellan aktiv brusreducering och transparens

Med AirPods Max kan du styra om du hör omgivningen. Tryck på bruskontrollknappen för att växla mellan Aktiv brusreducering och Transparens. Du kan välja vilka lägen som tryckåtgärden växlar mellan i Inställningar > Bluetooth > AirPods Max > Knappen växlar mellan.

Justera ljudet

Du kan styra ljudet genom att använda Digital Crown:

• Tryck på Digital Crown en gång för att spela upp och pausa ljud eller stänga av ljudet för dig själv under ett telefonsamtal. Tryck på den igen för att återuppta uppspelningen eller slå på ljudet för dig själv.

• Du kan hoppa framåt genom att trycka på Digital Crown två gånger.

• Du kan hoppa bakåt genom att trycka på Digital Crown tre gånger.

Använda telefonen och ta emot meddelanden

Du kan styra telefonsamtal genom att använda Digital Crown:

• Tryck en gång för att svara på eller avsluta samtal.

• Tryck två gånger för att avvisa ett inkommande samtal.

• Tryck en gång för att svara på ett andra inkommande samtal och parkera det första.

• När två samtal är aktiva trycker du två gånger för att avsluta det aktuella samtalet och växla till ett annat.

• Håll intryckt för att avvisa ett andra inkommande samtal.

• Sluta lyssna via hörlurarna och skicka samtalet till telefonen genom att trycka två gånger.

När du får ett samtal och du använder en av dina AirPods Max, kan Siri meddela det. Siri kan även läsa upp dina inkommande meddelanden på dina AirPods Max.

Växla enheter

Så här växlar du från att lyssna på en enhet med dina AirPods Max till att lyssna på en annan.

Växla automatiskt

Du behöver iOS 14.3 eller senare, iPadOS 14.3 eller senare eller macOS Big Sur 11.1 eller senare för dina AirPods Max för att växla automatiskt mellan enheter.2 Du behöver logga in på enheterna med samma Apple‑ID med hjälp av tvåfaktorsautentisering. Du kanske till exempel lyssnar på musik på din iPad och svarar i telefon på din iPhone. Dina AirPods Max växlar från musiken på din iPad till telefonsamtalet på din iPhone automatiskt.

I vissa situationer visas ett meddelande om dina AirPods Max i macOS Big Sur på Mac-datorns skärm. När du håller pekaren över notisen visas en anslutningsknapp. Klicka på Anslut för att bekräfta att du vill att dina AirPods Max växlar – eller inte växlar – till din Mac.

Om du vill stänga av den automatiska växlingen på en iPhone eller iPad går du till Inställningar > Bluetooth på enheten när du har dina AirPods Max på öronen. Välj Info-knappenInfo-knappen bredvid dina AirPods Max i listan över enheter. Tryck på Anslut till denna iPhone [eller iPad] och tryck sedan på Senaste anslutning till denna iPhone [eller iPad]. Tryck på Automatiskt om du vill aktivera den här funktionen igen.

Om du vill stänga av automatisk växling för din Mac öppnar du Bluetooth-inställningar på din Mac med dina AirPods Max på öronen. Klicka på knappen Alternativ bredvid dina AirPods Max i listan över enheter. Klicka på Anslut till den här datorn och välj sedan Senaste anslutning till den här datorn. Återaktivera denna funktion genom att trycka på Automatiskt.

Växla manuellt

Vid behov följer du dessa steg för att välja en annan enhet för uppspelning av ljud eller för att växla ljudet till andra hörlurar eller högtalare.

På din iOS- eller iPadOS-enhet

1. Öppna Kontrollcenter på din iPhone, iPod touch eller iPad.

2. Tryck och håll ned ljudkortet i övre högra hörnet i Kontrollcenter för att styra ljudet.

3. Tryck på airplay-ikonenKnacka på och välj sedan den enhet du vill ha från listan.3

ios-16-iphone-13-pro-control-center-audio-card-music-playing-airpods-max

På din Mac

Klicka på volymkontrollenvolymkontrollen i menyfältet och välj dina AirPods Max eller andra högtalare under Enhet för utljud.3

Ladda dina AirPods Max

Du laddar dina AirPods Max genom att ansluta Lightning-kabeln som medföljde dina AirPods Max till öronsnäckan längst ned till höger. Du kan använda en usb-C-till-Lightning-kabel eller en usb-till-Lightning-kabel. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en usb-port eller laddare.

När du inte använder dina AirPods Max ska du ha dem i Smart Case för att spara på batteriladdningen.

Läs mer om laddning.

Det här behöver du

Du behöver något av det här:

1. Om du inte ser volymkontrollen i menyraden läser du om hur du lägger till den.

2. Ljudet ska inte växla från en enhet till en annan automatiskt om du är i mitten av ett pågående samtal, som ett telefonsamtal, ett FaceTime-samtal eller en videokonferens.

3. AirPods Max visas endast om de är nära och redo att användas.