Slik oppretter du en ny Apple-ID

Du kan bruke den samme Apple-ID-en med alle Apple-tjenestene. Alt du trenger, er fullt navn, fødselsdato, en e-postadresse og et telefonnummer.

Er du ikke sikker på om du har en Apple-ID, eller har du glemt den? Du kan finne Apple-ID-en din ved å skrive inn navn og e-postadresse på iforgot.apple.com

Opprett en Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan opprette en ny Apple-ID når du konfigurerer enheten, eller du kan opprette den senere i App Store.

Opprett en Apple-ID når du konfigurerer enheten

1. Trykk på «Glemt passordet, eller har du ikke en Apple‑ID?»
  2. Trykk på Opprett en gratis Apple-ID.
  3. Velg fødselsdagen din og skriv inn navnet ditt. Trykk på Neste.
  4. Trykk på «Bruk gjeldende e-post», eller trykk på «Få gratis iCloud-e-post».
  5. Når du blir bedt om det, følger du fremgangsmåten på skjermen for å bekrefte e-postadressen og konfigurere tofaktorautentisering. Hvis du velger å hoppe over dette trinnet, blir du bedt om å gjøre dette senere under Innstillinger.

Opprett en Apple-ID ved bruk av App Store på enheten

1. Åpne App Store og trykk på påloggingsknappen .
  2. Trykk på Opprett ny Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget ut av iCloud.
  3. Følg instruksjonene på skjermen. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*
  4. Oppgi kredittkort- og faktureringsinformasjon, og trykk på Neste. Du kan også velge Ingen. Finn ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper noe.
  5. Bekreft telefonnummeret ditt. Dette kan hjelpe deg med å bekrefte identiteten din og gjenopprette kontoen hvis det er nødvendig. Trykk på Neste.
  6. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen, kan du bruke Apple-ID-en til å logge på iTunes Store, App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Opprett en Apple-ID på Mac

Du kan opprette en ny Apple-ID i App Store, eller i innstillingene på enheten

1. Åpne App Store.
  2. Klikk på Logg på, og klikk deretter på Opprett Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget ut av iCloud.
    macOS App Store-påloggingsvindu med «Opprett Apple-ID» valgt
  3. Følg instruksjonene på skjermen. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*
  4. Oppgi kredittkortopplysninger og faktureringsinformasjon, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Vi belaster deg bare når du kjøper noe.
  5. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Opprett en Apple-ID på Windows-PC

1. Åpne iTunes for Windows. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Logg på. Klikk deretter på Opprett ny Apple-ID.
  3. Følg instruksjonene på skjermen. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*
  4. Oppgi kredittkortopplysninger og faktureringsinformasjon, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen eller finne ut hva du bør gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge det. Vi belaster deg bare når du kjøper noe.
  5. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Opprett en Apple-ID på en annen enhet

For å opprette en Apple-ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strømmeenhet kan du vanligvis følge fremgangsmåten på skjermen og angi fullt navn, fødselsdato, en e-postadresse eller et telefonnummer, og en betalingsmåte. Hvis du konfigurerer Apple TV-appen på smart-TV-en, kan det hende at du blir omdirigert til activate.apple.com for å opprette Apple-ID-en. Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor for å opprette Apple-ID-en din på nettet.

Opprett en Apple-ID på nettet

1. Gå til Apple-ID-kontosiden og klikk på Opprett Apple-ID.
    Safari-nettleservindu som viser appleid.apple.com med «Opprett Apple-ID»-koblingen forstørret
  2. Følg instruksjonene på skjermen. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*
  3. Skriv inn et telefonnummer du alltid har tilgang til.
  4. Merk av i boksene for å abonnere på Apple-oppdateringer dersom du ønsker det. Dette holder deg oppdatert om nyheter, programvare, produkter og tjenester fra Apple.
  5. Klikk på Fortsett.
  6. Følg fremgangsmåten på skjermen for å bekrefte e-postadressen og telefonnummeret ditt.

Når du har bekreftet e-postadressen, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på iTunes Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Hvis du får opp en melding om at du må logge på iTunes

Hvis du opprettet en ny Apple-ID på nettet og får opp en melding om at du må logge på iTunes, følger du fremgangsmåten nedenfor for enheten din:

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: Åpne Innstillinger, trykk på «Logg på enhet», og logg på med Apple-ID-en din.
  • På en Mac: Velg Apple-menyen  > Systemvalg, velg Apple-ID, og logg på med Apple-ID-en din.
  • På en Apple TV: Logg på App Store, iTunes Store eller Apple Music med Apple-ID-en din.
  • På en PC: Logg på iTunes med Apple-ID-en din.
  • På en Android-enhet: Logg på Apple Music på Android med Apple-ID-en din.

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.