Svarservice for bærbare Mac-maskiner

Finn ut mer om servicealternativer, garanti og priser for MacBook.

Hvordan får jeg reparert en bærbar Mac-maskin?

Apple tilbyr mange måter å få støtte og service for MacBook, MacBook Pro eller MacBook Air på. Velg den som er best for deg. Hvis du har problemer med operativsystemet, har kundestøtteartiklene våre kanskje svar på spørsmålet ditt. Eller vi kan hjelpe deg med å reparere ødelagte skjermer, skifte ut batterier og løse andre problemer.

Les Apple-kundestøtteartikler

Kontakt oss

Kontakt oss for å få råd fra en ekspert hos Apple-kundestøtte. Vi kan hjelpe deg å løse problemet ditt eller avtale en reparasjon. Ha produktets serienummer og Apple-ID-en klar før du kontakter oss.

Finn produktets serienummer
Start en kundestøtteforespørsel

Ta det med

For å få personlig hjelp må du ta med produktet til en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Finn en Apple-autorisert tjenesteleverandør
Sikkerhetskopier Mac-maskinen, og gjør deg klar for service

Hvor mye kommer det til å koste?

Det er ikke noe gebyr hvis problemet dekkes av garantien, AppleCare Protection Plan eller forbrukerkjøpsloven. Hvis problemet ikke dekkes, vil prisen avhenge av hva slags reparasjon som må utføres. Be tjenesteleverandøren om et estimat.

Kontroller garantidekningen

Hvor lang tid tar det?

Reparasjonskilde

Omtrentlig tid

Apple-autorisert tjenesteleverandør Spør tjenesteleverandøren

Det kan hende at du kan sjekke statusen til reparasjonen på nettet, avhengig av hvor du får utført servicen.

Kontroller statusen til serviceforespørselen

Dekning i henhold til Apples begrensede garanti

Apples begrensede garanti dekker produktet ditt og Apple-merket tilbehør mot mangler i ett år fra datoen du kjøpte dem på. Apples begrensede garanti kommer i tillegg til rettigheter som er nedfelt i forbrukerkjøpsloven.

Garantien vår dekker ikke skader forårsaket av uhell eller uautoriserte endringer. Se garantien for fullstendig informasjon. Du kan kontrollere garantistatusen din på nettet og oppdatere informasjonen om kjøpsbeviset ditt hvis det er feil i oppføringene våre.

Les om Apples begrensede garanti
Kontroller garantistatusen
Oppdater kjøpsbeviset
Finn ut mer om forbrukerlovgivningen

Kan jeg kjøpe ekstra dekning for min bærbare Mac-maskin?

AppleCare Protection Plan gir opptil tre års støtte fra ekspert over telefon og ytterligere alternativer for maskinvareservice fra kjøpsdatoen for din bærbare Mac-maskin. Du kan kjøpe AppleCare Protection Plan opptil ett år fra kjøpsdatoen for din bærbare Mac-maskin.

Du kan også ha rettigheter i henhold til forbrukerkjøpsloven. Fordelene ved Apples begrensede garanti og AppleCare Protection Plan kommer i tillegg til rettighetene som er nedfelt i forbrukerkjøpsloven.

Lær mer om AppleCare Protection Plan

Service utenom garantien

Reparasjoner dekkes ikke av garanti hvis

• du har en bærbar Mac-maskin som er mer enn ett år gammel
  • du har en bærbar Mac-maskin med et problem som ikke dekkes av garantien, for eksempel skade ved uhell eller skade forårsaket av uautoriserte endringer

Kostnadene for reparasjoner utenfor garantien avhenger av typen service og om problemet dekkes av en AppleCare Protection Plan. Du kan også ha rettigheter i henhold til forbrukerkjøpsloven i tillegg til Apples garanti.

Les om Apples begrensede garanti
Les om Apples vilkår og betingelser for reparasjon

Batteriservice

Hvis batteriet har en produksjonsfeil og er dekket av Apples begrensede garanti, en AppleCare Protection Plan eller forbrukerkjøpsloven, utfører vi service på det kostnadsfritt. Garantien dekker ikke batterier som slites ut gjennom normal bruk.

Det kan hende at vi må teste produktet ditt for å finne årsaken til batteriproblemet. Hvis din bærbare Mac-maskin ikke dekkes, kan vi skifte batteriet mot betaling.

Du får én fordel til hvis du har en AppleCare Protection Plan. Hvis din bærbare Mac-maskin kun holder 80 prosent av den originale kapasiteten eller mindre og den dekkes av et AppleCare-abonnement, utfører vi service på batteriet kostnadsfritt.

Etter service tilbyr vi garanti mot feil på maskinvare på det nye batteriet i ett år fra datoen for batteriservice. Som garantien for det opprinnelige batteriet dekker den ikke normal bruk.

Finn ut hvordan du kan forlenge batterilevetiden

Apple-tilbehør

Apple-merket tilbehør som kommer i esken med din Mac, inkludert strømadapter, dekkes av garantien vår og forbrukerkjøpsloven. De dekkes også av din AppleCare Protection Plan. Når du skal ha service, trenger du serienummeret til den bærbare Mac-maskinen. For detaljer om service må du kontakte Apple eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Les om Apples begrensede garanti for tilbehør
Kontakt kundestøtten

Gjør deg klar for service for din bærbare Mac-maskin

• Sikkerhetskopier dataene dine. Du kan få bruk for sikkerhetskopien hvis den bærbare Mac-maskinen din må formateres på nytt under reparasjonsprosessen. Apple er ikke ansvarlig for tapte data.
  • Aktiver FileVault, som krypterer dataene på maskinen.
  • Forsikre deg om at du kan Apple-ID-en og passordet ditt.
  • Behold kabler og annet tilbehør mens du får service.

Finn ut mer om sikkerhetskopier
Finn ut mer om Apple OS X-sikkerhet og FileVault
Aktiver FileVault
Les Apples personvernerklæring

Etter service

Apple garanterer service, inkludert utskiftede deler, i 90 dager eller den gjenværende varigheten av Apple-garantien eller din AppleCare Protection Plan, avhengig av hva som er lengst. Vi garanterer erstatningsbatteriet i din bærbare Mac-maskin i ett år etter service. Vi tilbyr dette uansett om det er vi eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør som utfører servicen. Dette påvirker ikke rettighetene dine ifølge forbrukerkjøpsloven.