Ta reda på hur mycket iCloud-lagring som behövs för ditt Bilder-bibliotek på din Mac

Dina iCloud-bilder räknas av mot din iCloud-lagring. Följ de här stegen för att ta reda hur mycket lagringsutrymme du behöver för att lagra hela ditt Mac Bilder-bibliotek i iCloud.

Kontrollera storleken på Bilder-biblioteket

Öppna Bilder och välj Bilder > Inställningar > Allmänt. Klicka på knappen Visa i Finder för att gå till ditt Bilder-bibliotek. När Finder har öppnats väljer du Bilder-bibliotek och sedan Arkiv > Visa info. Leta under Allmänt för att hitta storleken.

Storleken på ditt Bilder-bibliotek på din Mac kommer vanligtvis att vara något större än mängden utrymme som du behöver för att lagra bilder och videor i iCloud.*

Visa hur mycket iCloud-lagring du använder

Välj Apple-menyn > Systeminställningar. Välj sedan iCloud för att visa totalt och tillgängligt lagringsutrymme.

Lägga till storleken för ditt Bilder-bibliotek till mängden iCloud-lagring som du använder

Om du vill lagra ditt nuvarande iCloud-innehåll och Bilder-biblioteket, behöver du ett abonnemang på iCloud-lagring som ger tillräckligt utrymme för båda.

När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du använder hela ditt lagringsutrymme på iCloud kan du köpa mer med början från 50 GB för 9 kr/månad. Läs mer om priser i ditt land eller din region.

Du kan även minska storleken på ditt Bilder-bibliotek.

*Det finns flera anledningar till att storleken på ditt Bilder-bibliotek på din Mac kan vara större än mängden utrymme som du behöver för att lagra bilder och videor:

• Ditt Bilder-bibliotek kan innehålla bilder eller videoklipp som redan har lagts till i iCloud-bilder från en annan enhet.

• En del av storleken för Bilder-biblioteket utgörs av små systemfiler. Dessa överförs inte när du slår på iCloud-bilder.

• Din Mac och iCloud beräknar storleken för 1 GB på olika sätt. Din Mac visar lagringen med 10 som bas där 1 GB = 1 000 000 000 byte. Nivåerna för iCloud-lagring räknas binärt, med 2 som bas där 1 GB = 1 073 741 824 byte.