Slå av Aktiveringslås

Finn ut hvordan du slår av Aktiveringslås, slik at du kan konfigurere og bruke enheten din.

Aktiveringslås er laget for å holde enheten din og dataene dine trygge i tilfelle du mister eller blir frastjålet en iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Mac. Hvis du sletter enheten din uten å logge av iCloud først, kan den fortsatt være beskyttet av Aktiveringslås. Enten du har slettet din egen enhet eller kjøpt en fra noen andre, kan du slå av Aktiveringslås ved å angi riktig Apple-ID og passord.

Hvis du har slettet din egen enhet

Hvis du ikke logger av iCloud før du setter enheten i gjenopprettingsmodus og gjenoppretter, kan Aktiveringslås fortsatt være aktivert. Det betyr at du må angi samme Apple-ID og passord som du brukte da du konfigurerte enheten tidligere.

Har du glemt Apple-ID-en eller Apple-ID-passordet?

Hvis du har iOS 11 eller nyere og en konto som er beskyttet med tofaktorautentisering, kan du slå av Aktiveringslås med sikkerhetskoden til enheten. Trykk på Lås opp med sikkerhetskode og deretter på Bruk enhetens sikkerhetskode.

Hvis du har kjøpt enheten fra noen andre

Før du kjøper en iPhone, iPad eller iPod touch fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler, må du kontrollere at enheten er slettet og ikke lenger koblet til forrige eiers konto. Se om en Apple Watch eller Mac fortsatt er beskyttet av Aktiveringslås.

Hvis du slår på iPhone, iPad eller iPod touch og ser én av disse skjermene, trenger du hjelp fra den forrige eieren.

En iPhone som viser Aktiveringslås-skjermbildet

Hvis du ser Aktiveringslås-skjermen, er enheten fortsatt koblet til kontoen til den forrige eieren.

iPhone som viser Oppgi kode-skjermbildet

Hvis du ser kodelåsskjermen eller Hjem-skjermen, er ikke enheten slettet.

Spør den forrige eieren om hjelp

Hvis enheten er koblet til kontoen til en tidligere eier, og hvis han eller hun er i nærheten, kan du be vedkommende om å angi Apple-ID og passord på Aktiveringslås-skjermen og fjerne enheten fra kontoen sin.

Hvis du ser sikkerhetskodeskjermen og enheten ikke er slettet, ber du den forrige eieren om å låse opp enheten og gå til Innstillinger > Generelt > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Eieren må oppgi Apple-ID og passord.

Hvis den forrige eieren ikke er i nærheten

Hvis den forrige eieren ikke er til stede, kontakter du ham eller henne og ber vedkommende om å følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en sin.
  2. Gå til Finn iPhone.
  3. Klikk på Alle enheter øverst på skjermen.
  4. Velg enheten du vil fjerne fra iCloud.
  5. Klikk på Slett [enhet]. Velg Neste til enheten er slettet.
  6. Klikk på Fjern fra konto.

Når den tidligere eieren har fjernet enheten fra kontoen sin, slår du enheten av og deretter på igjen for å starte konfigurasjonsprosessen.