Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan sette iOS- eller iPadOS-enheten din i gjenopprettingsmodus og gjenopprette den med datamaskinen din.

Du må kanskje bruke gjenopprettingsmodus til å gjenopprette enheten i følgende situasjoner:

• Datamaskinen gjenkjenner ikke enheten eller sier at den er i gjenopprettingsmodus.
  • Apple-logoen forblir på skjermen i flere minutter uten noen fremdriftsindikator.
  • Du ser gjenopprettingsskjermen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser fremdriftsindikatoren på skjermen i flere minutter.

Sett enheten i gjenopprettingsmodus, og konfigurer den på nytt

1. Sørg for at Macen er oppdatert. Hvis du bruker iTunes, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av iTunes
  2. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du et Finder-vindu. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Hvis iTunes allerede er åpent, lukker du det.
  3. Hold enheten tilkoblet og tving den til å starte på nytt ved å følge denne fremgangsmåten, men ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen – vent til skjermen for gjenopprettingsmodus vises:
    • iPad-modeller med Face ID: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk og hold på knappen øverst inntil enheten setter i gang omstarten. Fortsett å holde inne knappen øverst inntil enheten starter i gjenopprettingsmodus.
    • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på knappen øverst (eller sideknappen) og volum ned-knappen samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • iPad med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både Hjem-knappen og knappen øverst (eller sideknappen) samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus
  4. Finn enheten på datamaskinen din. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater. Datamaskinen kommer til å prøve å installere programvaren på nytt uten å slette dataene. Vent mens datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten går ut av gjenopprettingsmodus, venter du til nedlastingen er fullført, og deretter gjentar du trinn 3.
  5. Når oppdateringen eller gjenopprettingen er fullført, konfigurerer du enheten.

Få mer hjelp

Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten ved bruk av gjenopprettingsmodus, eller hvis du ikke kan bruke gjenopprettingsmodus på grunn av knapper som ikke virker, kontakter du Apple-kundestøtte.