Få hjelp med iCloud

Følg denne fremgangsmåten hvis du trenger hjelp med å logge på eller bruke iCloud.

Kom i gang

1. Sørg for at iPhone, iPad, iPod touch, Mac-maskinen eller PC-en har en god Internett-forbindelse.
  2. Sjekk Systemstatus-siden til Apple for å forsikre deg om at avbrudd eller planlagt vedlikehold ikke påvirker iCloud-kontoen i øyeblikket.
  3. Oppdater iPhone, iPad og iPod touch til den nyeste versjonen av iOS, og Mac-maskinen til den nyeste versjonen av macOS. Se systemkravene for iCloud for mer informasjon.
  4. Påse at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.

Hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du har fulgt fremgangsmåten ovenfor og problemet fremdeles ikke er løst, kan du prøve fremgangsmåten som passer best med det du opplever nedenfor.

Jeg ser ikke et alternativ for å konfigurere iCloud på iPhone, iPad eller iPod touch

Bekreft at du kjører iOS 5 eller nyere på enheten din. Hvis du ikke gjør det, oppdaterer du til den nyeste versjonen og prøver å konfigurere iCloud på nytt.

Jeg får en «godkjenning mislyktes»-melding når jeg prøver å logge på med Apple-ID-en min ved konfigurering av iCloud på iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til kontosiden for Apple-ID-en din og prøv å logge på. Hvis du ikke kan logge på, følger du fremgangsmåten for å tilbakestille passordet til Apple-ID-kontoen.

Jeg får meldingen «Apple-ID-en støttes ikke» når jeg forsøker å logge på iCloud fra iPhone, iPad eller iPod touch

Avhengig av hvordan du oppretter Apple-ID-en, kan du kanskje ikke konfigurere iCloud med den aktuelle Apple-ID-en. Hvis Apple-ID-en fungerer sammen med iTunes Store, App Store, Game Center, FaceTime eller med andre Apple-tjenester, burde Apple-ID-en fungere med iCloud. Kontakt kundestøtte for iCloud for å få hjelp.

Jeg får ikke logget på iCloud på Mac-maskinen på grunn av en godkjenningsforespørsel

Kontroller at macOS-brukerkontoen din har administratorrettigheter. Hvis du er logget på datamaskinen som en standardbruker uten administratorrettigheter, kan du få en varselmelding om godkjenning: «Systemvalg prøver å endre Katalogtjenester-konfigurasjonen». Oppgi et administratornavn og passord for å gi Systemvalg tillatelse til å endre konfigurasjonen.

Slik logger du på som administrator (OS X Lion 10.7.5 eller nyere):

1. Velg Logg av Brukernavn fra Apple ()-menyen.
  2. Klikk på Logg av.
  3. Velg en administrasjonsbruker for å logge på fra påloggingsskjermbildet.

Jeg får ikke logget på iCloud på Mac-maskinen på grunn av et varsel om at e-postadressen min ikke har blitt bekreftet

Hvis du ikke får logget på på grunn av meldingen «Konto er ikke verifisert – Se i e-posten din for å få instruksjoner til å verifisere kontoen»:

1. Lukk og åpne iCloud-valgene igjen før du prøver å logge på iCloud på nytt.
  2. Hvis ikke det løser problemet, kontrollerer du om det finnes en verifiseringsmelding fra Apple i e-post- eller Søppelpost-mappen.
  3. Hvis det ikke finnes noen verifiseringsmelding i e-post- eller Søppelpost-mappen, klikker du på Send verifiseringsmelding under iCloud-valg.

Jeg får en varselmelding om feil brukernavn eller passord når jeg prøver å logge på iCloud.com, i iCloud-valg, i iCloud for Windows eller i en tredjeparts app

• Sørg for at du skriver hele Apple-ID-en når du logger på (hvis Apple-ID-en for eksempel er brukernavn@me.com, må du sørge for at du ikke prøver å logge på med bare «brukernavn»).
  • Kontroller at Caps Lock-tasten ikke er aktivert. Det skilles mellom små og store bokstaver i alle passord.
  • Sørg for at du bruker den riktige iCloud-tilknyttede Apple-ID-en og ikke en annen Apple-ID som brukes til andre tjenester.
  • Hvis du bruker Apple-ID-en til å logge på tredjeparts apper, må du sørge for at du har tofaktor autentisering og at du logger på med et appspesifikt passord. Hvis du ikke har enheter som kan oppdateres til iOS 9 eller OS X El Capitan, kan du bruke totrinnsbekreftelse i stedet.
    Du kan se om du har tofaktor autentisering eller totrinnsbekreftelse fra iOS-enheten din. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet. Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet.
  • Tilbakestill Apple-ID-passordet om nødvendig.

Hvis du bruker samme Apple-ID til iCloud som til andre Apple-tjenester, (for eksempel Apple Online Store, iTunes Store eller Mac App Store), endres passordet også for de andre Apple-tjenestene når du endrer Apple-ID-passordet. Husk å bruke det nye passordet når du skal logge på disse tjenestene. Pass også på at du lager nye appspesifikke passord for alle tredjeparts apper som kan bruke Apple-ID-en din. Dette kan for eksempel være e-posttjenester fra andre leverandører enn Apple som du bruker med iCloud-e-post.

Jeg fikk en melding om at jeg har nådd eller overskredet iCloud-lagringsgrensen min

Hvis du når eller overskrider lagringsgrensen i iCloud, kan du kjøpe mer lagringsplass eller frigjøre plass.

Når jeg har logget på med Apple-ID-en, blir jeg bedt om å oppgi mer informasjon

iCloud kan kreve tilleggsinformasjon som i øyeblikket ikke er knyttet til Apple-ID-en din. Skriv inn den nødvendige informasjonen når du blir bedt om det.

Da jeg prøvde å konfigurere iCloud, ble jeg varslet om at iCloud ikke er tilgjengelig i landet mitt eller regionen min

iCloud er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner. Hvis du befinner deg i et land eller en region der iCloud er tilgjengelig og du tror du har mottatt denne meldingen ved en feil, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.