Gjenopprett iPhone, iPad eller iPod touch fra en sikkerhetskopi

Finn ut hvordan du gjenoppretter enheten din fra en sikkerhetskopi i iCloud eller på datamaskinen din.

Gjenopprette enheten fra en iCloud-sikkerhetskopi

1. Slå på enheten. Du skal se en velkomstskjerm. Hvis du allerede har konfigurert enheten, må du slette alt innholdet før du kan bruke denne fremgangsmåten til å gjenopprette fra sikkerhetskopien.
  2. Følg konfigureringstrinnene på skjermen til du kommer til Apper og data-skjermen, og trykk på Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi.
  3. Logg på iCloud med Apple-ID.
  4. Velg en sikkerhetskopi. Se på datoen og størrelsen for hver sikkerhetskopi, og velg den mest relevante. Når du har gjort valget, starter overføringen. Hvis du får en melding om at du trenger en nyere versjon av programvaren, følger du fremgangsmåten på skjermen for å oppdatere. (Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser noen fremgangsmåte for å hjelpe deg på skjermen.)
  5. Når du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID-en din for å gjenopprette appene og kjøpene dine. (Hvis du har kjøpt iTunes- eller App Store-innhold med flere Apple-ID-er, blir du bedt om å logge deg på hver av disse ID-ene.) Hvis du ikke husker et passord, kan du trykke på Hopp over dette trinnet og logge på senere. Du kan imidlertid ikke bruke appene før du logger deg på med Apple-ID-en din.
  6. Hold enheten tilkoblet og vent til en fremdriftsindikator vises og fullføres. Avhengig av størrelsen på sikkerhetskopien og nettverkshastigheten kan det hende at fremdriftsindikatoren bruker alt fra noen minutter til en time før den er fullført. Hvis du kobler fra Wi-Fi for tidlig, settes fremdriften på pause til du kobler til igjen.
  7. Nå kan du fullføre konfigureringen og begynne å bruke enheten. Gjenopprettingen av innhold som apper, bilder, musikk og annen informasjon fortsetter i bakgrunnen de neste timene eller dagene, avhengig av mengden informasjon. Prøv å koble til Wi-Fi og strøm ofte slik at prosessen kan fullføres.

Få hjelp til gjenoppretting fra iCloud-sikkerhetskopien.

Gjenopprett enheten fra en sikkerhetskopi på datamaskinen

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du et Finder-vindu. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel.* Om du blir bedt om sikkerhetskode på enheten eller får meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», følger du trinnene på skjermen. Få hjelp hvis du har glemt sikkerhetskoden.
  3. Velg iPhone, iPad eller iPod touch når den vises i Finder-vinduet eller i iTunes. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten din ikke vises.
  4. Velg Gjenopprett sikkerhetskopi. Finn ut hva du kan gjøre hvis du får en melding om at programvaren for er for gammel.
  5. Se på datoen for hver sikkerhetskopi, og velg den mest relevante.
  6. Klikk på Gjenopprett, og vent til gjenopprettingen er fullført. Oppgi passordet til den krypterte sikkerhetskopien hvis du blir bedt om det.
  7. Hold enheten tilkoblet etter at den har startet på nytt, og vent på at den synkroniseres med datamaskinen. Du kan koble fra når synkroniseringen er ferdig.
  8. Få hjelp med å gjenopprette fra en sikkerhetskopi.