Sette opp en Apple-ID i iTunes

Har du ingen Apple-ID? Les hvordan du oppretter og setter opp en Apple-ID i iTunes slik at du kan handle i iTunes Store og bruke alle andre Apple-tjenester.

Hvis du skal kjøpe og laste ned fra iTunes Store, trenger du en Apple-ID. Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud eller Mac App Store eller har kjøpt fra Apple Online Store, kan du logge deg på iTunes Store ved hjelp av den samme Apple-ID-en.

Før du oppretter en ny Apple-ID, må du finne ut om du allerede har en. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en i iTunes på datamaskinen, eller på iPhone, iPad eller iPod touch.

Opprette en Apple-ID i iTunes

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke har iTunes, kan du laste det ned.
  2. Fra Store-menyen, velger du Opprett Apple-ID og klikker Fortsett.
  3. Les og godta vilkårene og betingelsene og Apples personvernerklæring.
  4. Fyll ut skjemaet for å opprette din nye Apple-ID. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for å beskytte deg, og du blir spurt om en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
  5. Når du har fylt ut skjemaet, klikker du på Fortsett.
  6. Hvis du ser en ledetekst om at e-postadressen du oppgav allerede er knyttet til en Apple-ID, følger du i stedet disse instruksjonene for hvordan du bruker en eksisterende Apple-ID.
  7. Legg inn kredittkortnummer og fakturaadresse og klikk Fortsett. Vi belaster deg bare når du foretar et kjøp.
  8. Verifiser e-postadressen din. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen.

Så fort du har verifisert e-postadressen, kan du logge inn i iTunes Store og andre Apple-tjenester med den nye Apple-ID-en.

Opprette en Apple-ID på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > iTunes og App Store fra Hjem-skjermen.
  2. Trykk på Create New Apple ID (Opprett ny Apple-ID). Hvis en Apple-ID allerede er logget inn og du ønsker å opprette en ny Apple-ID for å bruke i iTunes og App Store, må du gå til Apple-ID-nettstedet for å opprette en ny Apple-ID.
  3. Velg landet for butikken som samsvarer med fakturaadressen for betalingsmetoden, og trykk deretter på Neste.
  4. Les vilkårene og betingelsene og Apples personvernerklæring, og trykk deretter Godta.
  5. Fyll ut skjemaet for å opprette den nye Apple-ID-en, og trykk deretter Neste. E-postadressen du oppgir blir den nye Apple-ID-en din. Skjemaet inneholder også sikkerhetsspørsmål for å beskytte deg, og du blir spurt om en valgfri alternativ e-postadresse. Vi anbefaler at du oppgir en alternativ e-postadresse.
  6. Hvis du prøver å opprette en konto ved å bruke en eksisterende Apple-ID, som iCloud-e-postadressen din, vil du se en melding om at e-postadressen allerede er en Apple-ID. Trykk bare på Fortsett og deretter på Bruk eksisterende konto på det neste skjermbildet.
  7. Legg inn kredittkortnummer og fakturaadresse og klikk Ferdig. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper.
  8. Verifiser e-postadressen din. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple og følg trinnene for å verifisere e-postadressen. Les om hva du må gjøre hvis du må sette opp e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.

Så fort du har verifisert e-postadressen, kan du logge inn i iTunes Store og andre Apple-tjenester med den nye Apple-ID-en.

For å endre kontoinformasjon, som for eksempel Apple-ID, betalingsinformasjon eller fakturaadresse, går du til Innstillinger > iTunes og App Store og trykker på Apple-ID-en din. Trykk på Vis konto når du ser en melding om det.

Du kan bli bedt om å oppgi passordet for kontoen på nytt for verifisering.

For å logge ut av iTunes og App Store, går du til Innstillinger > iTunes og App Store, trykker på Apple-ID-en din og deretter på Logg av.

Les mer

Sist endret: