Om du har glömt lösenkoden till din iPod touch

Har du glömt lösenkoden till din iPod touch? Ta reda på mer om hur du försätter din iPod touch i återställningsläge så att du kan radera och konfigurera den igen.

En varning om att din iPod touch har inaktiverats visas om du anger fel lösenkod på låsskärmen på din iPod touch för många gånger. (Läs om vad du kan göra om skärmarna [Enhet] inte tillgänglig eller Säkerhetsutelåsning visas på din iPod touch.)

Om du inte kommer ihåg lösenkoden när du försöker igen måste du använda en dator för att försätta din iPod touch i återställningsläge. Den processen raderar dina data och inställningar, inklusive lösenkoden, så att du får åtkomst till inställningen av din iPod touch igen.

När du har raderat din iPod touch kan du återställa dina data och inställningar från säkerhetskopian. Du kan konfigurera din iPod touch som en ny enhet och sedan hämta eventuella data du har på iCloud om du inte har säkerhetskopierat din iPod touch.

En iPod touch som visar meddelandet att iPod har inaktiverats

Steg 1: Se till att du har en dator (Mac eller pc)

Den här processen kräver en Mac eller pc. Om du använder en pc kontrollerar du att den har Windows 10 eller senare och att appen Apple-enheter eller iTunes är installerad. Du behöver även kabeln som levererades med din iPod touch eller en annan kompatibel kabel så att du kan ansluta din iPad till datorn.

Om du inte har en dator och inte kan låna en måste du gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner för att få hjälp.

Steg 2: Stäng av din iPod touch

1. Koppla bort din iPod touch från datorn om den är ansluten.

2. Tryck och håll ned den övre knappen tills reglaget för avstängning visas.

En iPod touch som visar platsen för den översta knappen
  3. Dra reglaget för att stänga av din iPod touch och vänta sedan i en minut för att vara säker på att den är helt avstängd.

Steg 3: Försätt din iPod touch i återställningsläge

1. Var beredd på att hitta knappen på din iPod touch som du behöver hålla intryckt under följande steg:

• iPod touch (7:e generationen) använder volymsänkningsknappen.

En iPod touch som visar platsen för volymsänkningsknappen
    • iPod touch (6:e generationen och tidigare) använder hemknappen.

En iPod touch som visar platsen för hemknappen
  2. Tryck och håll in rätt knapp för din iPod touch, samtidigt som du omedelbart ansluter din iPod touch till datorn. Släpp inte knappen.

3. Fortsätt hålla ned knappen tills skärmen med anslutning till datorn visas på din iPod touch och släpp den sedan.

En iPod touch som visar skärmen för återställningsläge

Om skärmen med lösenkod visas måste du stänga av din iPod touch och starta den igen.

Om du inte lyckas visa skärmen med anslutning till datorn på din iPod touch och behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.

Steg 4: återskapa din iPod touch

1. Leta reda på din iPod touch i Finder, appen Apple-enheter eller i iTunes på datorn som den är ansluten till. (Ta reda på mer om hur du hittar din anslutna iPod touch.)

2. Välj Återskapa när alternativet Återskapa eller Uppdatera visas. Din dator hämtar mjukvara till din iPod touch och startar återskapningsprocessen. Om hämtningen tar mer än 15 minuter och skärmen med anslutning till datorn stängs låter du hämtningen slutföras. Sedan stänger du av din iPod touch och startar den igen.

Ett Mac-fönster som visar knappen Återskapa
  3. Vänta tills processen är klar.

4. Koppla bort din iPod touch från datorn. Sedan kan du ställa in och använda din iPod touch.