Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette iPhone eller iPod touch

Du kan sette iOS-enheten din i gjenopprettingsmodus og gjenopprette den med datamaskinen din.

Du må kanskje bruke gjenopprettingsmodus til å gjenopprette enheten i følgende situasjoner:

• Datamaskinen gjenkjenner ikke enheten eller sier at den er i gjenopprettingsmodus.
  • Apple-logoen forblir på skjermen i flere minutter uten noen fremdriftsindikator.
  • Du ser gjenopprettingsskjermen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser fremdriftsindikatoren på skjermen i flere minutter.

Sett enheten i gjenopprettingsmodus, og konfigurer den på nytt

1. Sørg for at Macen er oppdatert. Hvis du bruker iTunes, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av iTunes
  2. På en Mac med macOS Catalina åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Hvis iTunes allerede er åpent, avslutter du og åpner programmet på nytt. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.
  3. Hold enheten tilkoblet og vent til gjenopprettingsskjermen vises:
    • iPhone 8 eller nyere, inkludert iPhone SE (2. generasjon): Trykk og slipp volum opp-knappen raskt. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på knappen øverst (eller sideknappen) og volum ned-knappen samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 6s eller eldre, inkludert iPhone SE (1. generasjon) og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold inne både Hjemknappen og knappen øverst (eller sideknappene) samtidig. Fortsett å holde dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  4. Finn enheten på datamaskinen din. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater. Datamaskinen kommer til å prøve å installere programvaren på nytt uten å slette dataene. Vent mens datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten går ut av gjenopprettingsmodus, venter du til nedlastingen er fullført, og deretter gjentar du trinn 3.
    Et Finder-vindu på en Mac som viser alternativer for å gjenopprette eller oppdatere iPhone.
  5. Når oppdateringen eller gjenopprettingen er fullført, konfigurerer du enheten.

Få mer hjelp

• Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en feil når du oppdaterer eller gjenoppretter iPhone eller iPod.
  • Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten med gjenopprettingsmodus, du ikke kan bruke gjenopprettingsmodus på grunn av ødelagte knapper, eller hvis enheten sitter fast i Aktiveringslås, kontakter du Apple-kundestøtte.