Opprett en Apple-ID

Du kan bruke den samme Apple-ID-en med alle Apple-tjenestene. Finn ut hvordan du oppretter en.

En Apple-ID er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, iMessage, Apple Music, Apple TV-appen og Apple Podcasts. Den inkluderer e-postadressen og passordet du bruker til å logge på, samt all kontakt-, betalings- og sikkerhetsinformasjonen du bruker til alle Apple-tjenester. Du trenger bare én Apple-ID som du kan bruke overalt.

Hvis du bruker Apple-tjenester, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny. Er du ikke sikker på om du har en? Gå til Apple ID-kontosiden og velg Glemt Apple-ID eller passord for å finne ut av det.

Uansett hvor du oppretter Apple-ID-en din, må du huske å bruke den samme til å logge på hver Apple-tjeneste. Da kan du bruke og administrere alle med én konto og ett passord.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Opprett når du konfigurerer en enhet

Du blir kanskje bedt om å skrive inn Apple-ID-en og passordet når du konfigurerer en ny iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en ny:

1. Trykk på Glemt passordet, eller har du ikke en Apple-ID?
  2. Trykk på Opprett en gratis Apple-ID. Du kan også konfigurere den i Innstillinger senere.
  3. Velg fødselsdagen din og skriv inn navnet ditt. Trykk på Neste.
  4. Trykk på Bruk gjeldende e-post, eller trykk på Få gratis iCloud-e-post.

Bruk App Store på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store og trykk på .
  2. Trykk på Opprett ny Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget ut av iCloud.
  3. Skriv inn e-postadressen og passordet ditt, og velg landet eller regionen som samsvarer med faktureringsadressen for betalingsmåten. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en din.*
  4. Les vilkårene og betingelsene og Apples retningslinjer for personvern, og trykk på Godta vilkår og betingelser. Trykk på Neste.
  5. Skriv inn navnet ditt og fødselsdagen din, og trykk for å abonnere på Apple-oppdateringer hvis du ønsker dette. Dette holder deg oppdatert på de siste nyhetene, programvarene, produktene og tjenestene fra Apple. Trykk på Neste.
  6. Oppgi kredittkort- og faktureringsinformasjon, og trykk på Neste. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Du blir ikke belastet for noe før du kjøper noe. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Bekreft telefonnummeret ditt. Dette kan hjelpe deg å bekrefte identiteten din og gjenopprette kontoen hvis det er nødvendig. Trykk på Neste.
  8. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen. Finn ut hva du må gjøre for å konfigurere e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke Apple-ID-en din til å logge på iTunes Store, App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

Bruk iTunes på Mac eller PC

1. Åpne iTunes. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Logg på. Klikk deretter på Opprett ny Apple-ID.
  3. Les og godta vilkårene og betingelsene, og Apples personvernerklæring.
  4. Fyll ut skjemaet for å opprette din nye Apple-ID. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for din beskyttelse.
  5. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett. Hvis du ser en melding der det står at e-postadressen du oppga, allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  6. Oppgi kredittkortopplysninger og faktureringsinformasjon, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Vi belaster deg bare når du kjøper noe. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på iTunes Store, App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere eller endre landet/området ditt til et sted der dette ikke kreves. Dette nummeret brukes kun til verifisering.