Slik ber du om sletting av Apple-ID-en til en person som har gått bort

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker Apples Digital arv-portal til å be om sletting av Apple-ID-en til en person og tilknyttet informasjon etter at vedkommende har gått bort.

Mennesker over hele verden bruker Apple-ID-ene sine til å lagre viktige dokumenter, minner og annet på Apple-enhetene sine og i iCloud hver dag. Hos Apple mener vi at personvern er en grunnleggende menneskerettighet, og kundene forventer at vi hele tiden holder informasjonen deres privat og sikker.

Hvis en av kundene våre dør, er ikke Apple i stand til å vite om vedkommende ville ha delt informasjonen sin med andre, eller hvem vedkommende eventuelt ville ha delt den med. For å håndtere dette har Apple en Digital arv-portal hvor du kan be om sletting av Apple-kontoene til en person som har gått bort. Når Apple-ID-en er slettet, blir Aktiveringslås slått av, slik at det er mulig å få tilgang til Apple-enhetene som var tilknyttet kontoen.

Prosessen som beskrives her, gjelder ikke for andre forespørsler, for eksempel i forbindelse med personvernforordningen (GDPR). For mer informasjon om slike forespørsler kan du se Apple Data og personvern.

Krav

Apple krever juridisk dokumentasjon før vi kan bistå med sletting av informasjonen i iCloud-kontoen til en avdød person og gi tilgang til tilknyttede enheter. Kravene varierer etter land og region. Den spesifikke dokumentasjonen du trenger, står oppført når du besøker Digital arv-portalen.

Forespørselsprosessen

Hvis du er klar til å be om sletting av en Apple-ID, logger du på Digital arv-portalen

Husk å logge på med din egen Apple-ID, ikke Apple-ID-en du vil ha slettet. Du kan opprette en Apple-ID hvis du ikke har en.

Når du har logget på med Apple-ID-en din, blir du bedt om å oppgi Apple-ID-en for kontoen du vil ha slettet. Hvis du ikke er sikker på om e-postadressen du har på den avdøde, er tilknyttet en Apple-ID, kan du kontrollere dette på iforgot.apple.com.

Vi føler med den avdødes familiemedlemmer. Så snart vi mottar forespørselen og den nødvendige dokumentasjonen, begynner vi på slettingsprosessen. Merk: Av sikkerhetsårsaker verifiserer vi alle slettingsforespørsler. Apple-ID-en forblir aktiv mens verifiseringen pågår.

Om planlegging av arveskifte

Vi oppfordrer kundene våre til å inkludere informasjon om arv i testamentet sitt som dekker personopplysningene de lagrer på enhetene sine og i iCloud. Dette kan forenkle prosessen med å slette en konto eller innhente en rettskjennelse.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.