Konfigurere en Apple-ID for bruk til iTunes Store, App Store, iBooks Store og Apple Music

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som iTunes Store, App Store, iBooks Store eller Apple Music. Du kan logge deg på alle Apple-tjenester med én Apple-ID og ett passord.

Hvis du skal kjøpe og laste ned innhold fra iTunes Store, trenger du en Apple-ID. Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud, eller kjøpt apper fra Mac App Store eller artikler fra Apple Online Store, trenger du ikke å opprette en ny Apple-ID. Bare logg inn i iTunes Store med samme Apple-ID.

Hvis du har brukt Apple-tjenester på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, kan du kontrollere om du allerede har en Apple-ID.

Med Mac eller PC

1. Åpne iTunes. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Logg på. Klikk deretter på Opprett ny Apple-ID.
  3. Les og godta vilkårene og betingelsene og Apples personvernerklæring.
  4. Fyll ut skjemaet for å opprette din nye Apple-ID. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for å beskytte deg, og du blir spurt om en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
  5. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett.
    Hvis du ser en melding som sier at e-postadressen du oppgav allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  6. Legg inn kredittkortnummer og fakturaadresse og klikk Fortsett. Vi belaster deg bare når du foretar et kjøp. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  7. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen.

Etter at du har verifisert e-postadressen, kan du logge inn i iTunes Store og andre Apple-tjenester som iCloud med den nye Apple-ID-en.

Med iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne iTunes Store-appen.
  2. Rull ned til bunnen og trykk på Logg på.
  3. Trykk på Create New Apple ID (Opprett ny Apple-ID).
  4. Velg landet som samsvarer med fakturaadressen for betalingsmetoden, og trykk deretter på Neste.
  5. Les vilkårene og betingelsene og Apples personvernerklæring, og trykk deretter Godta. Trykk på Godta igjen hvis du blir bedt om det.
  6. Fyll ut skjemaet for å opprette den nye Apple-ID-en, og trykk deretter Neste. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for å beskytte deg, og du blir spurt om en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
    Hvis du forsøker å opprette en konto med en eksisterende Apple-ID, vil du se en melding om at e-postadressen du oppgav allerede er en Apple-ID. Trykk på Fortsett, og trykk deretter på Bruk eksisterende Apple-ID på neste skjermbilde for å logge inn.
  7. Legg inn kredittkortnummer og fakturaadresse og klikk Ferdig. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper. Du kan endre eller fjerne betalingsinformasjonen senere.
  8. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen. Les om hva du må gjøre hvis du må sette opp e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.

Etter at du har verifisert e-postadressen, kan du logge inn i iTunes Store, App Store og andre Apple-tjenester som iCloud med den nye Apple-ID-en.

Les mer

Sist endret: