Gjenopprett iPhone, iPad eller iPod touch fra en sikkerhetskopi

Finn ut hvordan du gjenoppretter enheten din fra en sikkerhetskopi i iCloud eller på datamaskinen din.

Gjenopprette enheten fra en iCloud-sikkerhetskopi

1. Slå på enheten. Du skal se en velkomstskjerm. Hvis du allerede har konfigurert enheten, må du slette alt innholdet før du kan bruke denne fremgangsmåten til å gjenopprette fra sikkerhetskopien.
  2. Følg konfigureringstrinnene på skjermen til du kommer til Overfør apper og data-skjermen. Deretter trykker du på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
    En iPhone som viser Fra iCloud-sikkerhetskopi som valgt alternativ
  3. Logg på iCloud med Apple-ID.
  4. Velg en sikkerhetskopi. Se på datoen og størrelsen for hver sikkerhetskopi, og velg den mest relevante. Overføringen starter når du har valgt en sikkerhetskopi. Hvis en melding sier at en nyere versjon av programvaren er nødvendig, følger du trinnene på skjermen for å oppdatere. Hvis du ikke ser trinnene for oppdatering på skjermen din, kan du se hva du må gjøre.
  5. Når du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en din for å gjenopprette appene og kjøpene dine. Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge på hver av disse ID-ene. Hvis du ikke husker passordet, kan du trykke på Hopp over dette trinnet og logge på senere. Du kan imidlertid ikke bruke appene før du har logget på med Apple-ID-en din.
  6. Hold enheten tilkoblet Wi-Fi-nettverket og vent til en fremdriftsindikator vises og fullføres. Avhengig av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten kan det hende at fremdriftsindikatoren bruker alt fra noen minutter til en time før den er fullført. Hvis du kobler fra Wi-Fi for tidlig, settes fremdriften på pause til du kobler til igjen.
    En iPhone som viser statusen for gjenoppretting av enheten din fra en iCloud-sikkerhetskopi
  7. Nå kan du fullføre konfigureringen og begynne å bruke enheten. Gjenopprettingen av innhold som apper, bilder, musikk og annen informasjon fortsetter i bakgrunnen de neste timene eller dagene, avhengig av mengden informasjon. Prøv å koble til Wi-Fi og strøm ofte slik at prosessen kan fullføres.

Få hjelp til gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopien.

Gjenopprett enheten fra en sikkerhetskopi på datamaskinen

1. Åpne Finder eller Apple-enheter-appen på Windows. Åpne iTunes på en Windows-maskin uten Apple-enheter-appen eller en Mac med macOS Mojave eller eldre versjoner. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.
  2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel. Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden din.
  3. Velg iPhone, iPad eller iPod touch når den vises i Finder-vinduet, sidefeltet i Apple-enheter-appen eller iTunes-vinduet. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten din ikke vises.
    Et Finder-vindu som viser at iPhone er valgt i sidepanelet
  4. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Finn ut hva du kan gjøre hvis en melding sier at du må ha en nyere versjon av programvaren på enheten.
  5. Se på datoen for hver sikkerhetskopi, og velg den mest relevante.
  6. Klikk på Gjenopprett, og vent til gjenopprettingen er fullført. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet for den krypterte sikkerhetskopien.
    Et Finder-vindu som viser en melding som ber deg om å velge en sikkerhetskopi og skrive inn passordet
  7. Hold enheten tilkoblet etter at den har startet på nytt, og vent på at den synkroniseres med datamaskinen. Du kan koble fra når synkroniseringen er ferdig.