Så här laddar du dina AirPods Max och lär dig om batteritiden

Läs om hur du laddar dina AirPods Max och förlänger batteritiden.

Du laddar dina AirPods Max genom att ansluta Lightning-kabeln som medföljde dina AirPods Max till öronsnäckan längst ned till höger. Du kan använda en usb-C-till-Lightning-kabel eller en usb-till-Lightning-kabel. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en usb-port eller laddare.

Justera utskärningen på fodralet med Lightning-porten på hörlurarna för att ladda dina AirPods Max i Smart Case. När du inte använder dina AirPods Max lägger du dem i Smart Case för att försätta dem i ett ultralågt strömläge som sparar batteriladdning.

AirPods Max Smart Case

Läs om batteritid

När batteriladdningen i dina AirPods Max är låg får du en avisering på skärmen för din iPhone eller iPad. Du får notiser när laddningen 20, 10 och 5 procent återstår av laddningen.

Du hör också en ton när batteriet är lågt. Tonen hörs en gång när batteriladdningen är på 10 procent och en gång strax innan dina AirPods Max stängs av.

Detta kan du förvänta dig:

• AirPods Max kan räcka i upp till 20 timmars lyssningstid, samtalstid eller filmuppspelning när du har aktiverat aktiv brusreducering och spatial audio.1

• Om du laddar AirPods Max i 5 minuter får du cirka 1,5 timmars lyssningstid.2

• Om du lägger ned dina AirPods Max och lämnar dem där i fem minuter försätts de i ett lågt strömläge för att spara batteriladdning. När AirPods Max har legat stilla utanför Smart Case i 72 timmar försätts de i ett lågt strömläge som stänger av Bluetooth och Hitta

• Om du lägger dina AirPods Max i Smart Case när du inte använder dem försätts de omedelbart i ett lågt strömläge för att spara batteriladdningen. När dina AirPods Max har legat i Smart Case i 18 timmar försätts de i ett ultralågt strömläge som stänger av Bluetooth och Hitta för att maximera batteritiden.

Kontrollera laddningsstatusen

Statuslampan på höger hörlur visar laddningsstatus för AirPods Max.

Om du trycker på bruskontrollknappen när AirPods Max är ansluten till ström, kommer statuslampan att bli grön om laddningen har mer än eller lika med 95 procent kvar eller gul om laddningen har mindre än 95 procent kvar.

Om du trycker på bruskontrollknappen när AirPods Max inte är ansluten till ström, kommer statuslampan att bli grön om laddningen har mer än eller lika med 15 procent kvar eller gul om laddningen har mindre än 15 procent kvar.

Du kan även kontrollera laddningsstatusen för dina AirPods Max på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

Kontrollera laddningsstatusen på din iOS-enhet

Håll dina AirPods Max nära din enhet. Vänta några sekunder eller tryck på bruskontrollknappen för att se laddningsstatus för AirPods Max.

Kontrollera laddningsstatusen med widgeten Batterier

Du kan även kontrollera laddningsstatusen på dina AirPods Max med widgeten Batterier på en iOS-enhet.

På din Mac

1. Ta ut dina AirPods Max ur fodralet.

2. Klicka på Bluetooth-symbolenIngen bildtext för denna bild i menyraden.

3. Håll muspekaren över dina AirPods Max i menyn.

1. Test genomfört av Apple i november 2020 med förhandsversion av AirPods Max och mjukvara parkopplad med iPhone 12 Pro Max-enheter och försläppsversion av mjukvara. Testet bestod av full urladdning av AirPods Max medan något av följande spelades upp: En musikspellista med 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256-kbps AAC-kodning), ett mobiltelefonsamtal eller en film på 2 timmar och 23 minuter som hade köpts från iTunes Store tills AirPods Max slutade spela upp ljudet. Volymen var inställd på 50 %, Aktiv brusreducering på och Spatial Audio på och aktivt endast under filmuppspelning. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.

2. Test genomfört av Apple i november 2020 med förhandsversion av AirPods Max och mjukvara parkopplad med iPhone 12 Pro Max-enheter och försläppsversion av mjukvara. Spellistan bestod av 358 unika ljudspår köpta från iTunes Store (256 kbit/s AAC-ljudkodning). Volymen var inställd på 50 %, Aktiv brusreducering på och Spatial Audio på men inte aktivt. Testet av 5-minutersladdningen utfördes med uttömda AirPods Max som laddades i 5 minuter. Därefter startades ljuduppspelningen tills AirPods Max slutade spela upp. Batteritiden beror på enhetens inställningar, miljö, användning och många andra faktorer.