Slik oppretter du en ny Apple-ID

Du kan bruke den samme Apple-ID-en med alle Apple-tjenestene. Finn ut hvordan du oppretter en.

Hvis du bruker Apple-tjenester, har du allerede en Apple-ID, og du trenger ikke å opprette en ny. Les om hvordan du logger på, administrerer og beskytter kontoen din. Er du ikke sikker på om du har en? Du kan finne Apple-ID-en din ved å skrive inn navn og e-postadresse på Apple-ID-kontosiden.

Apple-ID er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Music med mer. Den inkluderer e-postadressen og passordet du bruker til å logge på, samt all kontakt-, betalings- og sikkerhetsinformasjonen du bruker til alle Apple-tjenester.

Uansett hvor du oppretter Apple-ID-en din, må du huske å bruke den samme til å logge på hver Apple-tjeneste. Da kan du bruke og administrere alt med én konto og ett passord.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.

Opprett en Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch

Du blir kanskje bedt om å skrive inn Apple-ID-en og passordet når du konfigurerer en ny iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en ny når du konfigurerer enheten. Du kan også konfigurere den senere i App Store.

Opprett en Apple-ID når du konfigurerer enheten

1. Trykk på Glemt passordet, eller Har du ikke Apple-ID?
  2. Trykk på Opprett en gratis Apple-ID.
  3. Velg fødselsdagen din og skriv inn navnet ditt. Trykk på Neste.
  4. Trykk på Bruk gjeldende e-post, eller trykk på Få gratis iCloud-e-post.

Opprett en Apple-ID ved bruk av App Store på enheten

1. Åpne App Store og trykk på profilbildet ditt .
  2. Trykk på Opprett ny Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget ut av iCloud.
  3. Skriv inn e-postadressen og passordet ditt, og velg landet eller regionen som samsvarer med faktureringsadressen for betalingsmåten. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en din.*
  4. Les vilkårene og betingelsene samt Apples retningslinjer for personvern, og trykk på Godta vilkår og betingelser. Trykk på Neste.
  5. Skriv inn navnet ditt og fødselsdagen din, og trykk for å abonnere på Apple-oppdateringer hvis du ønsker dette. Dette holder deg oppdatert om nyheter, programvare, produkter og tjenester fra Apple. Trykk på Neste.
  6. Oppgi kredittkort- og faktureringsinformasjon, og trykk på Neste. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Du blir ikke belastet for noe før du kjøper noe. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Bekreft telefonnummeret ditt. Dette kan hjelpe deg med å bekrefte identiteten din og gjenopprette kontoen hvis det er nødvendig. Trykk på Neste.
  8. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen. Finn ut hva du må gjøre for å konfigurere e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke Apple-ID-en din til å logge på iTunes Store, App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

Opprett en Apple-ID på datamaskinen

På Mac kan du opprette en Apple-ID ved bruk av App Store. Hvis du bruker en Windows-PC, kan du opprette en Apple-ID ved bruk av iTunes for Windows. Hvis du ikke har iTunes for Windows, kan du opprette en Apple-ID på nettet.

Opprett en Apple-ID på Mac

1. Åpne App Store.
  2. Klikk på Logg på, og klikk deretter på Opprett Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget ut av iCloud.

3. Les og godta vilkårene og betingelsene.
  4. Fyll ut skjemaet for å opprette din nye Apple-ID. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en din.
  5. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett. Hvis du ser en melding som sier at e-postadressen du oppgav, allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  6. Oppgi kredittkortopplysninger og faktureringsinformasjon, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Vi belaster deg bare når du kjøper noe. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Se om du har mottatt en bekreftelsesmelding fra Apple, og følg trinnene for å bekrefte e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

Opprett en Apple-ID på Windows-PC

1. Åpne iTunes for Windows. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Logg på. Klikk deretter på Opprett ny Apple-ID.
  3. Les og godta vilkårene og betingelsene og Apples retningslinjer for personvern.
  4. Fyll ut skjemaet for å opprette din nye Apple-ID. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for din beskyttelse.
  5. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett. Hvis du ser en melding som sier at e-postadressen du oppgav, allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  6. Oppgi kredittkortopplysninger og faktureringsinformasjon, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Vi belaster deg bare når du kjøper noe. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Se om du har mottatt en bekreftelsesmelding fra Apple, og følg trinnene for å bekrefte e-postadressen.

Opprett en Apple-ID på en annen enhet

For å opprette en Apple-ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strømmeenhet kan du vanligvis følge fremgangsmåten på skjermen og angi fullt navn, fødselsdato, en e-postadresse eller et telefonnummer og en betalingsmåte. Du må opprette en Apple-ID når du abonnerer på tjenester som Apple Music og Apple TV+, eller når du laster ned Apple TV-appen. Hvis du konfigurerer Apple TV-appen på smart-TV-en og trenger å opprette en Apple-ID, kan det hende at du blir omdirigert til activate.apple.com.

Hvis du har problemer, kan du prøve trinnene nedenfor for å opprette Apple-ID-en på nettet.

1. Gå til Apple-ID-kontosiden og klikk på Opprett Apple-ID.
  2. Skriv inn navn, fødselsdato, e-postadresse og passord, og velg landet eller regionen som samsvarer med faktureringsadressen for betalingsmåten. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en din.*
  3. Velg sikkerhetsspørsmål, og merk av i boksene for å abonnere på Apple-oppdateringer dersom du ønsker det. Dette holder deg oppdatert om nyheter, programvare, produkter og tjenester fra Apple.
  4. Klikk på Fortsett.

Når du har opprettet en Apple-ID på nettet, kan du oppgradere til det høyeste sikkerhetsnivået Apple bruker, tofaktorautentisering, hvis du er kvalifisert for det. Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på iTunes Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

Les mer

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere eller endre landet/området til et sted der dette ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.