Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan sette iOS-enheten i gjenopprettingsmodus og så gjenopprette den med iTunes.

I slike situasjoner må du kanskje bruke gjenopprettingsmodus til å gjenopprette enheten:

• iTunes gjenkjenner ikke enheten eller sier at den er i gjenopprettingsmodus.
  • Hvis Apple-logoen forblir på skjermen i flere minutter uten noen fremdriftsindikator.
  • Du ser Koble til iTunes-skjermen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser fremdriftsindikatoren på skjermen i flere minutter.

Sett enheten i gjenopprettingsmodus, og konfigurer den på nytt

1. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av iTunes
  2. Hvis iTunes allerede er åpen, lukker du den. Koble enheten til datamaskinen, og åpne iTunes. Hvis du ikke har en datamaskin, kan du låne en fra en venn eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for å få hjelp.
  3. Når enheten din er tilkoblet, kan du tvinge omstart med disse trinnene, men ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Vent til Koble til iTunes-skjermen vises:
    • På iPad Pro (11-tommers) eller iPad Pro (12,9-tommers): Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk og hold inne den øverste knappen inntil enheten setter i gang omstarten. Fortsett å holde inne den øverste knappen inntil Gjenopprettingsmodus starter på enheten.
    • På iPhone 8 og nyere: Trykk og slipp raskt Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser Koble til iTunes-skjermen.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på sideknappen og Volum ned-knappen samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser Koble til iTunes-skjermen.
    • På iPhone 6s og eldre, iPad eller iPod touch: Trykk på Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser Koble til iTunes-skjermen.
      Koble til iTunes-skjermen
  4. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater. iTunes vil forsøke å installere iOS på nytt uten å slette data. Vent mens iTunes laster ned programvaren for enheten din. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten din vises på Koble til iTunes-skjermen, venter du til nedlastingen er fullført og gjentar trinn 3.
    Det har oppstått et problem med iPhone-skjermen
  5. Når oppdateringen eller gjenopprettingen er fullført, konfigurerer du enheten.

Få mer hjelp

Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten ved bruk av gjenopprettingsmodus, eller hvis du ikke kan bruke gjenopprettingsmodus på grunn av knapper som er ødelagt, kontakter du Apple-kundestøtte.